Lammelår (Gigot à la Bretonne)

Lammelår

Ingredienser 4-6 personer

400g tørkede hvite bønner
7 fedd hvitløk
2 løk
4 nellikspiker
1 stk. lammelår helt
2 ss smør
4 ss tomatpuré
1.5 dl tørr hvitvin
1 bunt persille
Salt, nykvernet pepper

Bløtlegg bønnene i en kjele med nok vann natten over. Hell vannet fra. Skrell hvitløken. Skrell 1 løk og spekk den med 1 fedd hvitløk og nellikspikerne. Ha den i kjelen sammen med bønnene. Hell i godt med vann og kok bønnene i ca. 1 ½ time.

Sett stekeovnen på 220 grader. Spekk lammet med resten av hvitløken og ta på salt og pepper. Legg lammelåret i en langpanne og hell på vann til ca. 1 cm. Stek i ca. 1 ¼ time eller til temperaturen når 63-65 grader. Øs over med jevne mellomrom.

Skrell og finhakk den siste løken. Fres løk og smør i en gryte og rør inn tomatpuréen. Tilsett vinen, bønnene og 5 ss kokevæske fra kokingen av bønnene. La det koke i ca. 20 min. Ha på pepper og rikelig med salt sammen med persillen.

Skru ovnen opp på 250 grader. Legg bønnene og det ferdige oppdelte lammet (i skiver) i en ildfast form og gratiner i 5-10 min i ovnen. Serveres direkte.

Stekesjyen brukes til å lage en god saus.

Last ned / skriv ut: Lammelår (.pdf)

Flere spennende artikler

En kommentar

  1. Denne så spennende ut.. Skel se om man kan få teste den når lammeslaktet er i hus.

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge