Appelsinris

appelsinrisAppelsinris

I dag har jeg laget en gammel kjenning til dessert – Appelsinris. Jeg husker fortsatt den første gangen jeg smakte denne en gang for lenge lenge siden hvor vi lagde den på skolekjøkkenet en gang på 70 tallet.

Oppskrift:

2 dl ris / grøtris – noen lager den med middagsris og noen med grøtris.
4 dl vann (bruker du grøtris så følg oppskriften på pakken.)
Kok risen og la den avkjøle seg.
3 dl fløte som vispes sammen med 4 ss sukker og litt vanilje (helst ekte)
4 appelsiner som skrelles og båtene kuttes ut. Deles i småbiter (spar litt til pynt).
Fold sammen krem + ris + appelsiner.
Server i små skåler og pynt med appelsin.
Sett fram litt kanel for de som vil ha det på.

Flere spennende artikler

En kommentar

  1. Tror ikke jeg har smakt denne desserten siden skoletiden… 🙂

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge