Vin, Vin Tips

Do something for your planet, drink wine!

Balestri Valda
Balestri Valda

Kjære Vinvenn

Da jeg lanserte min første bok om vin «Drømmer du nok?» havnet den i «feil» reol hos en bokhandel i Oslo-sentrum.

Jeg sa fra til en av de ansatte at jeg likte deres plassering av boken, men de beklaget og prøvde å rette opp i full hast.
Jeg stoppet dem og smilte til dem. Boken skulle vært plassert i kategorien «mat, vin og gastronomi», men takket være en litt annerledes tittel på en bok om vin, havnet den i kategorien «psykologi», og det beste synes jeg var underkategorien «selvhjelp». Ja, forklarte jeg dem, det er mye selvhjelp og masse enkel (men god) psykologi å hente fra en god vin. Dere trenger ikke å flytte på den.

Jeg holdt et vinforedrag for en stor, meget sympatisk og veldig aktiv vinklubb og formannen avsluttet sin presentasjon om meg med følgende ord: «… ja, Nicolas er rett og slett en slags vinfilosof».
Ja, tenkte jeg, i tillegg til psykologi er det masse god filosofi å hente fra en god vin.

Fra jeg var barn har jeg aldri likt søndagskvelder, døren til en helt ny uke med mange nye utfordringer; lekser, prøver og treninger. Men som voksen har jeg lyst til å anbefale søndagskveld vin, som er «sterkt undervurdert» og som er bedre enn den alt for ofte overdrevne «fredags- eller lørdagsvin». Søndagsvin er roligere, ofte kilde til gode tanker, nye idéer, gode samtaler og ja, når den er veldig god, til det jeg kaller for «avslappende og enkel søndagslivsfilosofi».

Vi blir dessverre daglig «bombardert» med dramatiske, skumle bilder og nyheter om urett fra her hjemme  og fra resten av verden. Alle kan bidra til å få verden til et bedre sted. Alle kan gjøre en forskjell på sitt nivå, og en av dem er å åpne en flaske vin og dele en god stund med mennesker som er verdt det. Og ikke utsette det eller vente «til en mer passende anledning» som vi gjør alt for ofte.

Tiden går dessverre fort, og vi blir regelmessig minnet på at «en dag tar alt slutt, og evigheten i det neste liv virker som den skal vare lenge». Da er det kanskje best å ha med seg mest mulig gode minner fra vårt jordiske liv.  Gode minner med gode mennesker rundt en god vin er definitivt et av dem. Slagord er ofte best på engelsk og her kommer mitt nye: «Do something for your planet, drink wine!» Også på en søndagskveld!

NYHET i mars 2015
SMAK GJERNE PÅ VÅR SUPER GODE NYHET FRA VENETO MED 2008-ÅRGANG – DEN FØRER MED SIKKERHET TIL EN VELLYKKET SØNDAGSKVELD! JEG HAR PRØVD SELV…

Balestri Valda, Scaligio  2008

Nydelig rubinrød farge. Tydelige aromaer fra mørke kirsebær, bjørnebær og solbær. Velstrukturert, konsentrert, og velbalansert. Veldig lang og harmonisk  ettersmak.

Produsent:        Balestri Valda
Druer:                  95% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot
Anbefales til:    Litt kraftige og krydrede kjøttretter.
Innhold:              Sukker: 0,86 Syre: 6 G/L    Alc: 15%
Varenr.:              2115301 (BU) I SALG SIDEN MANDAG 09. MARS!
Pris:                      185,-

Balestri Valda Soave Classico 2014 (NY ÅRGANG)
Delikat strågul farge. Flott duft av epler, hvite blomster og sitrusfrukter. Nydelige smaker av epler, litt sitrus, og hint av mineraler. En frisk og velbalansert hvitvin. Lang og god ettersmak.

82 poeng, terningkast 5 – Aftenposten 2010
Drue:                   100 % Garganega.
Anbefales til:    Fiskeretter, grønnsaker og salater, kylling og oster.
Innhold:              Sukker: 5 g./l. Syre: 5,2 g./l. Alk.vol. 12,5 %
Varenr.:              52165 (BU)
Pris:                      130,-

Vinforedrag eller vinkurs?

Ta gjerne kontakt med meg hvis du ønsker tilbud på vinforedrag  eller vinkurs, enten
i firmasammenheng, for en vinklubb eller for et privat selskap.
Jeg kommer så gjerne. Send meg en mail.

Valentines

Comments are closed.