Ukens vintips: Bobler av kjærlighet og frihet, Drappier på Valentines day og Winemaker Dinner

Ukens Vintips

Ukens Vintips

Kjære vinvenn,

Jeg har ofte blitt spurt om hvorfor Champagne er knyttet til dåp (både for mennesker og båter), til  kjærlighet (et bryllup uten champagne varer aldri så lenge), til fest og egentlig alle gode øyeblikk i et liv.
Champagne har noe helt unikt ved seg i form av bobler. Disse «bobler av frihet og kjærlighet» gjør vidunder med de som konsumerer dem (med måte selvsagt).

Når man inntar det første champagne-glasset, kjenner  man en følelse av glede stige sakt i seg, fra mage, gjennom hjertet, helt til en bestemt plass under hjernen. Da har boblene kommet frem til sin første holdeplass. Disse små magiske og delikate boblene setter seg under vår hjerne. De må selvsagt være i  passende mengde, dvs. (hverken for stor eller for liten) og løfter oss på en kjær og fredelig måte ca. 20 cm fra bakken, men ikke lenger. Vi svever rolig over bakken, og er ikke mottakelig lenger for negative jordiske innvirkninger fra bakken. Tiden stanser helt, og det er ingen fortid å bære lenger, det er ingen fremtid å planlegge heller. Det er bare nåtiden som virker, og da flytter boblene på seg og begynner å spre glede i våre øyne. Vårt blikk blir like flott, og lyser naivt av glede og kjærlighet, som fra et nyfødt barn som oppdager verden for første gang. Mange skjønner det, men er det ikke nok, flytter disse magiske champagneboblene seg for tredje og siste gang til munnen. Det bobler av ukalkulerte ord, frie for bekymringer, fulle av følelser, glede og godhet.
Derfor er champagne, i mine øyne, den  mest følelsesladede vinen  som finnes på jorden og blir uerstattelig.

På lørdag er det Valentines dag, og jeg vil gjerne anbefale
Drappier Carte Blanche  til denne romantiske dagen.

Champagne Drappier Carte Blanche Brut

Ren mineralsk duft med en del frukt som gule epler og modne bær ( jordbær, kirsebær og stikkelsbær). Delikat snev av nøtter og sitrus. Myk og lang fruktsmak, modent, balansert anslag, bra mousse, delikate aromaer, avrundet syre og veldig behagelig ettersmak. En tørr, kompleks, velbalansert og frisk champagne.

T.A. 10. mai 2013: Terningkast 5.

Best i Test i Rogaland Avis (29.12.10) Terningkast 6 (89 poeng)

Druer: 75 % Pinot Noir, 20 % Pinot Meunier,
5 % Chardonnay.
Anbefales til:Aperitiff, fingermat med salte canapéer,  skalldyr, lyst kjøtt og fisk.
Innhold:              Sukker: 11 g./l. – Syre 6,9 g./l. – Alk.vol: 12 %
Varenr.:
75 cl. 30532 (BASIS)                                     37,5 cl. 4004002 (BU)
Pris:      256,-                                                    169,-

Denne uken vil jeg også anbefale deg å klikke deg inn på denne nye hjemmesiden:   www.amphora.no
et spennende konsept  med gode  tilbud på  vinturer i Europa, vinkurs, vinnyheter osv.  Siden er fortsatt veldig ny, og fortsatt under utarbeidelse! Følg med, det legges stadig ut noe nytt!

Torsdag 26. og fredag 27. februar, fra kl. 18.30 har vi den store glede av å ha
3 dyktige vinprodusenter fra Bordeaux på besøk i Oslo.
Olivier Bernard
(eieren av Domaine de Chevalier)
Xavier Planty
(eieren av Château Guiraud)
Stefan von Neipperg
(eieren av Château de l’Aiguilhe og Château Canon-La-Gaffelière)
I samarbeid med restaurant Mares gjennomfører vi
2 winemaker’s dinners på kveldene.
Følgende viner blir servert under middagene:
1. Champagne Drappier carte Blanche
2. G de Guiraud 2013 (Jeroboam – 3 liter)
3. Esprit de Chevalier 2000 ( Metusalem 6 liter)
4. Domaine de Chevalier blanc 1999 (Metusalem 6 liter)
5. Château de l’Aiguilhe rouge 2007
6. Château Canon- La-Gaffelière 2009
7. Domaine de Chevalier rouge 1999 (Metusalem 6 liter)
8. Château Guiraud 1996 Sauternes Imperial (Metusalem 6 liter)
Pris: 1.785,- pr. person
Påmeldinger og og alle andre henvendelser angående middagen
sendes kun direkte til mares@mares.no (men sett meg gjerne i kopi).

Flere spennende artikler

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge