Vin

Château Angludet, Margaux Frankrike

Château Angludet

Château Angludet

 

Historie

 

I 1932 Château Angludet var en av seks slott som ble forfremmet til rangeringen av Cru Bourgeois Exceptionnel.

Godset gikk deretter inn i hendene på Paul Six for en periode på nesten tjue år. Six var en industrimann som ønsket å vie mer tid til sine forretningsaktiviteter enn sine vinranker og vingården led dermed med omsorgssvikt.

Fra 1953 Mr Thomas, den nye eieren, begav ham seg ut på en stor nyplanting program, men harsh vinter i 1956 ødela alle de unge plantene. Økonomiske vanskeligheter hindret nyplanting og vingården ble erstattet av bygg og hvete.

I 1961 kjøpte Diana og Peter Sichel, foreldrene til dagens generasjon av Sichels, boet etter å ha falt i kjærlighet med dette unike området. Siden den gang har Château Angludet vært sete for den Sichel familien.

vingården websider: http://www.chateau-angludet.fr/

 

Vinene

 

Château Angludet 2005Château Angludet

Fra og med årgang 2008 forandret de navnet på vinen fra Château d’Angludet til Château Angludet.

Druer: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot.

Blanding: Blanding av Château Angludet begynner i februar etter innhøstingen. Vinene fra de beste tomter blir deretter valgt av Benjamin Sichel for sine komplementære egenskaper. Derfor er kun 70% av volumet av den avling som er valgt for Chateau Angludet.

produksjon: 120 000 flasker

Vinen serveres til: Rødt kjøtt, Vilt, Litt krydret mat eller oster.

 

 

 

la reserveLa Réserve d’Angludet

Druer: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot.

Kvalitet: La Réserve d’Angludet tilbyr deilig forførende dufter satt av til deres beste fordel av sin avrundede, smidig struktur. En vin for å drikke ung, vanligvis mellom fjerde og tiende året etter innhøstingen.

produksjon: 38 000 flasker

Vinen serveres til: Rødt og hvitt kjøtt, Svin eller milde oster.

 

 

Smak

Årgang: Château Angludet 2005

Dette er en ren nytelse. Vinen har optimal balanse i frukter, struktur og friskhet. Den er jevn god hele veien med en superflott frisk eikepreget avslutning. Jeg vil nevne solbær, fat og vanilje som fremtredene. Terningkast 6.

 

Valentines

Comments are closed.