Kylling på den enkleste, beste og saftigste måten

Kylling

Vi snakker her om helstekt kylling og får å få den best, saftigst og med sprøtt skinn så gjør vi følgende:

1. Sett ovnen på maks temperatur.
2. Mariner kyllingene hvis du ønkser det. Vi brukte denne gangen paprika pulver og olivenolje.
3. Legg kyllingene på en rist i ovnen og under en langpanne med vann og eventuellt litt folie.
4. Stek i godt over 1 time. Ca 1 time og 10 min burde være passe, litt avhengig av størrelsen. Du ser når den har fått fin og gylden farge. Snu de etter ca. 45 min.
5. Server med ris/salat og en god vin.

Enklere enn dette kan det neppe gjøres. Har du roterende grill i ovnen så IKKE bruk den, da renner bare all saften ut av kyllingene og de blir mye tørrere.

Last ned / skriv ut: Kylling (.pdf)

Flere spennende artikler

Tags:

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge