Vinen har en tredelt misjon; et medium til en tredelt nattverd. 2

Vinen har en tredelt misjon

Vinen har en tredelt misjon

Kjære vinvenn,

Det er viktig med en daglig dose av såkalt gode vibrasjoner. Ikke bare vin, siden livet også stort sett går sin gang i hverdagen (ikke bare på fredags- og lørdagskveldene).
Derfor har jeg
lyst til å dele en liten ting, som kanskje kan virke uviktig eller anekdotisk hos mange. Det dreier seg kun om en enkel bisetning i en vanlig samtale, men den satt seg helt fast i mitt hjerne.
Pave Frans sa: «Av alle uviktige ting på denne jorden, er det den som er mest viktig». Han tenkte på fotball, men jeg gjør hans ord mine og knytter dem selvsagt til vin!
Jeg ble fortalt følgende skrekkelige ord: «Jeg drikker ikke vin fordi jeg synes det er godt. Jeg drikker vin for å bli beruset!»

Først var jeg i sjokk, er dette mulig? og helt tom for ord, noe som er sjeldent for en halvt franskmann –halvt bergenser.  Jeg tenkte deretter at denne personen kanskje ikke var klar eller moden nok til å sette pris på gode viner.
Denne tanken var så fjern fra min livsfilosofi at jeg prøvde å finne mange unnskyldninger: alt fra de tekniske: har hun bare smakt på dårlig eller ødelagte viner?  videre de morfologiske; er det kanskje noe feil med hennes sanser eller smaksganen? så til filosofiske: hvorfor? Og hvordan?

I Bordeaux sier vi nemlig at «vin er ikke alkohol» men en sammensetting av flere elementer: historie, geografi, jordsmonn, været, menneskelig skjebne, kunst, visdom, filosofi, erfaring, kultur og selvsagt nytelse. Alt dette i et glass!
Å drikke god vin er både en indre reise og en invitasjon til en reise med andre. Og som oftest på en reise, er selve reisen minst like viktig som reisemålet.
Men for å forstå dette er det viktig å tyde vin riktig og dette kommer kun med tid, erfaring og selvsagt interesse.
Det er derfor jeg skrev begge bøkene, og dersom du ikke har lest de ennå, har jeg lyst til å anbefale dem til deg i dag. Klikk her:
Å reise i vinverden er ingen reise i rus, med beruselse som mål. Det er en indre reise, en reise i historie og i tid, en  sosial reise som får det beste ut av mennesker som sitter rundt samme bord, og drikker av samme flaske.

Eller som den franske dikteren Paul Claudel (1868¬–1955) skrev i sin tid, og i sin egenartede stil, disse udødelige ord om vin:

”Vinen har en tredelt misjon; den er et medium til en tredelt nattverd.
Først og fremst en nattverd med vår ”Gaia”, vår Moder jord,
fra hvilken den får kropp og sjel.
Dernest nattverd med oss selv. Det er vinen som sakte varmer opp, utvider og får elementer i vår personlighet til å blomstre; det er den som åpner oss mot framtiden og dens mest fremragende perspektiver. Vinen er smakens professor, sjelefrigjøringen og intelligensens ild-maker. Så, til sist, vinen er symbolet for den sosiale nattverd; bordet mellom alle gjestene blir på samme nivå, og glasset som går rundt, får oss til å føle sympati, forståelse og tålmodighet overfor vår neste”.

Ja, vin, det er definitivt livet!

Det er vår, og det går mot lettere viner!  I den deilige tiden som kommer vil jeg anbefale deg å prøve disse spennende vinene med helt naturlig fruktsmak! Passer som aperitiff, eller som ren forfriskning på terrassen!

Extra Fruit Grapefruit & Ginger Frizzant
En lett perlende fruktvin med små behagelige og delikate bobler. Den har en deilig smak av moden grapefrukt (naturlig frukt aromaer) og med et forfriskende snev av ingefær.

Druer:                   95 % Syrah og Grenache og 5 % fruktaromaer.
Anbefales til:     Lyst kjøtt, grillede og sommerlige retter, salater og asiatisk kjøkken.
Innhold:               Sukker: 45 g./l. – Syre: 5,5 g./l. – Alk.vol. 10 %
Varenr.:               97735 (BU)             Pris: 109,90

T.A. 30. mai 2014, Ingen grunn til å nøle. Dette er nok sommerkveldens flørt!

Extra Fruit Passion frizzant
Lys strågul farge med elegante smale bobler. Dufter av friske og modne eksotiske frukter. Denne har en behagelig harmonisk struktur, med en stor fylde (nesten fløyel) med en delikat friskhet. Velbalansert frisk, eksotisk og sommerlig avslutning.

Druer:                   95 % Syrah og Grenache og 5 % fruktaromaer.
Anbefales til:     Passer perfekt som aperitiff, velkomstdrink eller til dessert.
Innhold:               Sukker: 45 g./l. – Syre: 5,5 g./l. – Alk.vol. 10 %
Varenr.:               5186 (BU)               Pris: 109,90

La Jara G-Sprizz`ter Bianco
Vin med naturlige smakstilsetninger. Strågul farge. Dufter av sitron, lime og grapefrukt.
En særdeles fruktig vin med delikat og frisk smak av sitrusfrukter.

Druer:                   60 % Glera, 6 % fruktaromaer, 34 % vann.
Anbefales til:     Aperitiff. Eller som en ren forfriskning på terrassen om sommeren.
Innhold:               Sukker: 50 g/l – Syre: 4,0 g./l – Alk.vol: 5,5 %
Varenr.:               14652 (BU)             Pris: 86,-

La Jara G-Sprizz`ter Rosso
Vin med naturlige smakstilsetninger. Flott fiolett farge. Fruktig med godt bringebærpreg.
Frisk og lang ettersmak.

Druer:                   60 % Glera, 6 % fruktaromaer, 34 % vann.
Anbefales til:      Aperitiff. Eller som en forfriskning på terrassen om sommeren.
Innhold:               Sukker: 58 g/l – Syre: 3,80 g./l – Alk.vol: 5,5 %
Varenr.:                14653 (BU)            Pris: 86,-

Marquise de Provence Rosé Pamplemousse
Dette er en blanding av hvitvin og naturlig grapefrukt ekstrakt, fra en godt bevart hemmelig oppskrift i Provence. Den er veldig rund, med bra balanse mellom sødme og en frisk syre. Grapefruktsmaken kommer veldig godt frem, sammen med andre deilige kryddertoner.

Druer:                   65 % Ugni blanc og Carignan og 35 % fruktaromaer.
Anbefales til:      Aperitiff, dessert og som en deilig forfriskning på terrassen om sommeren.
Innhold:               Sukker: 54 g./l. – Syre: 6,4 g./l. – Alk.vol. 8 %
Varenr.:                97732 (BU)        Pris: 95,-

Flere spennende artikler

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge