Insalata Caprese

Insalata Caprese

Denne Italienske salaten er enkel, god og består for det meste av tomater og mozzarella ost.

Legg tykke skiver av tomat og mozzarella lagvis i sirkler eller som du selv ønsker på fatet. Legg på fersk basilikum og strø på salt og pepper. Topp med ristede pinjekjerner eventuellt capers som er mere vanlig. Rett før serveringen dryss på litt extra-virgin oliven olje. Det er det hele. Nytes med godt brød og ett glass rød/hvit vin.

Det som er viktig er å kjøpe de beste tomatene du kan få tak i og god fersk mozzarella ost. Osten kan være bøffel eller vanlig ku-melk mozzarella kalt i Italia for Fior di latte. Og bruk den beste olivenoljen du har. Det er også fy-fy å bruke eddik som dressing her, kun oliven olje og kun extra-virgin typen.

Ingredienser:

– Tomater ( de beste som er, kraftig rødfarge og med god lukt )

– Mozzarella ost ( ku eller bøffel )

– salt og pepper ( pepperet skal selvfølgelig kvernes på )

– extra-virgin olivenolje ( den beste du har )

– Ristede pinjekjerner. ( alternativt capers )

Sommermat på sitt beste.

Last ned / skriv ut: Insalata Caprese (.pdf)

Flere spennende artikler

En kommentar

  1. Fristende…. 🙂

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge