Ukens vintips: Vin og skrei med ny fransk vri, kan nytes hos Mares

vintips

Kjære Vinvenn,

Nå er årets skrei-sesong i gang, og det er en glede å kunne anbefale en ny vri som kan nytes hos Mares restaurant fra mandag 3. februar. De skriver følgende:

«I år utfordrer vi norsk tradisjonsmat med en fransk vri. Kjøkkensjefen leker med verdens mest ettertraktede torskefisk, i kombinasjon med kaviar og foie gras»

Skrei er en vandrende torsk, med årlige gytevandringer til Norskekysten, og beitevandringer til de sentrale områdene i Barentshavet. Omkring 40 % av skreien gyter i Lofoten-området i februar-april. Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida som betyr å vandre. Dette er for meg et vinterlig lyspunkt som jeg ser frem til hvert år.

Men hvilken vin passer til skrei?
Mange velger rødvin, noe som er et riktig valg til mager hvit fisk generelt.

Tradisjonen tro er en klassisk Bordeaux den store kombinasjonen til torsk for de fleste nordmenn, men enkelte er i tvil om det er den rette vinen. For en mann fra Bordeaux (som meg), er det viktig å ta vare på slike gode tradisjoner. Men ikke hvilken som helst Bordeaux. Bordeaux er et veldig stort distrikt, med 60 appelasjoner og 11000 produsenter.
Denne uken vil jeg gjerne anbefale vår Quien Bordeaux rouge 2010 som du også kan få servert hos Mares. Det er absolutt en god opplevelse.
Quien Bordeaux 2010 til kr. 129,90. # 9913501

Hvis lever, rogn og skrei blir servert sammen, trenger man en vin som kan friske og rense opp munnen etter den fete leveren. En tørr, elegant og fruktig hvitvin med god syre er også et godt valg: Prøv gjerne Domaine Montrose Chardonnay BIB, 3 L. 2013 med nydelig friskhet og balanse til 369,90 # 222806

Jeg tørr også å anbefale  Champagne Drappier Carte blanche, kr. 249,90 # 3053201 til Skrei.

Den kan du få i glass (og i flaske ☺) hos Mares. Skrei og vin er uansett en flott og sunn kombinasjon som gjør godt både i magen og i hodet – i vinter-Norge!

 

Mares

Åpningstider restaurant

Lunsj mandag-fredag 11:00-15:00
Lunsj lørdag 11:00-15:00
Middag mandag-lørdag 17:00-00:30

Mares Restaurant | Skovveien 1 | 0257 OSLO | TEL 2254 8980 | FAX 2254 8985 | mares@mares.no

Bon appétit!

Flere spennende artikler

En kommentar

  1. God aften Nicolas – veldig lenge siden sist, du drev din utmerkede vinbar og jeg jobbet på Chateau Neuf… Har hatt glede av flere av dine viner siden den gang, ikke minst BIB-trekasse-bordeauxen. Din billig-bordeaux fra Quien er et strålende kjøp, korken tyder på at det er Les Hauts de Palette (omtale i Guide Hachette) som er produsenten? Spiller forsåvidt ingen rolle så lenge vinen er god, men jeg liker å vite hva jeg drikker.
    Til skrei foretrekker jeg forøvrig burgunder, senest Bruno Claveliers billige og ganske elegante Passetoutgrain -11.

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge