Winesworld Blogg http://blog.winesworld.no Vin, Mat og Reiser Sun, 22 Mar 2015 15:29:26 +0000 nb-NO hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1.1 Indisk Nanbrød med Cumin http://blog.winesworld.no/indisk-nanbrod-cumin/743/ http://blog.winesworld.no/indisk-nanbrod-cumin/743/#comments Sat, 21 Mar 2015 11:29:03 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=743 Er du glad i sterk indisk mat er indisk nanbrød det mest vanlige brødet å spise ved siden av. Her er vår oppskrift. Ingredienser Indisk Nanbrød med Cumin 500 gram hvetemel ½ SS bakepulver ½ SS natron 2-4 SS Cumin (alt etter smak og behag) Salt 1 egg 2 dl yoghurt vanlig 2 dl melk 3 SS smeltet smør Bland […]

Innlegget Indisk Nanbrød med Cumin dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Indisk Nanbrød

Indisk Nanbrød

Er du glad i sterk indisk mat er indisk nanbrød det mest vanlige brødet å spise ved siden av. Her er vår oppskrift.

Ingredienser Indisk Nanbrød med Cumin

500 gram hvetemel
½ SS bakepulver
½ SS natron
2-4 SS Cumin (alt etter smak og behag)
Salt
1 egg
2 dl yoghurt vanlig
2 dl melk
3 SS smeltet smør

Bland sammen det tørre i en bolle. Miks inn egg, yoghurt og 2 SS av smøret. Bland melken inn litt etter litt til det blir en fin deig. La så deigen stå 2 timer tørt og varmt. Kjevle deigen ut i 4-5 stykker og lag fasongen etter eget ønske. Pensle de så med resten av smøret.

Vi bruker Pizzastål når vi steker. Sett ovnen på maks og vent til stålet blir varmt. Stek så nanbrødet i 7-8 minutter til det blir fint og gyllent. Nytes med den sterkeste indiske maten du kan tenke deg.

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Indisk Nanbrød med Cumin dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/indisk-nanbrod-cumin/743/feed/ 0
Georgiske neser og Szigeti Sekt Bomb for å hedre påsken! http://blog.winesworld.no/georgiske-szigeti-sekt-bomb/741/ http://blog.winesworld.no/georgiske-szigeti-sekt-bomb/741/#comments Fri, 20 Mar 2015 15:27:40 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=741 Kjære vinvenn, Ingen andre land konsumerer like mange liter vin pr innbygger som Georgia. Nå skal det nevnes at den georgiske vinen er litt svakere enn den som normalt selges i norske utsalg, og det skal nok georgierne være glade for. Den kjente forfatteren Alexandre Dumas besøkte Georgia i 1860 og beskrev en middag med følgende ord: «Under en georgisk […]

Innlegget Georgiske neser og Szigeti Sekt Bomb for å hedre påsken! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Szigeti Sekt Bomb

Szigeti Sekt Bomb

Kjære vinvenn,

Ingen andre land konsumerer like mange liter vin pr innbygger som Georgia. Nå skal det nevnes at den georgiske vinen er litt svakere enn den som normalt selges i norske utsalg, og det skal nok georgierne være glade for.

Den kjente forfatteren Alexandre Dumas besøkte Georgia i 1860 og beskrev en middag med følgende ord: «Under en georgisk middag drikker en vanlig gjest fem til seks flasker vin og stordrikkere mellom tolv og femten. Enkelte drikker ikke av flasken, men av skinntasker, som kan romme vin tilsvarende 20 til 25 flasker, en slags tidlig versjon av dagens populære bag in box, altså.

I Georgia er det alltid et mål å drikke mer enn naboen. En god nabo drikker i snitt 15 flasker i løpet av en god fest.

En georgier ser det som en stor ære å bli presentert som en dranker av første klasse!  Ah, kjære Gud, georgiske neser er de nydeligste neser som finnes på denne jorden.
De behøver bare å klemme en nese mellom to fingre, og en deilig vin fra Kakhetie kommer til å renne derifra
(Fritt oversatt etter forfatterens brev fra Kaukasus)  Avsnitt fra min siste bok «Vin, det er livet» som kan bestilles (med eller uten personlig hilsen) på nicolas@vinhusetnofra.no

Denne uken ønsker jeg å anbefale to musserende viner i glassflasker for å hedre våren som offisielt begynte på tirsdag 17. mars her i Oslo J

Château Grand-Housteau Crémant de Bordeaux Brut
AOC Crémant de Bordeaux fra Ch. Grand-Housteau – Jean-Louis Ballarin

Gylden farge med flotte, intense, smale og rette bobler. Elegant kombinasjon av floralske (akasietre og andre hvite blomster) og sitrusdufter (grapefrukt og sitron).
Vinen er frisk og fruktig i munnen, med litt ristet kaffe og krydder, og etterlater en følelse av velvære. Endelig gode og veldig rimelige bobler fra Bordeaux!

Gullmedalje 2013 i «Concours national des Crémants»
Eneste (100 %) produsent av Crémant i Bordeaux.

Druer:                   70% Sémillon og 30 % Muscadelle.
Anbefales til:     Aperitiff, skalldyr og fisk. Lyst kjøtt, ost og grønnsaker.
Innhold:               Sukker: 12,2 g./l. – Syre 4,74 g./l. – Alk.vol 11 %
Varenr.:               8654 (BASIS)
Pris:                       124,90

NYHET
Szigeti Sekt Bomb
Påskekule med musserende vin

(12,5 cl)
Drue:                        Grüner Veltliner

Anbefales til:         Aperitiff og kanapeer.
Kan også settes på bordet ved hvert kuvert, som bordkort!
Pris:                           59,90

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Georgiske neser og Szigeti Sekt Bomb for å hedre påsken! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/georgiske-szigeti-sekt-bomb/741/feed/ 0
Trattoria Ristorante Michelangelo – Stockholm http://blog.winesworld.no/trattoria-ristorante-michelangelo/734/ http://blog.winesworld.no/trattoria-ristorante-michelangelo/734/#comments Sat, 14 Mar 2015 14:01:26 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=734 Michelangelo Michelangelo i Västerlånggatan 62, gamla stan er en av våre favoritter og vi prøver alltid å få til et besøk de gangen vi besøker byen. Her serveres det klassisk italiensk mat til fornuftige priser. De har god mat og hyggelig betjening i trivelige lokaler. Det kan til tider være mange kunder der, men betjeningen klarer alltid å ta unna. Noe […]

Innlegget Trattoria Ristorante Michelangelo – Stockholm dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Trattoria Ristorante Michelangelo

Trattoria Ristorante Michelangelo

Michelangelo

Michelangelo i Västerlånggatan 62, gamla stan er en av våre favoritter og vi prøver alltid å få til et besøk de gangen vi besøker byen. Her serveres det klassisk italiensk mat til fornuftige priser. De har god mat og hyggelig betjening i trivelige lokaler. Det kan til tider være mange kunder der, men betjeningen klarer alltid å ta unna. Noe av maten de serverer er pizza, pasta & risotto + kjøtt, fisk og skalldyr. Vinutvalget er noe enkelt, men de har et greit utvalg av italienske viner.

Åpningstider
Man-Tors 11.00-22.30
Fre 11.00-23.00
Lør 12.00-23.00
Søn 12.00-22.30

Michelangelo

Michelangelo

Kjellerlokalene er flotte med plass til ca. 90 personer.

I helgene er det smart å booke bord i forvegen for stedet er veldig populært og ofte fullt på kveldene.

 

Michelangelo sine hjemmesider – link

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Trattoria Ristorante Michelangelo – Stockholm dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/trattoria-ristorante-michelangelo/734/feed/ 0
Do something for your planet, drink wine! http://blog.winesworld.no/do-something-for-your-planet-drink-wine/727/ http://blog.winesworld.no/do-something-for-your-planet-drink-wine/727/#comments Fri, 13 Mar 2015 06:32:12 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=727 Kjære Vinvenn Da jeg lanserte min første bok om vin «Drømmer du nok?» havnet den i «feil» reol hos en bokhandel i Oslo-sentrum. Jeg sa fra til en av de ansatte at jeg likte deres plassering av boken, men de beklaget og prøvde å rette opp i full hast. Jeg stoppet dem og smilte til dem. Boken skulle vært plassert i […]

Innlegget Do something for your planet, drink wine! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Balestri Valda

Balestri Valda

Kjære Vinvenn

Da jeg lanserte min første bok om vin «Drømmer du nok?» havnet den i «feil» reol hos en bokhandel i Oslo-sentrum.

Jeg sa fra til en av de ansatte at jeg likte deres plassering av boken, men de beklaget og prøvde å rette opp i full hast.
Jeg stoppet dem og smilte til dem. Boken skulle vært plassert i kategorien «mat, vin og gastronomi», men takket være en litt annerledes tittel på en bok om vin, havnet den i kategorien «psykologi», og det beste synes jeg var underkategorien «selvhjelp». Ja, forklarte jeg dem, det er mye selvhjelp og masse enkel (men god) psykologi å hente fra en god vin. Dere trenger ikke å flytte på den.

Jeg holdt et vinforedrag for en stor, meget sympatisk og veldig aktiv vinklubb og formannen avsluttet sin presentasjon om meg med følgende ord: «… ja, Nicolas er rett og slett en slags vinfilosof».
Ja, tenkte jeg, i tillegg til psykologi er det masse god filosofi å hente fra en god vin.

Fra jeg var barn har jeg aldri likt søndagskvelder, døren til en helt ny uke med mange nye utfordringer; lekser, prøver og treninger. Men som voksen har jeg lyst til å anbefale søndagskveld vin, som er «sterkt undervurdert» og som er bedre enn den alt for ofte overdrevne «fredags- eller lørdagsvin». Søndagsvin er roligere, ofte kilde til gode tanker, nye idéer, gode samtaler og ja, når den er veldig god, til det jeg kaller for «avslappende og enkel søndagslivsfilosofi».

Vi blir dessverre daglig «bombardert» med dramatiske, skumle bilder og nyheter om urett fra her hjemme  og fra resten av verden. Alle kan bidra til å få verden til et bedre sted. Alle kan gjøre en forskjell på sitt nivå, og en av dem er å åpne en flaske vin og dele en god stund med mennesker som er verdt det. Og ikke utsette det eller vente «til en mer passende anledning» som vi gjør alt for ofte.

Tiden går dessverre fort, og vi blir regelmessig minnet på at «en dag tar alt slutt, og evigheten i det neste liv virker som den skal vare lenge». Da er det kanskje best å ha med seg mest mulig gode minner fra vårt jordiske liv.  Gode minner med gode mennesker rundt en god vin er definitivt et av dem. Slagord er ofte best på engelsk og her kommer mitt nye: «Do something for your planet, drink wine!» Også på en søndagskveld!

NYHET i mars 2015
SMAK GJERNE PÅ VÅR SUPER GODE NYHET FRA VENETO MED 2008-ÅRGANG – DEN FØRER MED SIKKERHET TIL EN VELLYKKET SØNDAGSKVELD! JEG HAR PRØVD SELV…

Balestri Valda, Scaligio  2008

Nydelig rubinrød farge. Tydelige aromaer fra mørke kirsebær, bjørnebær og solbær. Velstrukturert, konsentrert, og velbalansert. Veldig lang og harmonisk  ettersmak.

Produsent:        Balestri Valda
Druer:                  95% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot
Anbefales til:    Litt kraftige og krydrede kjøttretter.
Innhold:              Sukker: 0,86 Syre: 6 G/L    Alc: 15%
Varenr.:              2115301 (BU) I SALG SIDEN MANDAG 09. MARS!
Pris:                      185,-

Balestri Valda Soave Classico 2014 (NY ÅRGANG)
Delikat strågul farge. Flott duft av epler, hvite blomster og sitrusfrukter. Nydelige smaker av epler, litt sitrus, og hint av mineraler. En frisk og velbalansert hvitvin. Lang og god ettersmak.

82 poeng, terningkast 5 – Aftenposten 2010
Drue:                   100 % Garganega.
Anbefales til:    Fiskeretter, grønnsaker og salater, kylling og oster.
Innhold:              Sukker: 5 g./l. Syre: 5,2 g./l. Alk.vol. 12,5 %
Varenr.:              52165 (BU)
Pris:                      130,-

Vinforedrag eller vinkurs?

Ta gjerne kontakt med meg hvis du ønsker tilbud på vinforedrag  eller vinkurs, enten
i firmasammenheng, for en vinklubb eller for et privat selskap.
Jeg kommer så gjerne. Send meg en mail.

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Do something for your planet, drink wine! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/do-something-for-your-planet-drink-wine/727/feed/ 0
Grill Restaurant i Stockholm – Internasjonal mat fra åpen ild http://blog.winesworld.no/grill-restaurant-stockholm/731/ http://blog.winesworld.no/grill-restaurant-stockholm/731/#comments Wed, 11 Mar 2015 18:54:54 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=731 Restauranten Grill, Stockholm i Drottninggatan 89 serverer internasjonal mat fra åpen ild. Alle rettene inneholder noe grillet og de bruker fem ulike grillteknikker: vedovn, rotisseri, Røyk, trekull og bord grill. På tirsdager og søndager har de live musikk. Søndagene har de også en grillbuffé hvor det bare er å forsyne seg. Grillbuffén ligger på 295.- svenske kroner og barn under […]

Innlegget Grill Restaurant i Stockholm – Internasjonal mat fra åpen ild dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Grill

Grill

Restauranten Grill, Stockholm i Drottninggatan 89 serverer internasjonal mat fra åpen ild. Alle rettene inneholder noe grillet og de bruker fem ulike grillteknikker: vedovn, rotisseri, Røyk, trekull og bord grill. På tirsdager og søndager har de live musikk. Søndagene har de også en grillbuffé hvor det bare er å forsyne seg. Grillbuffén ligger på 295.- svenske kroner og barn under 10 år gratis.

Åpningstider lunsj: man-fre 11:00 – 13:30
Åpningtider kveld: man-fre fra 17:00
Lørdag fra 16:00 og søndag (grillbuffé) fra 15:00

Interiøret er delt inn i åtte ulike seksjoner, hver med en bestemt stil. Vi havnet i Orientekspressen. De andre avdelingene er bl.a. Moulin Rouge.

Orientekspressen

Orientekspressen

Mat og personale er helt topp. Dette var eneste stedet av tre denne helgen som ikke serverte rødvinen for varm. Vi fikk mye god mat og kvaliteten var helt topp rett fra grillen. Hovedretten vår denne gangen var T-bone steik og vi fikk en stor og mektig som var nok til oss to på deling.

Det eneste vi opplevde som minus var at det bordet og der vi satt var ganske trangt. Både for ben og for all maten som skulle opp på det lille bordet. Det er mulig de andre avdelingene er bedre; det får vi prøve ved en annen anledning.

Grill.se anbefales på det varmeste. Maten er kjempegod, stemningen topp og prisene fornuftige.

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Grill Restaurant i Stockholm – Internasjonal mat fra åpen ild dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/grill-restaurant-stockholm/731/feed/ 0
3 Viner til Biff http://blog.winesworld.no/tre-viner-til-biff/720/ http://blog.winesworld.no/tre-viner-til-biff/720/#comments Sat, 07 Mar 2015 18:13:54 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=720 Jeg var en tur innom Vinmonopolet og skulle handle 3 viner til biff. Jeg ville i utgangspunktet at de i butikken skulle få velge selv 3 viner til biff for meg, men flinke som de er så ble det til at jeg gav noen føringer. Vinene skulle ikke koste over 300.-. De skulle være til en mager biff med kun […]

Innlegget 3 Viner til Biff dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Viner til Biff

Viner til Biff

Jeg var en tur innom Vinmonopolet og skulle handle 3 viner til biff. Jeg ville i utgangspunktet at de i butikken skulle få velge selv 3 viner til biff for meg, men flinke som de er så ble det til at jeg gav noen føringer. Vinene skulle ikke koste over 300.-. De skulle være til en mager biff med kun en enkel salat og litt brød til. Her er hva jeg endte opp med:

 

3 Viner til Biff

 

Terninkast 5

Terninkast 5

Chianti Classico Riserva Lucarello ( Borgo Salcetino ) 2011

Dette var absolutt en godt kjøp og en vin vi anbefaler. les mere om den…

 

 

Terninkast 5

Terninkast 5

Château La Nerthe ( Château La Nerthe ) 2007

Dett er nok den vi var minst fornøyd med. Vinen er god men har et særpreg som du enten liker eller ikke i tillegg er prisen høy.

 

 

Terningkast 4

Terningkast 4

Chateau Musar ( Chateau Musar ) 2007

Vinen har stort trykk fra første stund, med smak av røde bær, krydder, jord og vanilje. Den er samtidig rund og god i smaken. Les mere.

 

Det finnes jo utrolig mange viner som hadde passet utmerket til denne type mat, men dette var nå de tre vinene som vi endte opp med denne gangen. Under bildet vil du finne link til andre viner som går utmerket til biff. Når jeg handler viner på polet prøver jeg alltid å finne noe nytt og spennende og dette var en variant på å komme over noe nytt. Cianti vinen er den som vi føler kom best ut av disse tre. Den anbefales sterkt skal du ha en vin til en fin pris som smaker godt. Det var også den som er billigst av disse tre.

 

3 Viner til Biff

3 Viner til Biff

Her finner du andre viner til biff – link.

 

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget 3 Viner til Biff dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/tre-viner-til-biff/720/feed/ 2
Ukens vintips: Å bli rik på andres bortgang, og en herlig Saint-Emilion Grand Cru! http://blog.winesworld.no/ukens-vintips-saint-emilion-grand-cru/717/ http://blog.winesworld.no/ukens-vintips-saint-emilion-grand-cru/717/#comments Fri, 06 Mar 2015 07:00:44 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=717 Kjære vinvenn, Jeg synes det er ganske deprimerende  å lese så mange triste nyheter i aviser til enhver tid,   men for en kort stund siden  fikk jeg  med meg en gammel (men alikevel ganske aktuell)   nyhet om en svindlersak fra 1878 som gjorde meg riktig glad. Det stod  i et  gammelt blad fra den gangen  at en etterlyst svindler […]

Innlegget Ukens vintips: Å bli rik på andres bortgang, og en herlig Saint-Emilion Grand Cru! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
vintips

vintips

Kjære vinvenn,

Jeg synes det er ganske deprimerende  å lese så mange triste nyheter i aviser til enhver tid,   men for en kort stund siden  fikk jeg  med meg en gammel (men alikevel ganske aktuell)   nyhet om en svindlersak fra 1878 som gjorde meg riktig glad.

Det stod  i et  gammelt blad fra den gangen  at en etterlyst svindler ble endelig tatt etter 23 års etterforskning.

Denne mannen var ansatt av sin svigerfamilie i et  vinfirma i Bordeaux, og for å imponere  sin svigerfar raskt  fikk han en idé for å få salget  rett til værs. Og det fikk han, men hvordan gjorde han det?

Det var  egentlig veldig enkelt, men han måtte  være det motsatte av det som forventes av en ekte vinentusiast: han måtte være  kald, følelsesmessig,  ekstremt  kynisk, og en svært  god menneskekjenner.

Vår mann  abonnerte  rett og slett på alle lokale aviser fra Paris og i  Nord-Frankrike, og leste bare en ting: dødsannonser.

Hver gang han fant en interessant dødsannonse sendte han et vinparti (enten i tønner og/eller i kasser) «som harmonerte med avdødes  sosiale og dermed antatte finansielle  situasjon» og et brev adressert  til den dødes adresse, der han refererte til en ikke eksisterende bestilling.

I 90% av tilfellene hadde ikke arvingene hjerte (eller lever) til å kansellere den (falske) bestillingen, og betalte heller  regningen. Han var smart nok til å tilby gode viner til fornuftige priser,  og fikk etterhvert flere kunder i familien til den avdøde, som satt pris på vinen etter å ha smakt på den.

Familien tok det nesten som et tegn fra avdøde, om at vinen  som han hadde bestilt før sin død, kom til familien etter begravelsen.

-«Vi må respektere hans siste vilje» sa noen av dem.
-«Han visste i hvert fall hva som var godt» sa noen andre.
-«Ja, han var en mann med god smak!», svarte de første.

Selv om dette  var rent bedrageri, gjorde han det stort sett bra en stund, og mennesker som det i utgangspunktet  ikke var så mye godt å si om,  ble husket som generøse og raffinerte.

Problemet var bare de 10 resterende prosent som ikke ville ha vinen,  og anmeldte saken fordi avdøde var f.eks.  et avholdsmenneske, en øldrikker, en Alsace eller Provence elsker,  eller hadde en  helt annen grunn for å ikke ta imot en mulig vinordre fra Bordeaux.

Ærlighet varer tross alt lengst (tror jeg fortsatt på i en alder av 46, kanskje en smule naiv…).

Aldri har det vært mer aktuelt å ønske  SANTÉ! (helse på fransk)

Denne uken vil jeg gjerne anbefale dere en Saint Emilion Grand Cru, produsert på  den tradisjonelle metoden, laget av en produsent på  170 år (eller egentlig et eldre ektepar på 85 hver…):

Château Panet 2011
AOC Saint Emilion Grand Cru / Biodynamisk (ikke sertifisert)

Flott, relativt intens duft av plommer, solbær, stjerneanis, krydder og eik. Fyldig, rund og bløt i munnen. Saftig skogspreg og fatkrydder i midtfasen, god ettersmak.

Druer:                  60 % Merlot, 35 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc.
Anbefales til:     De fleste kjøttretter og tørre oster.
Innhold:              Sukker: 1,8 g./l. – Syre 5,5 g./l. – Alk.vol: 13 %
Varenr.:               14330 (BASIS K2)
Pris:                       219,90

Terningkast 5 (88 poeng) VG 07. 11.08 (2005-årgang)
VG 30. mars 2012 Terningkast 5
T.A. 11 oktober 2013: En ueiket St.Emilion som jeg har smakt en rekke årganger av.
Dette er en av de beste i så måte! Terningkast 6
Dagbladet 30. april 2013: Terningkast 5

Château Panet, et underverk av tradisjoner!

Château Panet er en av de siste Saint Emilion Grand Cru-viner produsert etter tradisjonen. Vinbransjen (som alle andre bransjer) er dessverre påvirket av trender etablert av enkelte «guruer» med stor innflytelse og kontaktnettverk. Jeg synes at det er godt å ta vare på våre gode tradisjoner og produsere vin etter gamle oppskrifter. Vinen er produsert etter biodynamisk-inspirerte metoder (gress mellom rankene for å tvinge vinrøttene til å grave seg lenger ned i bakken på jakt etter de nødvendige mineraler, minimalt bruk av kjemikaler). Området er på bare 8 hektar, og strekker seg over Saint-Emilion-platået, mellom Pomerol og noen av de mest kjente château i Saint-Emilion. Vinstokkene er i snitt 25 år gamle. Druene blir plukket fullmodne (ikke overmodne) for å hente mest mulig av frukten, og ingen fat blir tatt i bruk. Hensikten med dette er å ta vare på frukten, og få jordsmonn.

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Ukens vintips: Å bli rik på andres bortgang, og en herlig Saint-Emilion Grand Cru! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/ukens-vintips-saint-emilion-grand-cru/717/feed/ 0
Topp 10 Beste Rødvin fra Systembolaget 2014 http://blog.winesworld.no/topp-10-beste-rodvin-systembolaget-2014/711/ http://blog.winesworld.no/topp-10-beste-rodvin-systembolaget-2014/711/#comments Wed, 25 Feb 2015 07:00:30 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=711   Denne listen er laget ut ifra det vi har kjøpt og smakt av viner fra Systembolaget i løpet av 2014.   1. Amarone della Valpolicella Classico Corte Vaona ( Novaia ) 2009 Denne koster 200 i Sverige og 390 i Norge. Systembolagets v.nr: 75521     2. Brunello di Montalcino ( Castiglion del Bosco ) 2009 Denne vinen bærer […]

Innlegget Topp 10 Beste Rødvin fra Systembolaget 2014 dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Systembolaget

Systembolaget

 
Denne listen er laget ut ifra det vi har kjøpt og smakt av viner fra Systembolaget i løpet av 2014.

 

1. Amarone della Valpolicella Classico Corte Vaona ( Novaia ) 2009

Terninkast 5

Terninkast 5

Denne koster 200 i Sverige og 390 i Norge.
Systembolagets v.nr: 75521

 

 

2. Brunello di Montalcino ( Castiglion del Bosco ) 2009

Terninkast 5

Terninkast 5

Denne vinen bærer preg av mørke søte bær, urter og krydder. Liker du litt kraftige viner kan denne drikkes uten mat og nytes.
Pris 179.- SKr – Systembolagets v.nr: 70619

 

 

3. Amarone della Valpolicella Classico ( Alpha Zeta ) 2010

Terninkast 5

Terninkast 5

Vinen har klassisk Amarone smak med mørke bær og en lang skarp avslutning. Vi liker denne vinen og med en fin svensk pris så anbefaler vi denne.
Denne koster 221 i Sverige og 359 i Norge.
Systembolagets v.nr: 12343

 

 

4. Golden Triangle Shiraz ( Stellenzicht ) 2010

Terningkast 4

Terningkast 4

Dette er en kjempegod Shiraz med jevn fylde hele veien og frisk og god fruktsmak. Vinen smaker av mørk sjokolade og søt plumme. Den har god lengde og en nytelse å drikke til rødt kjøtt eller nytes alene.

Pris 102.- SKr – Systembolagets v.nr: 22095

 

 

5. Valpolicella Classico Superiore ( Allegrini ) 2011

Terningkast 4

Terningkast 4

Dette er en god vin med kraftig smak av friske røde bær, krydder og søthet. Den har middels fylde og det er en vin vi liker veldig godt både til og uten mat. Dette er en vin som viser seg å være god år etter år.
Denne koster 99 i Sverige og 140 i Norge.
Systembolagets v.nr: 6010

 

 

6. Vigna Pedale Riserva ( Torrevento ) 2006

Terningkast 4

Terningkast 4

Denne vinen var overaskende god. Den har en lett smak av røde bær med en god rundhet etter litt lagring og en avslutning som bare får deg til å ønske at flasken aldri blir tom. Denne vinen er fortreffelig uten mat, men kan også nytes til enkle retter av kylling eller kalv.
Denne koster 119 i Sverige og 150 i Norge.
Systembolagets v.nr: 2397

 

 

7. Zinfandel Sonoma ( Seghesio Family Vineyards ) 2011

Terningkast 4

Terningkast 4

Dette er en god og kraftig Zinfandel med god fylde og mye smak hele veien. Den overbeviser med en kraftig frisk krydret ettersmak. Frisk og god årgang; Anbefales!
Denne koster 185 i Sverige og 244 i Norge.
Systembolagets v.nr: 22562

 

 

8. Provenance Rooi ( Saronsberg Private Cellar ) 2011

Terningkast 4

Terningkast 4

Denne vinen holder hva den lover. Den har god fylde hele veien og gir en rustikk, frisk smak med en flott fyldig avslutning. Den passer perfekt til f.eks. grillmat.
Pris 139.- SKr – Systembolagets v.nr: 75589

 

 

9. Brunello di Montalcino ( Ten. col d`orcia ) 2007

Terningkast 4

Terningkast 4

Vinen er kraftig som en Brunello skal være med smak av mørke bær, fat og tobakk. Avslutningen er frisk og god. God vin, men også noe dyr.
Denne koster 264 i Sverige og 300 i Norge.
Systembolagets v.nr: 12357

 

 

10. Navaherreros Garnacha ( Bodegas Bernabeleva ) 2010

Terningkast 4

Terningkast 4

Denne vinen har en flott frisk, fruktig og syrlig smak. Vi likte den veldig godt begge to. Denne kan nytes med eller uten mat.
Pris 161.- SKr – Systembolagets v.nr: 90035

 

 

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Topp 10 Beste Rødvin fra Systembolaget 2014 dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/topp-10-beste-rodvin-systembolaget-2014/711/feed/ 0
Kyllingsalat http://blog.winesworld.no/kyllingsalat/708/ http://blog.winesworld.no/kyllingsalat/708/#comments Sat, 21 Feb 2015 17:34:37 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=708 2 pk salatblanding( forskjellig typer salat) 1 Mango, del i terninger 1/2 pk Blå Druer, delt i to 1 boks Cherrytomat 1 pk Sukkererter, delt i biter 10 cm Purre, i tynne skiver 1/2 gl Fetaost 2-­‐3 never Gresskarkjerner, ristet i tørr panne 2-­‐3 posjoner kokte Pastaskruer vendt i pesto 3-­‐4 kyllingfileter, riv kjøttet fra hverandre med fingrene. Krydre godt […]

Innlegget Kyllingsalat dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Kyllingsalat

Kyllingsalat

2 pk salatblanding( forskjellig typer salat)
1 Mango, del i terninger
1/2 pk Blå Druer, delt i to
1 boks Cherrytomat
1 pk Sukkererter, delt i biter
10 cm Purre, i tynne skiver
1/2 gl Fetaost
2-­‐3 never Gresskarkjerner, ristet i tørr panne
2-­‐3 posjoner kokte Pastaskruer vendt i pesto
3-­‐4 kyllingfileter, riv kjøttet fra hverandre med fingrene. Krydre godt med paprika og sort pepper

Når vi steker to hele kyllinger på fredagen så har vi mat i to dager (3-4 personer) og dette er hva vi laget av filetene. Her ser du hvordan vi tilberedte resten av kyllingen – link.

Vinen vi hadde til maten denne gangen: Barbera d`Alba Bussie 2013

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Kyllingsalat dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/kyllingsalat/708/feed/ 0
Fem Gode Rødviner til under 150.- http://blog.winesworld.no/fem-gode-rodviner/705/ http://blog.winesworld.no/fem-gode-rodviner/705/#comments Sat, 21 Feb 2015 12:35:39 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=705       Provenance Rooi ( Saronsberg Private Cellar ) 2011          Terningkast 4+ Denne vinen holder hva den lover. Den har god fylde hele veien og gir en rustikk, frisk smak med en flott fyldig avslutning. Les mere…       Gran Reserva ( Bodegas Berberana ) 2007 Terningkast 4+                   Casa […]

Innlegget Fem Gode Rødviner til under 150.- dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Fem Gode Rødviner

Fem Gode Rødviner

 

Saronsberg Private Cellar

Saronsberg Private Cellar

 

 

Provenance Rooi ( Saronsberg Private Cellar ) 2011          Terningkast 4+

Denne vinen holder hva den lover. Den har god fylde hele veien og gir en rustikk, frisk smak med en flott fyldig avslutning. Les mere

 

Bodegas Berberana

Bodegas Berberana

 

 

Gran Reserva ( Bodegas Berberana ) 2007

Terningkast 4+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa Ferreirinha Vinha Grande ( Sogrape Vinhos ) 2011

Vinen har smak av saftig og konsentrerte røde bær. God fylde og styrke hele veien med myke tanniner og lang ettersmak. vi liker disse Douro vinene veldig godt.

Terningkast 4+

 

Valpolicella Classico Superiore ( Allegrini ) 2011

Dette er en god vin med kraftig smak av friske røde bær, krydder og søthet. Les mere

Terningkast 4+

 

Saint Clair Estate Wines

Saint Clair Estate Wines

 

 

Pinot Noir ( Saint Clair Estate Wines ) 2013

Vi er positivt overrasket over denne årgangen med frisk syrlig fruktsmak og den føles god hele veien med en ettersmak at fat og urter. Anbefales.

Terningkast 4+

 

 

 

 

 

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Fem Gode Rødviner til under 150.- dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/fem-gode-rodviner/705/feed/ 0