Søndagsmiddag viltgryte

Viltgryte

Tilberedningen:

Denne gryten er lett å lage. Start med å steke kjøttet i stekpanne med litt smør. Ha det så over i gryten. Så gjør vi det samme med løken og soppen. Deretter tar vi alt i gryten bortsett fra Maizenaen som vi har i mot slutten. Kok til kjøttet er mørt, tilsett maizena og gi det noen minutter til og vips så er gryten ferdig. Jeg hadde i en halv boks med mais som jeg hadde åpnet dagen før, men det hører strengt tatt ikke med i oppskriften.

Serveres med kokte poteter, gulerøtter og tyttebær.

Oppskriften:

1 kg viltkjøtt – Vi brukte hjort denne gangen. ( i biter )
Litt smør
Pepper/salt
Rosmarin/allehånde
10 knuste einerbær
1 Buljongterning
6 dl vann
2 ss soyasaus
1 ss vineddik
2 store rød løk
2 dl sopp – vi brukte kantarell denne gangen
3 ss Maizena
3 laurbærblader

Vinen:

Og selvfølgelig så har vi en vinanbefaling; Crozes-Hermitage from Guigal. Klikk på linken for å lese mere om vinen på Winesworld.

Last ned / skriv ut: Viltgryte (.pdf)

Flere spennende artikler

2 Kommentarer

  1. Snaddermat, og med det været som er nå får man lett assosiasjoner til høst og vilt.. Tror for min del jeg hadde slengt oppi en dæsj seterrømme og litt brunost. 🙂

  2. Har du sett. Jeg hadde glemt å ta med brunosten i oppskriften og tipset om rømmen skal vi huske også.

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge