Produkter

Aceto Balsamico

Aceto Balsamico

Ekte balsamico er dyrt !!

For vi snakker ikke om den som er laget over natta eller lagret i kun 3-10 år. For ekte balsamico er lagret i mere enn 12 år for den ene typen ( hvit topp ) og over 25 år for den med gull topp. De har da betegnelsen Vecchio eller Extra Vecchio og selve eddiken har et beskyttet navn: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P. Står det dette på flaska så skal den være ekte, med serienummer og det hele. Den ekte selges kun på flasker a 100 cl og alle flaskene ser like ut. Alle flaskene med denne betegnelsen er godkjent av Consorzio Aceto Balsamico Tradizionale.

Produksjonen av den tradisjonelle balsamicoen er rundt 8-1.000 liter pr. År og prisen pr. Flaske a 100 cl ligger fra 500-1000 kroner. Det er produsert balsamico siden 1500 tallet, så tradisjonen er veldig gammel. Balsamico brukes på nesten all type mat, kjøtt, grønnsaker, egg, nesten all type fisk. Også er den veldig populær som eksklusiv snack på jordbær, fersken, parmesan etc.

Jeg har enda tilgode å smake den helt ekte edikken, men den dag vil komme. Vi har imidlertid funnet et bra produkt som tross alt er lagret på fat i over 3 år og som vi har funnet i Ultra butikkene bl.a. til en pris av 99.- for 250 cl. Til mye av det daglige så bruker vi også billigere varianter under 70.-.

Valentines

6 Kommentarer

 1. Takker for salatkommentar.
  Mye interessant her
  selv for en som ikke Vinelsker er.

  God Vineddik er vi imidlertid tilhenger av.
  Ha en flott siste Maidag:-)
  lirosa recently posted..Dagens Lyse SommersalatMy Profile

 2. Nå måtte jeg sjekke den jeg har stående, men den ikke så gammel.
  Min mann kjøpte med seg to flasker fra Modena i fjor. Den ene varianten var beregnet til å ha på bl.a iskrem og desserter. Men så åpnet han feil flaske først – og tømte den i vasken!(Jeg rakk ikke å stanse ham) Min kokkeutdannede søster felte omtrent noen tårer da hun fikk høre det. Men vi har da igjen en flaske, og den er fortreffelig til ost hvertfall. 🙂 Den har betegnelsen VECCHI, i tillegg står det I.G.P på den (uten at jeg vet hva det betyr).

  • De med IGP er laget i Modena eller Reggio Emilia området, men er laget uten det statlige tilsynet Tradizionale har. Så alt i alt så vil jeg tippe den du har fått tak i er utrolig god. Det var virkelig synd med den vasken, men ham fikk sikkert høre det og gjør vel ikke det igjen.

 3. Jeg kjøpte i dag Jacobs I.G.P 250ml for 99.-. Det skal bli spennende å smake den. Det står ikke hvor lenge den er lagret, men nå venter vi enda mere på jordbærsesongen.

 4. Det låter verkligen spännande även om priset känns lite avskräckande. jag kanske kan få tag i nåt liknande på Italienresan som jag snart ska iväg på?

 5. jag använder äppelcidervinäger och de smakar jättegott 🙂
  Sv: jo, det blåser ganska friskt och det är ingen särskild värme heller
  kramar