Produkter

Aceto Balsamico

Aceto Balsamico

Ekte balsamico er dyrt !!

For vi snakker ikke om den som er laget over natta eller lagret i kun 3-10 år. For ekte balsamico er lagret i mere enn 12 år for den ene typen ( hvit topp ) og over 25 år for den med gull topp. De har da betegnelsen Vecchio eller Extra Vecchio og selve eddiken har et beskyttet navn: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P. Står det dette på flaska så skal den være ekte, med serienummer og det hele. Den ekte selges kun på flasker a 100 cl og alle flaskene ser like ut. Alle flaskene med denne betegnelsen er godkjent av Consorzio Aceto Balsamico Tradizionale.

Produksjonen av den tradisjonelle balsamicoen er rundt 8-1.000 liter pr. År og prisen pr. Flaske a 100 cl ligger fra 500-1000 kroner. Det er produsert balsamico siden 1500 tallet, så tradisjonen er veldig gammel. Balsamico brukes på nesten all type mat, kjøtt, grønnsaker, egg, nesten all type fisk. Også er den veldig populær som eksklusiv snack på jordbær, fersken, parmesan etc.

Jeg har enda tilgode å smake den helt ekte edikken, men den dag vil komme. Vi har imidlertid funnet et bra produkt som tross alt er lagret på fat i over 3 år og som vi har funnet i Ultra butikkene bl.a. til en pris av 99.- for 250 cl. Til mye av det daglige så bruker vi også billigere varianter under 70.-.

Valentines

6 Kommentarer