Winesworld Blogg http://blog.winesworld.no Vin, Mat og Reiser Thu, 25 Jun 2015 19:37:55 +0000 nb-NO hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.4 Snart ferie på Læsø (igjen) http://blog.winesworld.no/laesoe/806/ http://blog.winesworld.no/laesoe/806/#comments Thu, 25 Jun 2015 08:28:45 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=806 Sommerferien nærmer seg og vi skal på Læsø igjen som for tiden er vår yndlingsøy. Her kan du se noe av det vi gjør på Læsø fra tidligere turer: Ferie på Læsø – del I Saltsyderiet Ferie på Læsø – del II Krogbækgaard Kurs- og Feriesenter Ferie på Læsø – del III Læsø Uldstue Ferie på Læsø – del IV […]

Innlegget Snart ferie på Læsø (igjen) dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Læsø

Læsø

Sommerferien nærmer seg og vi skal på Læsø igjen som for tiden er vår yndlingsøy.

Her kan du se noe av det vi gjør på Læsø fra tidligere turer:

Ferie på Læsødel I Saltsyderiet

Ferie på Læsødel II Krogbækgaard Kurs- og Feriesenter

Ferie på Læsødel III Læsø Uldstue

Ferie på Læsødel IV Storhaven

Ferie på Læsødel V Vikingemarkedet

 

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god sommerferie 2015.

 

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Snart ferie på Læsø (igjen) dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/laesoe/806/feed/ 0
Sommer i Arcachon, Vinexpo og 5 sommerlige favoritter til sjømaten! http://blog.winesworld.no/sommer-i-arcachon/804/ http://blog.winesworld.no/sommer-i-arcachon/804/#comments Fri, 19 Jun 2015 09:32:06 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=804 Kjære Vinvenn, Det går mot sommerferie for de fleste av oss, og mange har planlagt en reise til utlandet. Jeg trenger ikke å dra til den andre siden av kloden for å komme til et eksotisk reisemål. Hvert år drar jeg til et sted der naturen er mangfoldig og fredet, og hvor man blir mett av havets delikatesser, og hvor […]

Innlegget Sommer i Arcachon, Vinexpo og 5 sommerlige favoritter til sjømaten! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Sommer i Arcachon

Sommer i Arcachon

Kjære Vinvenn,
Det går mot sommerferie for de fleste av oss, og mange har planlagt en reise til utlandet. Jeg trenger ikke å dra til den andre siden av kloden for å komme til et eksotisk reisemål. Hvert år drar jeg til et sted der naturen er mangfoldig og fredet, og hvor man blir mett av havets delikatesser, og hvor solen og havet får alle til å slappe godt av, til og med de mest stressede av oss! Er du heldig kan du til og med svømme med delfiner. Dette stedet heter Arcachon-bukten og ligger ca. ¾ time med bil eller tog fra Bordeaux-by. For en som elsker sjømat, tilbyr Arcachon nesten alt vil jeg si, fra verdenskjente østers, blåskjell, og til veldig store fisk!  I Arcachon finner du også Europas høyeste sandfjell på ca. 115 meter, men selvsagt ingen vinranker. Er dette et problem for en vinentusiast?

Det er der det begynner å bli ekstra interessant, fordi selv om det er ingen vinproduksjon her, har de fleste gode og renommerte vinprodusenter et feriehus, som har gått videre i generasjoner, med en anstendig og ofte gammel vinkjeller. Det er da deilig å ha f.eks. en nabo som Pierre og Denis Dubourdieu (far og sønn), som henter en veldig gammel flaske Sauternes (uten etikett) som vi drikker til aperitiff ved stranden. For et par år siden var jeg heldig, og ble bedre kjent med Monsieur Olivier Bernard, eieren av følgende kjente vinslott:  Domaine de Chevalier, Domaine de la Solitude og medeier i Château Guiraud, 1er cru en Sauternes.

Château Guiraud og Domaine Chevalier sine viner er allerede tilgjengelig i Norge.
For mer info, vennligst trykk her  eller her

Jeg er for tiden på Vinexpo messen  i Bordeaux. Her møter jeg mange av mine gode produsenter, blant annet Francois Gilet og Philippe Quien som du ser på dette bildet: med Quien Bordeaux rouge 1912, 1950 og 1945 i hendene!

Denne uken vil jeg gjerne anbefale deg følgende flotte sommerviner, som kan nytes på terrassen eller i vannkanten og gjerne til havets delikatesser:

Bordeaux:

Le G de Guiraud 2013/14
Varenr.: 9773901 I BASIS til kr. 169,90 eller kr. 359,90 for MAGNUM flaske.
Les mer

Loire:

La Moussiere Sancerre hvit
Varenr.: 4327501 i BASIS til kr. 219,-
Les mer

Muscadet:

Louis Métaireau Cuvee One 2012
Varenr.: 4329101 i BU til kr. 149,-
Les mer

Languedoc:

Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2014
Varenr.: 1466101 i BASIS til kr. 124,90
Les mer

Szigeti Sekt Bomb «Sommerkule»
«Et must»  på sommerfesten! Delikat og kompleks musserende med mye frisk frukt.
Varenr. 4141172 i (BU)   til kr 59,90
Til aperitiff og sommerlige retter.

Bla i vår katalog, ved å klikke her!
Eller klikk den inn på min nye hjemmeside her: nmdb.no

Jeg ønsker alle vinvenner
en riktig god sommer!

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Sommer i Arcachon, Vinexpo og 5 sommerlige favoritter til sjømaten! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/sommer-i-arcachon/804/feed/ 0
Nå kan du klikke deg inn på min nyåpnede hjemmeside, og lese mer om vinens verden, vinbøker, duftesett, og mye, mye mer! http://blog.winesworld.no/vintips/800/ http://blog.winesworld.no/vintips/800/#comments Fri, 12 Jun 2015 05:55:25 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=800 Kjære vinvenn, Jeg har tidligere skrevet om naboen til mine foreldrene i Bordeaux som har en fabelaktig vinkjeller, ca.  8000 flasker fra de beste châteaux og de beste årganger, utelukkende fra Médoc. Denne mannen som er i slutten av 80-årene, besøker daglig «sine 8000 barn» i kjelleren, men han drikker aldri noen av dem. Han tørr ikke, og kjøper heller […]

Innlegget Nå kan du klikke deg inn på min nyåpnede hjemmeside, og lese mer om vinens verden, vinbøker, duftesett, og mye, mye mer! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Vintips

Vintips

Kjære vinvenn,

Jeg har tidligere skrevet om naboen til mine foreldrene i Bordeaux som har en fabelaktig vinkjeller, ca.  8000 flasker fra de beste châteaux og de beste årganger, utelukkende fra Médoc.

Denne mannen som er i slutten av 80-årene, besøker daglig «sine 8000 barn» i kjelleren, men han drikker aldri noen av dem. Han tørr ikke, og kjøper heller en alminnelig Bordeaux Supérieur i hverdagen. Har du ikke lest om han enda, kan du lese denne historien ved å trykke HER.

Men det er noe denne mannen, med stor forkjærlighet for Médoc ikke vet:

Hver sommer reiser han til Périgord (blant annet trøffelmekka i Sør-Vest Frankrike) og etterlater huset sitt til sine 3 voksne sønner. De kommer som regel på besøk etter hverandre, med sine respektive familier.

Før han reiser, setter han en lås på kjelleren sin og reiser «trygt fra sine 8000 barn».  Problemet er bare at han gjør en stor feil, hver gang. Han kjøper den aller rimeligste låsen på det lokale supermarkedet. Og akkurat det samme gjør den første sønnen som kommer til huset.

Etter å ha knust låsen til sin far, går han og kjøper akkurat samme låsen i samme butikk, og kjelleren står åpen hele sommeren. Døren låses bare igjen etter at den tredje sønnen har reist hjem.

Det sies at «det du ikke vet, har du ikke vondt av». Jeg tror at den gamle mannen hadde dødd på flekken, dersom han hadde visst dette om hvordan hans dyre, gode flasker hadde blitt drukket.

Sønnene reiser nemlig til stranden hver dag, med sine venner og familier og en del flasker, som drikkes i solen, av plastikk glass eller direkte fra flasken. M.a.o. ingen anstendig avslutning for flasker av denne rangen!

Gode flasker skal åpnes regelmessig, til riktige mennesker.  De lyser opp middager og fører til gode minner for alle som setter pris på det gode livet. Og på den gode vinen selvsagt.

NYHET: Splitter ny hjemmeside: nmdb.no

hjemmeside

Klikk deg inn på min nyåpnede hjemmeside, og les mer om vinens verden, vinbøker, duftesett, og mye, mye mer. Klikk her

Denne uken vil jeg gjerne anbefale deg å prøve Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2014, den er nå tilgjengelig i alle de største butikkene (K6) til vinmonopolet. Prøv den på terrassen i sommervarmen, eller til havets delikatesser. Louis Max byr på «chablis-karakter», langt rimeligere enn de billigste chablisene.

Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2014
AOC Pays d’Oc.
Produsert av vinmakere fra Burgund som en “Petit Chablis”
Blek, gyllen farge med grønne hint. Friske aromaer av sitrus, eple og mineraler. Frisk og fruktig, livlig og krisp.
Drue:                     100 % Chardonnay.
Anbefales til:     Sjømat, østers, sushi eller som aperitiff.
Innhold:              Sukker: 1 g./l. – Syre: 7,05 g./l. – Alk. vol: 13 %
Varenr.:               14661 (Basis/TEST)
Pris:                       124,90

Apéritif 5 august i 2014: Ukens vin
Disse vinene er langt rimeligere enn de billigste chablisene!
Louis Max byr på god “Chabliskarakter”.

Tara, april 2015:
Frisk og lys påskefavoritt!

Vinforedrag eller vinkurs?

Ta  kontakt med meg hvis du ønsker  tilbud på vinforedrag eller vinkurs, enten i  firmasammenheng, for en vinklubb  eller for et  privat selskap. Se mer på www.nmdb.no
Jeg kommer gjerne!

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Nå kan du klikke deg inn på min nyåpnede hjemmeside, og lese mer om vinens verden, vinbøker, duftesett, og mye, mye mer! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/vintips/800/feed/ 0
Winesworld søker Vinsmakere http://blog.winesworld.no/winesworld-soker-vinsmakere/799/ http://blog.winesworld.no/winesworld-soker-vinsmakere/799/#comments Tue, 09 Jun 2015 11:52:55 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=799 Winesworld søker flere vinsmakere Vi er på jakt etter flere personer som kan tenke seg å bidra med smaktsnotater i vår vinguide. Ta kontakt med Morten på e-post: morten@winesworld.net for nærmere informasjon. Winesworld drives på privat basis og vi har ingen mulighet til å betale for bidrag, men kan tilby eksponering på våre sider eller annet etter avtale.

Innlegget Winesworld søker Vinsmakere dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Winesworld

Winesworld

Winesworld søker flere vinsmakere

Vi er på jakt etter flere personer som kan tenke seg å bidra med smaktsnotater i vår vinguide.

Ta kontakt med Morten på e-post: morten@winesworld.net for nærmere informasjon.

Winesworld drives på privat basis og vi har ingen mulighet til å betale for bidrag, men kan tilby eksponering på våre sider eller annet etter avtale.

Innlegget Winesworld søker Vinsmakere dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/winesworld-soker-vinsmakere/799/feed/ 0
Lindheim Ølkompani brygger og serverer øl blant tusenvis av frukttrær! http://blog.winesworld.no/lindheim-olkompani/793/ http://blog.winesworld.no/lindheim-olkompani/793/#comments Fri, 05 Jun 2015 11:06:03 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=793 Kjære vin- og ølvenn, Dere vet at jeg liker kloke ordspråk, og da er det et som virkelig gjelder i dagens vin øltips: «Du skal aldri si aldri!». Som vinhandler hadde jeg nemlig aldri trodd at jeg en dag skulle finne på å selge øl. Men, siden jeg tror på kvalitet, flotte konsepter og menneskelig kjemi, hadde jeg virkelig ingen […]

Innlegget Lindheim Ølkompani brygger og serverer øl blant tusenvis av frukttrær! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Lindheim Ølkompani

Lindheim Ølkompani

Kjære vin- og ølvenn,

Dere vet at jeg liker kloke ordspråk, og da er det et som virkelig gjelder i dagens vin øltips: «Du skal aldri si aldri!». Som vinhandler hadde jeg nemlig aldri trodd at jeg en dag skulle finne på å selge øl.
Men, siden jeg tror på kvalitet, flotte konsepter og menneskelig kjemi, hadde jeg virkelig ingen annen løsning enn å gjøre det nå.
Vår dyktige samarbeidspartner og ølspesialist Birger Marius Kristiansen, var både flink og tålmodig, og fant de riktige ordene overfor meg, slik at jeg fikk lyst til å smake på de deilige og annerledes øltypene, og samtidig treffe menneskene bak disse helt unike produktene. Du ser han på bildet litt lengre ned til venstre! (og jeg har alltid hørt  at ekte øleksperter er fysisk solide og har skjegg).

Vi har allerede 3 ulike varianter av øl fra Lindheim i salg på vinmonopolet, og de ble umiddelbart en suksess.
Mitt første øltips måtte derfor bli om Lindheims øl.

Lindheim Ølkompani brygger og serverer øl blant tusenvis av frukttrær!

Ingeborg og Eivin

Ingeborg og Eivin

Det startet i 2006, da det unge paret skulle på skiferie i USA, og tilfeldigvis kom over et øl som het Mac & Jacks Africa Amber! Dette var noe nytt, som de umiddelbart falt for. Siden 2012 har de produsert ulike ølsorter på den familiedrevne fruktgården.

Innerst i låven som ble bygget i 1954, står det et nytt mikrobryggeri fra Premier Stainless.  Tankene er av  vakreste sort rustfritt stål og lyser opp den gamle låven. Her brygges det ikke pils, men alt mulig annet godt overgjæret øl!

Coolship:
På høsten, når forholdene er riktig, brygger de øl som spontangjærer med villgjær fra lufta på Lindheim. Med riktige forhold menes riktig temperatur, helst en liten bris i lufta og oppholdsvær.  Selve bryggeprosessen er annerledes enn vanlig. Opptil dobbel så lang. Vørteren avkjøles i et stort, avlangt og åpen kar som kalles «coolship». Her blir villgjær fanget opp. Når temperaturen er nede på rundt 17 grader, overføres den til eiketønner for både gjæring og lagring. Denne prosessen kan gjerne ta fra 6 mnd-3 år. Den magiske luften på Lindheim er full av mystiske mikrober og gjær som egner seg for å skape noe unikt fra vår region.

Det produseres masse forskjellig rar, morsom, spesiell og vanlig øl. Noen faste sorter, mange nye. Samarbeidet med Pizza Port/Port Brewing/The Lost Abbey fra California,  har nok preget hvilke øltyper de lager i dag.

De  lager ofte nye brygg, og mye av ølet både lagres og gjæres på eikefat (rød og hvit-vinsfat, eller bourbon fat). Fra et par måneder til flere år.

På 60 og 70 tallet ble all frukt fra Gvarv sortert og pakket i låven på Lindheim, og sendt til kunder over hele landet. Det gamle fruktpakkeriet er nå bygd om til smakerom for øl og eplemost.

Er du i nærheten, så bør du ta en tur innom Lindheim, og besøke Ingeborg og Eivin, de serverer deg gjerne noen smaksprøver!

 

Lindheim Ølkompani

Lindheim Ølkompani

 

Besøksadresse:
Ingeborg og Eivin,

Tinghaugvegen 101, 3810 Gvarv
911 45 980 / 976 94 476
post@olkompani.no

Her kan du lese mer om Lindheim ølkompani og deres produkter:
www.olkompani.no

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Lindheim Ølkompani brygger og serverer øl blant tusenvis av frukttrær! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/lindheim-olkompani/793/feed/ 0
23 år i vinbransjen (allerede), nytt Crêperie i Oslo, og «Concours Mondial 2015″ http://blog.winesworld.no/nytt-creperie-i-oslo/789/ http://blog.winesworld.no/nytt-creperie-i-oslo/789/#comments Fri, 29 May 2015 09:08:45 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=789 Kjære Vinnvenn I Bordeaux sier man at «tiden flyr i godt selskap, eller står stille som en kald og lang søndag om vinteren!». Jeg har nå jobbet 23 år i vinbransjen og jeg husker veldig godt avslutningen på min første «offisielle» jobb. Jeg var ansatt som eksport-direktør i et sveitsisk sør-afrikansk consortium, og hadde ansvaret for å etablere et nytt […]

Innlegget 23 år i vinbransjen (allerede), nytt Crêperie i Oslo, og «Concours Mondial 2015″ dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Domaine Le Novi Terre de Safres

Domaine Le Novi Terre de Safres

Kjære Vinnvenn
I Bordeaux sier man at «tiden flyr i godt selskap, eller står stille som en kald og lang søndag om vinteren!». Jeg har nå jobbet 23 år i vinbransjen og jeg husker veldig godt avslutningen på min første «offisielle» jobb.

Jeg var ansatt som eksport-direktør i et sveitsisk sør-afrikansk consortium, og hadde ansvaret for å etablere et nytt eksport nettverk i hele Nord-Amerika og Europa etter 10 år med blokade.

Det var en herlig tid, og jeg hadde frie hender til å jobbe som jeg ønsket, så lenge resultatet syntes.  Frie hender fordi det var en tid uten mobiltelefon eller email. Bare gode gammeldagse telefakser som skulle hentes i bunker, to ganger daglig i hotellets resepsjon.  Vi klarte allikevel å avtale mange møter i utlandet, komme i tide til disse møtene, uten å bli forstyrret av inngående mailer og telefoner.

Vi snakket virkelig med hverandre, og vin var en «peoples business» som vi sier i bransjen.

Etter nesten 3 år var jeg på vei til hovedkontoret i Genève for å hente min sjekk (nok et fjernt begrep for de yngste av oss). Denne sjekken var en del av min avtale, og var basert på det virkelige salget fra jeg startet.

Helt frem til døren til min arbeidsgiver, var hodet mitt fult av tall, store summer i sveitsiske francs. Jeg hadde jo solgt 11,5 millioner liter vin de siste 3 årene, og var fullstendig ung og naïv.

Jeg skjønte med en gang at noe var galt, da min sjef sa følgende: «Nicolas, du har gjort en utmerket jobb for oss men (det var vel min første viktige «MEN» i forretningslivet), du er for ung til å bli rik! Men (igjen en «men») du har fått en god erfaring hos oss, noe som er viktig for din videre karriere!».

Dette var nok sant, fordi ca.  20 år senere er jeg fortsatt vinhandler (i Norge), og trives utmerket med dette.

For noen uker siden ble jeg invitert til å være med i juryen i «Concours Mondial 2015» for å kåre årets beste viner fra Veneto. Det var en stor ære å få være med på en av verdens største, og mest anerkjente konkurranser i vinbransjen. Kanskje du har sett disse klistremerkene på flaskehalser, uten å tenke noe særlig på dem?

Jeg er i hvert fall glad og beæret over å ha vært i Venezia, og jeg kommer selvsagt til å holde deg informert om «kulissene» i sånne store konkurranser!

Livet med vin, for vin og i vin er herlig!

I forrige uke besøkte jeg et nytt spisested i Oslo, La Maison Crêperie i Sørkedalsveien 3 B på Majorstuen.
Klikk her for å lese mer.
Her serveres det ekte franske «crêpes» pannekaker i alle varianter (saltet og søtet), smaksrike «flammeküche –tarte flambée» fra Alsace og deilige italienske pizzaer. Prøv selv, hele familien vil elske dette, unike lille hyggelige stedet.
Bildet til venstre er tatt under utarbeidelse av vinkartet sammen med kunstneren Eva Kitty Bumbulucz  som har prydet alle veggene på restauranten med sine flotte malerier, Monique Glibert, den dyktige prosjektlederen  til la Crêperie og meg selv. Husk at mat smaker alltid best med vin, og denne restauranten har alle rettigheter!

I mai lanserte vi to nydelige «sommerlige» hvitviner, som begge egner seg utmerket til sesongens måltider. Prøv til sjømat, asiatisk,  salater, og lettere sommerretter.

Domaine Le Novi Terre de Safres 2014
AOC Luberon – Provence

Aromaer fra friske hvite blomster og nyplukkede gule plummer, godt mikset med mineraler og sitrus noter. De samme aromaene gjør seg gjeldene i smaken! En flott middels fyldig hvitvin, med hint av mineraler i den lange og gode ettersmaken.

Druer:                   50% Bourboulene, 20% Grenache Blanc, 15% Vermentino, 15% Viognier.
Anbefales til:     Fisk og skalldyr, asiatisk mat og oster.
Innhold:               Sukker: < 0,8 g/l, – Syre: 3,95 g/l – Alk.vol. 12,5%
Varenr.:               21153 (BU)
Pris:                       129,90

Klikk her for å bestille denne vinen fra vinmonopolet

Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2014
AOC Pays d’Oc.
Produsert av vinmakere fra Burgund som en “Petit Chablis”
Friske aromaer fra sitrus, eple og mineraler. Fruktig, livlig og krispy. En deilig vin fra Louis Max, en Burgund produsent som nå også har etablert seg i Languedoc. Dvs. at du får en «Chablis-preget»  hvitvin til samme prisnivået som en god vin fra Languedoc.

Apéritif 5 august i 2014: Ukens vin: Disse vinene er langt billigere enn de billigste chablisene! Louis Max byr på god “Chabliskarakter”. Tara, april 2015: Frisk og lys påskefavoritt!

Drue:                    100 % Chardonnay.
Anbefales til:     Sjømat, østers, sushi eller som aperitiff.
Innhold:               Sukker: 1 g./l. – Syre: 7,05 g./l. – Alk.vol: 13 %
Varenr.:               14661 (Basis)
Pris:                       124,90

Klikk her for å bestille denne vinen fra vinmonopolet

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget 23 år i vinbransjen (allerede), nytt Crêperie i Oslo, og «Concours Mondial 2015″ dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/nytt-creperie-i-oslo/789/feed/ 0
5 Gode Grillviner kjøpt i Sverige http://blog.winesworld.no/gode-grillviner/787/ http://blog.winesworld.no/gode-grillviner/787/#comments Wed, 27 May 2015 08:52:32 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=787 5 Gode Grillviner kjøpt i Sverige   1. Zinfandel Sonoma 2011 Dette er en god og kraftig Zinfandel med god fylde og mye smak hele veien. Systembolagets v.nr: 22562     2. Passitivo Primitivo 2011 Dette er en god vin med mye smak og fylde. Systembolagets v.nr: 3300     3. Coffee Pinotage 2012 Denne koster 89.- i Sverige. Systembolagets […]

Innlegget 5 Gode Grillviner kjøpt i Sverige dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Systembolaget

Systembolaget

5 Gode Grillviner kjøpt i Sverige

 

1. Zinfandel Sonoma 2011

Terninkast 4

Terninkast 4

Dette er en god og kraftig Zinfandel med god fylde og mye smak hele veien.

Systembolagets v.nr: 22562

 

 

2. Passitivo Primitivo 2011

Terninkast 4

Terninkast 4

Dette er en god vin med mye smak og fylde.

Systembolagets v.nr: 3300

 

 

Gode Grillviner

Gode Grillviner

3. Coffee Pinotage 2012

Terninkast 4

Terninkast 4

Denne koster 89.- i Sverige. Systembolagets v.nr: 6315

 

 

4. Texas Longhorn Charcoal Shiraz 2012

Terningkast 4

Terningkast 4

Veldig fruktig, røyksmak med stekt fat karakter, hint av mørke bær, kaffe, pepper, vanilje og sjokolade.

Pris 89.- SKr – Systembolagets v.nr: 2074

 

 

5. Argento Malbec 2012

Terningkast 4

Terningkast 4

Dette er en veldig god årgang som gir en frisk, fyldig og jevn vin med gode smaker av røde bær og en lang avslutning.

Systembolagets v.nr: 6649.

 

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post
Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget 5 Gode Grillviner kjøpt i Sverige dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/gode-grillviner/787/feed/ 0
Om velfungerende neser, Aromasett og Prosecco i flere størrelser! http://blog.winesworld.no/velfungerende-neser/783/ http://blog.winesworld.no/velfungerende-neser/783/#comments Fri, 22 May 2015 05:00:45 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=783 Kjære vinvenn, I vinbransjen er det meget viktig å ha en velfungerende nese! Men, nesen må bli brukt til riktige formål. Blant annet kan du la være å «sniffe korker». På samme måte er jeg ingen «etikettdrikker»  (folk drikker og bedømmer utrolig nok en vin først med øynene…) eller en «tomflaske samler» som legger ut på sosiale medier som moderne […]

Innlegget Om velfungerende neser, Aromasett og Prosecco i flere størrelser! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
velfungerende neser

velfungerende neser

Kjære vinvenn,

I vinbransjen er det meget viktig å ha en velfungerende nese! Men, nesen må bli brukt til riktige formål. Blant annet kan du la være å «sniffe korker». På samme måte er jeg ingen «etikettdrikker»  (folk drikker og bedømmer utrolig nok en vin først med øynene…) eller en «tomflaske samler» som legger ut på sosiale medier som moderne trofeer, for å statuere sin sosiale status. Nei, kork skal lukte kork, og hvis vinen dessverre er korket (ca. 8% av vinene er det), finner du det ut ved å lukte på vinen i glasset ditt. 

Nesen er kanskje ikke den morsomste eller mest brukte sansen hos de fleste (som jeg pleier å høre under mine vinsmakinger), men den er definitivt den viktigste. Jeg vet av erfaring at den tredje etappen, «munnvurderingen» (etter nøye øye- og nesevurdering) er den mest populære over hele verden, og at de to første ofte blir glemt eller gjennomgått i hastetempo.

Er du forkjølet klarer du ikke å skille vann fra vin. Alt lukter og smaker likt, eller ingenting. Duftene setter også i gang alle de andre sansene dine, til og med minner. Vi mennesker klarer å huske ca. 7000 forskjellige dufter, men denne fantastiske sansen må trenes regelmessig, og gjerne på en underholdende måte.
Årsaken til den velkjente «rødnesen» varierer fra menneske til menneske: Noen skylder på fuktighet i luften, kulde om vinteren, eller en slags konstant forkjølelse. Andre skylder på kraftig pollenallergi som varer fra de første bladene kommer ut, til de siste faller ned, noen skylder t.o.m. på varig solstikk…
I 1871 forklarte Bertall i sin tegning at alkohol blir også sittende i nesen og i luftveiene! Vil du lese mer om Bertall, kan du klikke her

Jeg stolt og veldig glad for å være eneimportør til Norge av Le Nez du vin (små aromaflasker) fra Jean Lenoir, les mer ved å klikke her.

Du kan også lese mer om disse settene på vår hjemmeside: klikk her.

Nedenfor finner du prislisten for 2015, på alle duftesettene vi importerer til Norge. Ønsker du å bestille, kan du gjør det ved å svare på denne mailen, eller sende en bestilling til post@vinhusetnofra.no

Nez du Vin

Nez du Vin

Denne uken vil jeg gjerne anbefale en frisk og behagelig  Prosecco fra Venegazzu.
Prøv vår Casabianca, i den størrelsen som passer deg best!

Casabianca Prosecco di Valdobbiadene
Brut DOCG
Ren og frisk duft. Hint av eple, bergamott og andre sitrusfrukter. Aromaer av friske
blomster med et markert hint av rose. Frisk, tørr, myk og ren ettersmak.
Passer godt til aperitiff dersom den har en
temperatur på ca. 6 °C. Den er også veldig god til sommerlige forretter.
Drue: 100 % Prosecco

Innhold: Sukker: 9,5 g./l. – Syre 6,8 g./l. – Alk.vol: 11 %

Varenr.: Volum: Pris:
14003 (BASIS) K3 75 cl. 125,-
1400302: (BASIS) K4 37,5 cl. 75,-
1400305 (BU) Magnum 150 cl. 269,90
9773107 (BU) Jereboam 300 cl. 625,-

 

83 poeng. Helt på topp i Klikk.no desember 2012. 5 stjerner i VG 2012.
Terningkast 5 i T.A. 14. juni 2013: Meget bra kjøp.

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Om velfungerende neser, Aromasett og Prosecco i flere størrelser! dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/velfungerende-neser/783/feed/ 0
Gode og rimelige bobler til 17. mai http://blog.winesworld.no/bobler-til-17-mai/780/ http://blog.winesworld.no/bobler-til-17-mai/780/#comments Thu, 14 May 2015 10:16:42 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=780 Kjære Vinvenn, Jean-Louis Ballarin gjør suksess med sine viner hos norske forbrukere. Château le Grand Housteau er navnet på produktene som haler i land gode ord fra Frankrikes vineksperter, norske avisers vinkjennere og folk flest. Området man kjører gjennom for å komme til Château le Grand Housteau minner i grunnen litt om den norske landsbygda. Små steder med noen hus, […]

Innlegget Gode og rimelige bobler til 17. mai dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
bobler til 17. mai

bobler til 17. mai

Kjære Vinvenn,

Jean-Louis Ballarin gjør suksess med sine viner hos norske forbrukere. Château le Grand Housteau er navnet på produktene som haler i land gode ord fra Frankrikes vineksperter, norske avisers vinkjennere og folk flest.
Området man kjører gjennom for å komme til Château le Grand Housteau minner i grunnen litt om den norske landsbygda. Små steder med noen hus, en liten butikk og mest bondegårder, skogholt, jorder og bekkeleier. Vi er rett på sørsiden av Bordeaux, og jordsmonnet her består grovt sagt av alluvial, sandholdig grus, avsatt i lave høydedrag av smeltede isbreer, fra det sentrale fjellområdet, og fra Pyrenéene for millioner av år siden. Jean-Louis Ballarin har 35 hektar 1ere Côtes de Bordeaux rød og 11 hektar 1ere Côtes de Bordeaux hvit.

Tredjegenerasjons eier
Vi kjører mot St. Germain des Graves, og kommer til et av produksjonslokalene til Jean-Louis Ballarin. Det er her de lager musserende vin, eller crémant som det heter når produksjonen skjer utenfor Champagne. Jean-Louis Ballarin er tredjegenerasjons eier av Château le Grand Housteau, og altså mannen bak salgssuksessene Château le Grand Housteau (hvitvin i 75 cl, rødvin i 75 cl flaske og på magnum) som er å finne i alle Vinmonopolets butikker i Norge. Château Grand Housteau Crémant de Bordeaux Brut er nå også tilgjengelig i de fleste butikkene (Basis K5).

Rødvinen inneholder ikke sukker, og Jean-Louis står også bak produksjonen av Enkefruens Røde Bergenser. Les mer om vår venn Hans Bru, som vant kampen mot sukkersyke med Enkefruens rødvin! Klikk her: «Enkefruens lystige selskap, diabetes og Prinsefisk»

Fem hektar

Når man lager crémant, trenger man ikke å bruke druer fra egen jord. Men det gjør Jean-Louis, og han kjøper ikke ekstra druer fra andre. Han vil ha full kontroll på kvaliteten av druene og velger å bruke egne druer, selv om det betyr varierende kvalitet fra år til år. Druene fra de fem hektarene rett utenfor blir plukket for hånd, og deretter sorteres de, og fermenteres i store ståltanker. Så følger den tradisjonelle metoden (også kalt champagne-metoden) hvor annengangs gjæring skjer på flaske, og hvor én stakkars mann tilbringer flere timer hver dag i vinkjelleren med å vri flaskene en kvart gang (remuage) slik at bunnfallet i vinen til slutt skal havne i flaskehalsen. Alt skjer i den over 300 år gamle vinkjelleren, som består av fire kilometer underjordiske ganger. Jeg var med Jean-Louis Ballarin å blande denne Crémant de Bordeaux Brut, som vi meldte på vinmonopolets BU-liste i november 2013. Jean-Louis var så fornøyd med resultatet at han sendte (uten å fortelle meg) inn til den årlige Crémant-konkurransen ved det franske landbruksdepartementet og vant det året! (Medaille d’Or du Concours général agricole 2013)

I en viss fart

Noe av det mest fascinerende med champagnemetoden er å se hvordan flaskehalsene og bunnfallet som har samlet seg der blir frosset ned, for så å sprette korken (type bruskork) slik at det store trykket i flasken skyter ut bunnfallet i en viss fart. Så fylles på med ferdig crémant fra samme cuvée, korken stappes nedi og festes med solid ståltråd. Denne prosessen utføres på 5.000 flasker i timen, og arbeiderne har på seg verneutstyr. Det hender at flasker eksploderer under prosessen. Ikke rart at en flaske som skal inneholde musserende vin må lages betydelig mer solid enn vanlige vinflasker!

Château Grand Housteau Crémant de Bordeaux Brut  
Laget av 70% Sémillon og 30% Muscadelle.
Varenr.:    865401 Basis K5
Pris:          kr. 124,90

Champagne Drappier Carte Blanche Brut
Vil du heller ha en rimelig og god Champagne til 17. mai, kan du forsøke denne.
Finnes i de fleste butikkene over hele landet.
Varenr.:    3053201   Basis
Pris:            Kr. 256,-

Nicolas 1
Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Skrevet av – Nicolas Mahé de Berdouaré E-post
Vinhandler – Marchand de vins
www.vinhusetnofra.no

Innlegget Gode og rimelige bobler til 17. mai dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/bobler-til-17-mai/780/feed/ 0
Mai er National Hamburger måned http://blog.winesworld.no/national-hamburger-maaned/778/ http://blog.winesworld.no/national-hamburger-maaned/778/#comments Sat, 09 May 2015 09:46:58 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=778 Mai måned er National Hamburger måned og vi feirer med hjemmelaget hamburger og en god vin. Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS Av – Morten Pedersen – E-post Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Mai er National Hamburger måned dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
National Hamburger måned

National Hamburger måned

Mai måned er National Hamburger måned og vi feirer med hjemmelaget hamburger og en god vin.

Morten Gå aldri glipp av et innlegg! abonnere via RSS
Av – Morten Pedersen – E-post

Besøk også: Winesworld sin vinguide med rødvin.

Innlegget Mai er National Hamburger måned dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
http://blog.winesworld.no/national-hamburger-maaned/778/feed/ 0