Vin Tips

Besøk en vinprodusent i sommer

Vinprodusent
Vinprodusent

Kjære Vinvenn,

Jeg føler meg privilegert, glad og stolt over å kunne dele felles verdier med leveran-dørene våre, som til enhver tid er opptatt av kvalitet, og av å spre gleden i hver flaske vin. Med respekt for omgivelsene og naturen, og alltid ha det menneskelige i fokus.

Dette gjør arbeidet som vinhandler i Norge mye enklere og verdifullt. Jeg arvet tittelen «Marchand de vins – vinhandler» fra min kjære bestefar i Bordeaux, og ofte har jeg hatt lyst til å legge til flere titler: «Vinhandler & vinhistoriker», «Vinhandler & livsnyter», men den som passer best for meg er nok «Vinhandler og drømmeskaper». I vinbransjen selger vi ikke et produkt, men en filosofi, et land, et distrikt, en personlighet, historier og drømmer.

Mange av våre leverandører har en lang familiehistorie bak seg:  

At disse familiene har holdt ut så lenge er egentlig sjeldent i vinbransjen, men dette er til stor fordel for vinproduksjonen. Bl.a. er det gunstig med kontinuitet i innsatsen fra de ulike og mange generasjonene. Alle generasjonene har nemlig forsøkt å fortsette suksessen fra forrige generasjon, og samtidig forsøkt å rive seg løs.

Dette har de gjort ved å finne sin egen vei ved å prøve noe helt nytt, som enten har lyktes eller mislyktes (nye druesorter, nye teknikker osv.).

På grunn av den historiske erfaringen kjenner disse produsentene meget godt sine eiendommer og dermed kan de alle produsere biodynamisk, enten med eller uten en offisiell sertifisering.

Det går mot  sommer, i hvert fall står det skrevet i kalenderen min, og mange skal ut å reise, kanskje til vindistrikter. Mitt arbeid som vinhandler slutter ikke med å selge vin i Norge, jeg hjelper dere også veldig gjerne med å besøke våre leverandører, for å puste luften og kjenne solen der druene vokser, og for å treffe de fantastiske menneskene som står bak flaskene dere kjøper og nyter her hjemme, og være med å skape og dele vår felles (vin)drøm! Send en mail til post@vinhusetnofra.no  så skal vi hjelpe til med produsentbesøk!

Denne uken vil jeg gjerne anbefale disse to nydelige vinene fra Alphonse Mellot i Sancerre:

La Moussière Sancerre 2013/14
Passer til rå fisk som sushi, sashimi og tartar. Skalldyr, omeletter og fiskeretter, og som en forfriskning på terrassen. (kun 1 g. sukker pr liter)
Kr. 219,-  (Basisutvalget) #4327501
Klikk her for lese mer hos vinmonopolet

La Moussière Sancerre Rosé  2013Klikk her for å lese mer hos vinmonopolet

Ønsker deg en God Helg!

Valentines

Comments are closed.