Winesworld Blogg http://blog.winesworld.no Vin, Mat og Reiser Fri, 17 Apr 2015 12:01:59 +0000 nb-NO hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1.1 Besøk en vinprodusent i sommer http://blog.winesworld.no/besok-vinprodusent-sommer/765/ http://blog.winesworld.no/besok-vinprodusent-sommer/765/#comments Fri, 17 Apr 2015 11:59:44 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=765 Kjære Vinvenn, Jeg føler meg privilegert, glad og stolt over å kunne dele felles verdier med leveran-dørene våre, som til enhver tid er opptatt av kvalitet, og av å spre gleden i hver flaske vin. Med respekt for omgivelsene og naturen, og alltid ha det menneskelige i fokus. Dette gjør arbeidet som vinhandler i Norge mye enklere og verdifullt. Jeg arvet tittelen «Marchand de vins – vinhandler» fra min kjære […]

Innlegget Besøk en vinprodusent i sommer dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Vinprodusent

Vinprodusent


Kjære Vinvenn,

Jeg føler meg privilegert, glad og stolt over å kunne dele felles verdier med leveran-dørene våre, som til enhver tid er opptatt av kvalitet, og av å spre gleden i hver flaske vin. Med respekt for omgivelsene og naturen, og alltid ha det menneskelige i fokus.

Dette gjør arbeidet som vinhandler i Norge mye enklere og verdifullt. Jeg arvet tittelen «Marchand de vins – vinhandler» fra min kjære bestefar i Bordeaux, og ofte har jeg hatt lyst til å legge til flere titler: «Vinhandler & vinhistoriker», «Vinhandler & livsnyter», men den som passer best for meg er nok «Vinhandler og drømmeskaper». I vinbransjen selger vi ikke et produkt, men en filosofi, et land, et distrikt, en personlighet, historier og drømmer.

Mange av våre leverandører har en lang familiehistorie bak seg:  

At disse familiene har holdt ut så lenge er egentlig sjeldent i vinbransjen, men dette er til stor fordel for vinproduksjonen. Bl.a. er det gunstig med kontinuitet i innsatsen fra de ulike og mange generasjonene. Alle generasjonene har nemlig forsøkt å fortsette suksessen fra forrige generasjon, og samtidig forsøkt å rive seg løs.

Dette har de gjort ved å finne sin egen vei ved å prøve noe helt nytt, som enten har lyktes eller mislyktes (nye druesorter, nye teknikker osv.).

På grunn av den historiske erfaringen kjenner disse produsentene meget godt sine eiendommer og dermed kan de alle produsere biodynamisk, enten med eller uten en offisiell sertifisering.

Det går mot  sommer, i hvert fall står det skrevet i kalenderen min, og mange skal ut å reise, kanskje til vindistrikter. Mitt arbeid som vinhandler slutter ikke med å selge vin i Norge, jeg hjelper dere også veldig gjerne med å besøke våre leverandører, for å puste luften og kjenne solen der druene vokser, og for å treffe de fantastiske menneskene som står bak flaskene dere kjøper og nyter her hjemme, og være med å skape og dele vår felles (vin)drøm! Send en mail til post@vinhusetnofra.no  så skal vi hjelpe til med produsentbesøk!

Denne uken vil jeg gjerne anbefale disse to nydelige vinene fra Alphonse Mellot i Sancerre:

La Moussière Sancerre 2013/14
Passer til rå fisk som sushi, sashimi og tartar. Skalldyr, omeletter og fiskeretter, og som en forfriskning på terrassen. (kun 1 g. sukker pr liter)
Kr. 219,-  (Basisutvalget) #4327501
Klikk her for lese mer hos vinmonopolet

La Moussière Sancerre Rosé  2013 Passer til grillede retter, indisk, asiatisk, reker, curry. Går også godt til fruktsalater
(kun 0,75 g. sukker pr liter)
Kr. 185,-  (Basisutvalget) #1414401
Klikk her for å lese mer hos vinmonopolet

Ønsker deg en God Helg!

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Besøk en vinprodusent i sommer dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/besok-vinprodusent-sommer/765/feed/ 0
Påskeferien 2015 i Hirtshals http://blog.winesworld.no/paaskeferien-2015-hirtshals/753/ http://blog.winesworld.no/paaskeferien-2015-hirtshals/753/#comments Wed, 08 Apr 2015 06:00:23 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=753 Hirtshals er en liten by med sine 6 600 innbyggere, men for ferierende nordmenn spiller Hirtshals en viktig rolle som anløpssted for danskebåten. Mange betrakter Hirtshals kun som et fergeleie og starten på motorveien sørover, men det er som de fleste små danske steder en god del severdigheter også. Vi har hatt gleden av å besøke Hirtshals denne påsken (2015) […]

Innlegget Påskeferien 2015 i Hirtshals dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Påskeferien 2015 i Hirtshals

Påskeferien 2015 i Hirtshals

Hirtshals er en liten by med sine 6 600 innbyggere, men for ferierende nordmenn spiller Hirtshals en viktig rolle som anløpssted for danskebåten. Mange betrakter Hirtshals kun som et fergeleie og starten på motorveien sørover, men det er som de fleste små danske steder en god del severdigheter også.

Hirtshals

Hirtshals

Vi har hatt gleden av å besøke Hirtshals denne påsken (2015) og fått oppleve byen en hel uke. Av severdigheter kan jeg nevne Akvariet i Hirtshals; Nordsøen Oceanarium som vi ikke fikk til å besøke denne gangen.

Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr er godt synlig omtrent overalt hvor du befinner deg. Vi fikk nærkontakt med fyret på jakt etter en Geocache, men tok ikke turen opp i fyret. Ved siden av fyret ligger bunkermuseet fra den 2. verdenskrig.

Fyret

Fyret

Vi bodde i et utleie hus på utsiden av Tornby som ligger ca. 5 km sør for byen og derifra kan en gå langs stranden helt inn til byen. Dette området ligger tvers over veien for Hirtshals Fun Park som er aktiviteter for mindre barn med dyr og leker.

Fun Park

Fun Park

Det er kort vei til Hjørring som er en litt større by sør for Hirtshals og vil du oppleve en storby er Aalborg 45 minutter unna. Av andre aktiviteter i området er Fårup Sommerland 45 minutters vei unna.

Strand

Strand

Det er nok av strender å besøke og er været med dere blir det en flott tur i solen.

Strand

Strand

Her er stranden på nedsiden av fyret rett utenfor byen.

Strand

Strand

Colorline båten som kjører til Kristiansand/Larvik.

Strand

Strand

Elven som går ut i havet på nedsiden av huset vi leide.

Strand

Strand

Mange flotte turområder rundt byen.

 Vi opplevde noen dager med mye vind, men da ble det utfart og butikkene Superbrugsen og Slagter Winther sørget for god stemning.

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Påskeferien 2015 i Hirtshals dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/paaskeferien-2015-hirtshals/753/feed/ 2
Hvilke rødviner har du smakt i påsken 2015? http://blog.winesworld.no/rodviner-smakt-pasken-2015/751/ http://blog.winesworld.no/rodviner-smakt-pasken-2015/751/#comments Mon, 06 Apr 2015 10:51:53 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=751 Hvilke rødviner har du smakt i påsken 2015? Besøk vår vinguide og fortell oss om dine vinopplevelser fra denne påsken. http://winesworld.net/no Slik at vi alle kan dra nytte av dine erfaringer og gode råd til hvilke viner vi trykt kan kjøpe. For å se hva vi har smakt i løpet av påsken 2015 kikk under nye terningkast og se på […]

Innlegget Hvilke rødviner har du smakt i påsken 2015? dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Påsken 2015

Påsken 2015

Hvilke rødviner har du smakt i påsken 2015?

Besøk vår vinguide og fortell oss om dine vinopplevelser fra denne påsken. http://winesworld.net/no Slik at vi alle kan dra nytte av dine erfaringer og gode råd til hvilke viner vi trykt kan kjøpe.

For å se hva vi har smakt i løpet av påsken 2015 kikk under nye terningkast og se på de vinene med dato 04.04.2015. Vi tilbrakte påsken 2015 i Danmark og alle vinene er kjøpt der.

Ønsker du en god vin til lam klikk her! så finner du mange gode forslag.

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Hvilke rødviner har du smakt i påsken 2015? dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/rodviner-smakt-pasken-2015/751/feed/ 2
Eksklusiv fransk middag på den franske ambassaden og tre gode pappvin til påske http://blog.winesworld.no/fransk-middag-pappvin-til-paske/747/ http://blog.winesworld.no/fransk-middag-pappvin-til-paske/747/#comments Thu, 26 Mar 2015 17:07:52 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=747 Kjære vinvenn, Torsdag 19. mars 2015 ble franske middagsretter basert på lokale råvarer servert på 1300 restauranter og alle franske ambassader over hele verden. Kvelden het «Goûts de France» (smaker fra Frankrike) og menyen som ble presentert på den franske ambassaden i Norge var som følger: Rett 1 Sprøstekte amuse-bouches basert på andeconfit med koriander, kanapéer med gåselever, vaktelegg og røkte […]

Innlegget Eksklusiv fransk middag på den franske ambassaden og tre gode pappvin til påske dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
fransk middag

fransk middag

Kjære vinvenn,

Torsdag 19. mars 2015 ble franske middagsretter basert på lokale råvarer servert på 1300 restauranter og alle franske ambassader over hele verden.

Kvelden het «Goûts de France» (smaker fra Frankrike) og menyen som ble presentert på den franske ambassaden i Norge var som følger:

Rett 1
Sprøstekte amuse-bouches basert på andeconfit med koriander, kanapéer med gåselever, vaktelegg og røkte andebryst .

Rett 2
Andeleverterrine med sezuanpepper, Nouilly-Prat og Brioche.

Rett 3
Risotto med sellerirot, blå hummer fra Bretagne og hummersjy.

Rett 4
Sjøtunge med vongoler og havs-emulsjon.

Rett 5
Perlehøne fra Landes-distriktet, «label rouge, sélection Paul Bocuse»
Pastinakk i smør, blå vitelottepoteter-purée.

Rett 6
Oster: Cantal Laguiole Grand Aubrac og
Chapelle-Bâton du Poitou Nøtt- og fikenbrød.

Rett 7
Sandkake biscuits fra Bretagne med karamelliserte epler og kremet sjokolade Grand Cru Tanariva.


Vinkart til menyen :
#1526401 Champagne Dumangin rosé 1er cru 279,90 Klikk her
#153302 Côtes de Gascogne Elixir de Joy moelleux 2011 112,- Klikk her
#9773901 Le G de Guiraud 2013 169,90 Klikk her
#4329101 Louis Métaireau Cuvée One 2012 149,- Klikk her
#9107801 Louis Max Hautes Côtes de Beaune 2012 185,- Klikk her
#1433001 Château Panet 2011 219,90 Klikk her
#1438401 Champagne Drappier Grande Sendrée 2005 399,90 Klikk her

Etter en så fin og variert meny, kan jeg ikke la det være å tenke på verdens første gastronom, Brillat-Savarin.

Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) skrev en berømt bok om gastronomi, Physiologie du Goût (Smakens fysiologi) som ble publisert anonymt i desember, 1825, to måneder før hans død.

En liten anekdote:
Følgende lille historie om Brillat-Savarin synes jeg er litt søt:
Etter en lang middag på en restaurant i Paris fikk Brillat-Savarin tilbud om å få servert druer til dessert. Han svarte følgende:
Ellers, takk! Men jeg pleier ikke å få min vin servert i form av piller.

En ost og en kake er oppkalt etter  Brillat-Savarin. Men dessverre ingen vin …

Her er bildet av Chef Joël Albin-Amiot (nr. 3 fra venstre) med sine medhjelpere (blant annet Eyvind Hellstrøm). Med Champagne Dumangin 1er cru rosé i glasset!

Til helgen starter påsken, og mange nordmenn kjøper seg en «påskepapp»  eller flere. Prøv gjerne en av disse; en rød fra California og Veneto og en frisk og deilig rosévin fra Sør-Frankrike. Pappvin til påske:

pappvin til påske

pappvin til påske

Montrose Rosé BIB 3 Liter,  2014
Splitter ny, lekker boks, har nettopp ankommet i vinmonopolets butikker (se bildet på venstre side)
En lett og naturlig rosa-farge. Aromaer av ferske og delikate vårdufter og sommerlige bær (jordbær, bjørnebær). En frisk, men samtidig rund, livlig og velbalansert rosévin med en lang og behage­lig ettersmak.

Anbefales til:          Forretter, kalde retter, lyst kjøtt, aperitiff og salater.
Innhold:                    Sukker: 1,4 g./l. – Syre: 5,2 g./l. – Alk.vol. 12,5 %
Druer:                        65 % Grenache, 25 % Cabernet-Sauvignon og 10 % Syrah.
Varenr.:                     9772506 (BASIS) BIB 300 cl. K4
Pris:                             399,90

Cocoon Zinfandel 2012 Grande Réserve
Dyprød farge. Dufter av modne solbær, subtil smak av pepper, mynt og krydder.
God konsentrasjon av bjørnebær, modne plommer og bringebær. Stor og generøs fylde,
velbalansert, og med flotte integrerte tanniner. Lang og behagelig ettersmak

Drue:                          100 % Zinfandel.
Anbefales til:           Rødt kjøtt, lam, tapas og vilt.
Innhold:                    Sukker: 4,5 g./l – Syre 2,7 g./l – Alk.vol: 13,5 %
Varenr.:                     9503306 (BASIS K3) BIB 300 cl
Pris:                             399,90

La Prua Corvina Appassimento 2012 Monte Lessini
Dyprød farge med livlige lilla nyanser. Dufter av modne bjørnebær, kaffe, og kryddrer. Vinen har en stor og generøs fylde, med tydelig smak av modne mørke bær og velintegrert eik. Frisk, rund og velbalansert med flotte integrerte tanniner. Denne vinen er produsert på tørkede druer, som i utgangspunktet skulle blitt til Amarone-vin. Den er lagret i 4 måneder på nye franske eikefat.

Drue:                          100 % Corvina.
Anbefales til:           Rødt kjøtt, krydrede retter, tørre oster (parmesan) og vilt.
Innhold:                    Sukker: 9 g./l. – Syre 6,4 g./l – Alk.vol: 14 %
Varenr.:                     9503406 (BASIS) BIB 300 cl
Pris:                             425,90

Jeg ønsker deg en riktig god og solfylt påskeferie!

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Eksklusiv fransk middag på den franske ambassaden og tre gode pappvin til påske dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/fransk-middag-pappvin-til-paske/747/feed/ 0
Indisk Nanbrød med Cumin http://blog.winesworld.no/indisk-nanbrod-cumin/743/ http://blog.winesworld.no/indisk-nanbrod-cumin/743/#comments Sat, 21 Mar 2015 11:29:03 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=743 Er du glad i sterk indisk mat er indisk nanbrød det mest vanlige brødet å spise ved siden av. Her er vår oppskrift. Ingredienser Indisk Nanbrød med Cumin 500 gram hvetemel ½ SS bakepulver ½ SS natron 2-4 SS Cumin (alt etter smak og behag) Salt 1 egg 2 dl yoghurt vanlig 2 dl melk 3 SS smeltet smør Bland […]

Innlegget Indisk Nanbrød med Cumin dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Indisk Nanbrød

Indisk Nanbrød

Er du glad i sterk indisk mat er indisk nanbrød det mest vanlige brødet å spise ved siden av. Her er vår oppskrift.

Ingredienser Indisk Nanbrød med Cumin

500 gram hvetemel
½ SS bakepulver
½ SS natron
2-4 SS Cumin (alt etter smak og behag)
Salt
1 egg
2 dl yoghurt vanlig
2 dl melk
3 SS smeltet smør

Bland sammen det tørre i en bolle. Miks inn egg, yoghurt og 2 SS av smøret. Bland melken inn litt etter litt til det blir en fin deig. La så deigen stå 2 timer tørt og varmt. Kjevle deigen ut i 4-5 stykker og lag fasongen etter eget ønske. Pensle de så med resten av smøret.

Vi bruker Pizzastål når vi steker. Sett ovnen på maks og vent til stålet blir varmt. Stek så nanbrødet i 7-8 minutter til det blir fint og gyllent. Nytes med den sterkeste indiske maten du kan tenke deg.

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Indisk Nanbrød med Cumin dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/indisk-nanbrod-cumin/743/feed/ 0
Georgiske neser og Szigeti Sekt Bomb for å hedre påsken! http://blog.winesworld.no/georgiske-szigeti-sekt-bomb/741/ http://blog.winesworld.no/georgiske-szigeti-sekt-bomb/741/#comments Fri, 20 Mar 2015 15:27:40 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=741 Kjære vinvenn, Ingen andre land konsumerer like mange liter vin pr innbygger som Georgia. Nå skal det nevnes at den georgiske vinen er litt svakere enn den som normalt selges i norske utsalg, og det skal nok georgierne være glade for. Den kjente forfatteren Alexandre Dumas besøkte Georgia i 1860 og beskrev en middag med følgende ord: «Under en georgisk […]

Innlegget Georgiske neser og Szigeti Sekt Bomb for å hedre påsken! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Szigeti Sekt Bomb

Szigeti Sekt Bomb

Kjære vinvenn,

Ingen andre land konsumerer like mange liter vin pr innbygger som Georgia. Nå skal det nevnes at den georgiske vinen er litt svakere enn den som normalt selges i norske utsalg, og det skal nok georgierne være glade for.

Den kjente forfatteren Alexandre Dumas besøkte Georgia i 1860 og beskrev en middag med følgende ord: «Under en georgisk middag drikker en vanlig gjest fem til seks flasker vin og stordrikkere mellom tolv og femten. Enkelte drikker ikke av flasken, men av skinntasker, som kan romme vin tilsvarende 20 til 25 flasker, en slags tidlig versjon av dagens populære bag in box, altså.

I Georgia er det alltid et mål å drikke mer enn naboen. En god nabo drikker i snitt 15 flasker i løpet av en god fest.

En georgier ser det som en stor ære å bli presentert som en dranker av første klasse!  Ah, kjære Gud, georgiske neser er de nydeligste neser som finnes på denne jorden.
De behøver bare å klemme en nese mellom to fingre, og en deilig vin fra Kakhetie kommer til å renne derifra
(Fritt oversatt etter forfatterens brev fra Kaukasus)  Avsnitt fra min siste bok «Vin, det er livet» som kan bestilles (med eller uten personlig hilsen) på nicolas@vinhusetnofra.no

Denne uken ønsker jeg å anbefale to musserende viner i glassflasker for å hedre våren som offisielt begynte på tirsdag 17. mars her i Oslo J

Château Grand-Housteau Crémant de Bordeaux Brut
AOC Crémant de Bordeaux fra Ch. Grand-Housteau – Jean-Louis Ballarin

Gylden farge med flotte, intense, smale og rette bobler. Elegant kombinasjon av floralske (akasietre og andre hvite blomster) og sitrusdufter (grapefrukt og sitron).
Vinen er frisk og fruktig i munnen, med litt ristet kaffe og krydder, og etterlater en følelse av velvære. Endelig gode og veldig rimelige bobler fra Bordeaux!

Gullmedalje 2013 i «Concours national des Crémants»
Eneste (100 %) produsent av Crémant i Bordeaux.

Druer:                   70% Sémillon og 30 % Muscadelle.
Anbefales til:     Aperitiff, skalldyr og fisk. Lyst kjøtt, ost og grønnsaker.
Innhold:               Sukker: 12,2 g./l. – Syre 4,74 g./l. – Alk.vol 11 %
Varenr.:               8654 (BASIS)
Pris:                       124,90

NYHET
Szigeti Sekt Bomb
Påskekule med musserende vin

(12,5 cl)
Drue:                        Grüner Veltliner

Anbefales til:         Aperitiff og kanapeer.
Kan også settes på bordet ved hvert kuvert, som bordkort!
Pris:                           59,90

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Georgiske neser og Szigeti Sekt Bomb for å hedre påsken! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/georgiske-szigeti-sekt-bomb/741/feed/ 0
Trattoria Ristorante Michelangelo – Stockholm http://blog.winesworld.no/trattoria-ristorante-michelangelo/734/ http://blog.winesworld.no/trattoria-ristorante-michelangelo/734/#comments Sat, 14 Mar 2015 14:01:26 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=734 Michelangelo Michelangelo i Västerlånggatan 62, gamla stan er en av våre favoritter og vi prøver alltid å få til et besøk de gangen vi besøker byen. Her serveres det klassisk italiensk mat til fornuftige priser. De har god mat og hyggelig betjening i trivelige lokaler. Det kan til tider være mange kunder der, men betjeningen klarer alltid å ta unna. Noe […]

Innlegget Trattoria Ristorante Michelangelo – Stockholm dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Trattoria Ristorante Michelangelo

Trattoria Ristorante Michelangelo

Michelangelo

Michelangelo i Västerlånggatan 62, gamla stan er en av våre favoritter og vi prøver alltid å få til et besøk de gangen vi besøker byen. Her serveres det klassisk italiensk mat til fornuftige priser. De har god mat og hyggelig betjening i trivelige lokaler. Det kan til tider være mange kunder der, men betjeningen klarer alltid å ta unna. Noe av maten de serverer er pizza, pasta & risotto + kjøtt, fisk og skalldyr. Vinutvalget er noe enkelt, men de har et greit utvalg av italienske viner.

Åpningstider
Man-Tors 11.00-22.30
Fre 11.00-23.00
Lør 12.00-23.00
Søn 12.00-22.30

Michelangelo

Michelangelo

Kjellerlokalene er flotte med plass til ca. 90 personer.

I helgene er det smart å booke bord i forvegen for stedet er veldig populært og ofte fullt på kveldene.

 

Michelangelo sine hjemmesider – link

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Trattoria Ristorante Michelangelo – Stockholm dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/trattoria-ristorante-michelangelo/734/feed/ 0
Do something for your planet, drink wine! http://blog.winesworld.no/do-something-for-your-planet-drink-wine/727/ http://blog.winesworld.no/do-something-for-your-planet-drink-wine/727/#comments Fri, 13 Mar 2015 06:32:12 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=727 Kjære Vinvenn Da jeg lanserte min første bok om vin «Drømmer du nok?» havnet den i «feil» reol hos en bokhandel i Oslo-sentrum. Jeg sa fra til en av de ansatte at jeg likte deres plassering av boken, men de beklaget og prøvde å rette opp i full hast. Jeg stoppet dem og smilte til dem. Boken skulle vært plassert i […]

Innlegget Do something for your planet, drink wine! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Balestri Valda

Balestri Valda

Kjære Vinvenn

Da jeg lanserte min første bok om vin «Drømmer du nok?» havnet den i «feil» reol hos en bokhandel i Oslo-sentrum.

Jeg sa fra til en av de ansatte at jeg likte deres plassering av boken, men de beklaget og prøvde å rette opp i full hast.
Jeg stoppet dem og smilte til dem. Boken skulle vært plassert i kategorien «mat, vin og gastronomi», men takket være en litt annerledes tittel på en bok om vin, havnet den i kategorien «psykologi», og det beste synes jeg var underkategorien «selvhjelp». Ja, forklarte jeg dem, det er mye selvhjelp og masse enkel (men god) psykologi å hente fra en god vin. Dere trenger ikke å flytte på den.

Jeg holdt et vinforedrag for en stor, meget sympatisk og veldig aktiv vinklubb og formannen avsluttet sin presentasjon om meg med følgende ord: «… ja, Nicolas er rett og slett en slags vinfilosof».
Ja, tenkte jeg, i tillegg til psykologi er det masse god filosofi å hente fra en god vin.

Fra jeg var barn har jeg aldri likt søndagskvelder, døren til en helt ny uke med mange nye utfordringer; lekser, prøver og treninger. Men som voksen har jeg lyst til å anbefale søndagskveld vin, som er «sterkt undervurdert» og som er bedre enn den alt for ofte overdrevne «fredags- eller lørdagsvin». Søndagsvin er roligere, ofte kilde til gode tanker, nye idéer, gode samtaler og ja, når den er veldig god, til det jeg kaller for «avslappende og enkel søndagslivsfilosofi».

Vi blir dessverre daglig «bombardert» med dramatiske, skumle bilder og nyheter om urett fra her hjemme  og fra resten av verden. Alle kan bidra til å få verden til et bedre sted. Alle kan gjøre en forskjell på sitt nivå, og en av dem er å åpne en flaske vin og dele en god stund med mennesker som er verdt det. Og ikke utsette det eller vente «til en mer passende anledning» som vi gjør alt for ofte.

Tiden går dessverre fort, og vi blir regelmessig minnet på at «en dag tar alt slutt, og evigheten i det neste liv virker som den skal vare lenge». Da er det kanskje best å ha med seg mest mulig gode minner fra vårt jordiske liv.  Gode minner med gode mennesker rundt en god vin er definitivt et av dem. Slagord er ofte best på engelsk og her kommer mitt nye: «Do something for your planet, drink wine!» Også på en søndagskveld!

NYHET i mars 2015
SMAK GJERNE PÅ VÅR SUPER GODE NYHET FRA VENETO MED 2008-ÅRGANG – DEN FØRER MED SIKKERHET TIL EN VELLYKKET SØNDAGSKVELD! JEG HAR PRØVD SELV…

Balestri Valda, Scaligio  2008

Nydelig rubinrød farge. Tydelige aromaer fra mørke kirsebær, bjørnebær og solbær. Velstrukturert, konsentrert, og velbalansert. Veldig lang og harmonisk  ettersmak.

Produsent:        Balestri Valda
Druer:                  95% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot
Anbefales til:    Litt kraftige og krydrede kjøttretter.
Innhold:              Sukker: 0,86 Syre: 6 G/L    Alc: 15%
Varenr.:              2115301 (BU) I SALG SIDEN MANDAG 09. MARS!
Pris:                      185,-

Balestri Valda Soave Classico 2014 (NY ÅRGANG)
Delikat strågul farge. Flott duft av epler, hvite blomster og sitrusfrukter. Nydelige smaker av epler, litt sitrus, og hint av mineraler. En frisk og velbalansert hvitvin. Lang og god ettersmak.

82 poeng, terningkast 5 – Aftenposten 2010
Drue:                   100 % Garganega.
Anbefales til:    Fiskeretter, grønnsaker og salater, kylling og oster.
Innhold:              Sukker: 5 g./l. Syre: 5,2 g./l. Alk.vol. 12,5 %
Varenr.:              52165 (BU)
Pris:                      130,-

Vinforedrag eller vinkurs?

Ta gjerne kontakt med meg hvis du ønsker tilbud på vinforedrag  eller vinkurs, enten
i firmasammenheng, for en vinklubb eller for et privat selskap.
Jeg kommer så gjerne. Send meg en mail.

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Do something for your planet, drink wine! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/do-something-for-your-planet-drink-wine/727/feed/ 0
Grill Restaurant i Stockholm – Internasjonal mat fra åpen ild http://blog.winesworld.no/grill-restaurant-stockholm/731/ http://blog.winesworld.no/grill-restaurant-stockholm/731/#comments Wed, 11 Mar 2015 18:54:54 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=731 Restauranten Grill, Stockholm i Drottninggatan 89 serverer internasjonal mat fra åpen ild. Alle rettene inneholder noe grillet og de bruker fem ulike grillteknikker: vedovn, rotisseri, Røyk, trekull og bord grill. På tirsdager og søndager har de live musikk. Søndagene har de også en grillbuffé hvor det bare er å forsyne seg. Grillbuffén ligger på 295.- svenske kroner og barn under […]

Innlegget Grill Restaurant i Stockholm – Internasjonal mat fra åpen ild dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Grill

Grill

Restauranten Grill, Stockholm i Drottninggatan 89 serverer internasjonal mat fra åpen ild. Alle rettene inneholder noe grillet og de bruker fem ulike grillteknikker: vedovn, rotisseri, Røyk, trekull og bord grill. På tirsdager og søndager har de live musikk. Søndagene har de også en grillbuffé hvor det bare er å forsyne seg. Grillbuffén ligger på 295.- svenske kroner og barn under 10 år gratis.

Åpningstider lunsj: man-fre 11:00 – 13:30
Åpningtider kveld: man-fre fra 17:00
Lørdag fra 16:00 og søndag (grillbuffé) fra 15:00

Interiøret er delt inn i åtte ulike seksjoner, hver med en bestemt stil. Vi havnet i Orientekspressen. De andre avdelingene er bl.a. Moulin Rouge.

Orientekspressen

Orientekspressen

Mat og personale er helt topp. Dette var eneste stedet av tre denne helgen som ikke serverte rødvinen for varm. Vi fikk mye god mat og kvaliteten var helt topp rett fra grillen. Hovedretten vår denne gangen var T-bone steik og vi fikk en stor og mektig som var nok til oss to på deling.

Det eneste vi opplevde som minus var at det bordet og der vi satt var ganske trangt. Både for ben og for all maten som skulle opp på det lille bordet. Det er mulig de andre avdelingene er bedre; det får vi prøve ved en annen anledning.

Grill.se anbefales på det varmeste. Maten er kjempegod, stemningen topp og prisene fornuftige.

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Grill Restaurant i Stockholm – Internasjonal mat fra åpen ild dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/grill-restaurant-stockholm/731/feed/ 0
3 Viner til Biff http://blog.winesworld.no/tre-viner-til-biff/720/ http://blog.winesworld.no/tre-viner-til-biff/720/#comments Sat, 07 Mar 2015 18:13:54 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=720 Jeg var en tur innom Vinmonopolet og skulle handle 3 viner til biff. Jeg ville i utgangspunktet at de i butikken skulle få velge selv 3 viner til biff for meg, men flinke som de er så ble det til at jeg gav noen føringer. Vinene skulle ikke koste over 300.-. De skulle være til en mager biff med kun […]

Innlegget 3 Viner til Biff dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Viner til Biff

Viner til Biff

Jeg var en tur innom Vinmonopolet og skulle handle 3 viner til biff. Jeg ville i utgangspunktet at de i butikken skulle få velge selv 3 viner til biff for meg, men flinke som de er så ble det til at jeg gav noen føringer. Vinene skulle ikke koste over 300.-. De skulle være til en mager biff med kun en enkel salat og litt brød til. Her er hva jeg endte opp med:

 

3 Viner til Biff

 

Terninkast 5

Terninkast 5

Chianti Classico Riserva Lucarello ( Borgo Salcetino ) 2011

Dette var absolutt en godt kjøp og en vin vi anbefaler. les mere om den…

 

 

Terninkast 5

Terninkast 5

Château La Nerthe ( Château La Nerthe ) 2007

Dett er nok den vi var minst fornøyd med. Vinen er god men har et særpreg som du enten liker eller ikke i tillegg er prisen høy.

 

 

Terningkast 4

Terningkast 4

Chateau Musar ( Chateau Musar ) 2007

Vinen har stort trykk fra første stund, med smak av røde bær, krydder, jord og vanilje. Den er samtidig rund og god i smaken. Les mere.

 

Det finnes jo utrolig mange viner som hadde passet utmerket til denne type mat, men dette var nå de tre vinene som vi endte opp med denne gangen. Under bildet vil du finne link til andre viner som går utmerket til biff. Når jeg handler viner på polet prøver jeg alltid å finne noe nytt og spennende og dette var en variant på å komme over noe nytt. Cianti vinen er den som vi føler kom best ut av disse tre. Den anbefales sterkt skal du ha en vin til en fin pris som smaker godt. Det var også den som er billigst av disse tre.

 

3 Viner til Biff

3 Viner til Biff

Her finner du andre viner til biff – link.

 

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget 3 Viner til Biff dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/tre-viner-til-biff/720/feed/ 2