Tips: Eiker Ølfabrikk i Drammen produserer økologisk øl, og inviterer til omvisning med smaking!

Eiker Ølfabrikk i Drammen

Eiker Ølfabrikk i Drammen

Kjære vin- (og øl) venn!

Forrige uke var jeg på et interessant besøk like utenfor Drammen!  Etter 23 år  i vinbransjen var dette mitt første besøk på et ølbryggeri.

Vi ble tatt godt imot av far og sønn, Børre og Jonas Jensen hos Eiker i Mjøndalen, og etter en stund skjønte jeg at vin- og øl produksjon hadde en del til felles : familiedrevet håndverk, lidenskap, termoregulerte tanker, råstoff av første klasse, men også de samme fiendene som; bakterier,
oksygen og hastverk.

Familiebedriften Eiker Ølfabrikk  lager 100 % økologisk øl. De startet i det små, så bryggeriet minner mer om et forvokst hjemmebryggeri enn et lite mikrobryggeri. Til brygging bruker de en Speidel Braumeister, egentlig beregnet på hjemmebrygge-klubber og gårdsbryggerier.

Gjæringstanker er kjøpt i Kina, mens tappelinjen er fra Tyskland. Med dette utstyret kan Eiker Ølfabrikk produsere i overkant av 60.000 liter i året. Alt øl er upasteurisert, ufiltrert og karbonert på tank. Dette gir et levende øl som utvikler seg over tid, men som allikevel inneholder lite sedimenter på flasken.

På denne måten har bryggeriet god kontroll på kullsyrenivå og leverer et øl som har god holdbarhet.

Vi kan absolutt anbefale deg et besøk!

Eiker Ølfabrikk har både salgs- og skjenkebevilling. Hver fredag mellom kl. 12 og 18 kan man kjøpe øl med butikkstyrke i fabrikkens butikkutsalg. De tar også imot grupper som ønsker omvisning og prøvesmaking. Slå på tråden eller send en mail hvis du vil vite mer om deres ølsorter.

Ring gjerne hvis du er interessert i en omvisning!

Besøksadresse:
Eiker Ølfabrikk AS, Ryghgata 2, 3050 Mjøndalen

+47 932 22 065, post@eikerfab.com, www.eikerfab.com

Visste du at … ?

  • Bière på fransk, Bier på tysk og Beer på engelsk kommer alle sammen fra latinsk
    « bibere » som betyr å drikke.
  • Alle 8 B-vitaminene finnes i øl.
  • Øl ble (ifølge en legende) oppfunnet tilfeldigvis av en sumerisk mann (aktuelt Irak)
    som glemte et stykke brød i lunkent vann, som begynte å gjære etter hvert.
  • Munkene som produserte øl i middelalderen, fikk lov til å drikke 3,5 liter daglig.
  • Øl ble solgt i flasker fra 1850,  før dette måtte du ta en bøtte med deg til det lokale
    bryggeriet eller baren.
  • Det sterkeste øl i verden har 65° alkohol og heter Armageddon (sterkøl) …
  • Øl er nest største  drikkevare i verden etter … te

Hvilket øl drikker man til julematen?

Eiker Saison vil passe supert til lutefisken! Prøv den også til rakefisken!
Tørt øl, med god friskhet!

88 poeng i Aperitif «Et herlig øl», les mer her.

For å bestille det hos vinmonopolet klikk her

Eiker God Jul er det naturlige valget til tradisjonell
svineribbe og pinnekjøtt.

Med litt mer kullsyre enn mange av de andre juleølene,
gir dette ølet en deilig forfriskende effekt.

Spennende krydret med ett delikat snev
av ingefær og pepper!
Se omtale hos «Skumbag.no» klikk her:

For å bestille det hos vinmonopolet klikk her

Etter måltidet, når nissen har reist og barna har lagt seg!
Eiker Melkestout, fløyelsmild med ettersmak av kaffe og melkesjokolade.

Ta gjerne noen julekaker ved siden av!

86 poeng i Aperitif. Med i finalen i kåringen av «årets øl»! les mer her

For å bestille det hos vinmonopolet klikk her

Flere spennende artikler

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge