Kantarell

Kantarell er lett å få øye på og gjenkjenne ute i naturen. Fargen varierer fra gul til dyp guloransje, og hatten blir rødflekket ved skade. Soppen har nedgående ribber som løper langt ned på stilken. Hatten er nedtrykt i midten, og kan variere sterkt i form. Kjøttet er fast og noe blekere enn sopphatten, og har en behagelig, fruktaktig lukt og en mild krydderaktig smak. Soppen er sjeldent markspist.

Kantarell

Det er den tiden av året hvor det er på tide å gå ut i skogen for å plukke sopp.
Kantarell er en svært ettertraktet sopp for sopplukkere. Med dens milde smak og fruktaktige lukt, samt dens karakteristiske gulfarge, er den lett å kjenne igjen.

Vi anbefaler denne viltgryta.

Flere spennende artikler

3 Kommentarer

  1. Vi plockar mycket svamp. I skogen på,farmen finns det kantareller i överflöd. Jag gillar soppen, Karl-johan. Vet inte vad den heter på norska.
    Gunnar recently posted..Historiens vingslag 2My Profile

  2. Dette er den eneste soppen jeg tør plukke… 🙂

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge