Winesworld Blogg https://blog.winesworld.no Vin, Mat og Reiser Thu, 01 Jun 2017 16:17:49 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 Fem Friske Sommerviner https://blog.winesworld.no/friske-sommerviner/1037/ Thu, 01 Jun 2017 15:00:24 +0000 https://blog.winesworld.no/?p=1037   Tre Confini Nebbiolo ( Torraccia del Piantavigna )   Frisk og fersk nebbiolo som er noe uvant, men virkelig en god vin. Vinen er frisk og lett med flott smak av plommer. Dette viser at nebbiolo druen er alsidig og virkelig god fersk som lagret. Vinen er god å drikke uten mat, men kan også nytes til f.eks. oksesteik. […]

Innlegget Fem Friske Sommerviner dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
friske sommerviner
friske sommerviner

 

TorracciaTre Confini Nebbiolo ( Torraccia del Piantavigna )

 

Frisk og fersk nebbiolo som er noe uvant, men virkelig en god vin. Vinen er frisk og lett med flott smak av plommer. Dette viser at nebbiolo druen er alsidig og virkelig god fersk som lagret. Vinen er god å drikke uten mat, men kan også nytes til f.eks. oksesteik. Anbefales!

 

 

livioBarbera del Monferrato ( Livio Pavese )

 

Dette er en flott Barbera med smak av mørke bær, lær og fruktsødme. Avslutningen er lang og behagelig.

 

 

 

 

 

 

espigaQuinta da Espiga ( Casa Santos Lima )

 

Denne vinen er veldig lett å like. Den er behagelig og har en søt karakter. Det er en typisk ung og behagelig frisk vin, lett å like og fin å drikke på terassen eller til f.eks. kylling.

 

 

jadotBourgogne Couvent des Jacobins ( Louis Jadot )

 

Frisk ren smak av jordbær og urter. Vinen er enkel, men god å drikke og vi får litt sommerfølelse av å drikke denne. Vinen er ypperlig for nybegynnere og de som ikke liker tunge vinterviner. Dette er igjen en god årgang som vi trykt kan anbefale.

 

 

 

 
vincentCôtes du Rhône Prestige Saint-Vincent ( Gabriel Meffre )

 

Her har vi en frisk og god bærvin som er enkel og god i smak. Utmerket en sommerkveld på terassen eller til kylling.

 

 

 

 

 

 

Klikk på navnet på vinene

for å få opp terningkast og årgangsvariasjoner.

 

Innlegget Fem Friske Sommerviner dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Fem røde viner til grillmat https://blog.winesworld.no/viner-grillmat/1034/ https://blog.winesworld.no/viner-grillmat/1034/#respond Sun, 30 Apr 2017 09:44:19 +0000 https://blog.winesworld.no/?p=1034   Governo ( Tenuta Rocca di Montemassi ) Governo er en vinteknikk oppfunnet i Toscana i det 14. århundre for å hjelpe fullstendigjøre gjæring og stabilisere vinen. Vinen har en moden søt fruktsmak. Den har en fin balanse mellom frukt og syre. Avslutningen er lang og behagelig og sitter i ganen lenge. Det er mye søthet i vinen så jeg […]

Innlegget Fem røde viner til grillmat dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
viner til grillmat
viner til grillmat

 

GovernoGoverno ( Tenuta Rocca di Montemassi )

Governo er en vinteknikk oppfunnet i Toscana i det 14. århundre for å hjelpe fullstendigjøre gjæring og stabilisere vinen. Vinen har en moden søt fruktsmak. Den har en fin balanse mellom frukt og syre. Avslutningen er lang og behagelig og sitter i ganen lenge. Det er mye søthet i vinen så jeg vil anbefale den til svinekjøtt eller grillmat. Er du glad i de søte vinene med mye smak så kan den fint nytes uten mat. Det er en prisverdig vin som lett kan anbefales!

 

 

 
ArgentoArgento Malbec ( Argento Wine )

Argentina er jo kjøttland nummer en og de fleste vinene passer utmerket til grillmat.

Dette er en veldig god årgang som gir en frisk, fyldig og jevn vin med gode smaker av røde bær og en lang avslutning.

 

 

 
AfrikaTouriga Nacional ( Allesverloren )

Viner fra Sør-Afrika er veldig ofte preget av jordsmonnet og er kraftige med mye smak.

Dette er en flott årgang som byr på god fylde hele veien med smak av mørke bær og krydder. Avslutningen er frisk og kraftig.

 

 

FrankrikeDomaine d`andézon ( les Vign. d`estezargues )
Vinen smaker vin og ikke søt saft som er et pluss. Den er enkel med smak av røde bær og litt jord. Den er jevn i smak med en litt syrlig og eikepreget avslutning. Den kan drikkes uten mat, men er nok best til mat. Gryter eller grillmat er det jeg vil anbefale. Vinen bør dekanteres med filter da det er en del bunnfall.

 

 

 

 

CatenaCatena Malbec ( Catena Zapata )

Og vi avslutter med enda en fra Argentina.

 

 

 

 

 

Klikk på navnet på vinene

for å få opp terningkast og årgangsvariasjoner.

Innlegget Fem røde viner til grillmat dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/viner-grillmat/1034/feed/ 0
Vin til Påskelammet og lenker til årets pappvin https://blog.winesworld.no/vin-til-paskelammet-pappvin/1027/ Sat, 08 Apr 2017 11:04:15 +0000 https://blog.winesworld.no/?p=1027 I vår vinguide finner du lett god Vin til Påskelammet. Gå til https://winesworld.net/no og trykk på Mat & Vin. Der finner du rett vin til den maten du har. Vinene den søker opp er kun viner vi har smakt og gitt terningkast 4 eller høyere samt at det kun er vin vi har smakt de siste tre årene.   Vin […]

Innlegget Vin til Påskelammet og lenker til årets pappvin dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Påskelam
Påskelam

I vår vinguide finner du lett god Vin til Påskelammet. Gå til https://winesworld.net/no og trykk på Mat & Vin. Der finner du rett vin til den maten du har. Vinene den søker opp er kun viner vi har smakt og gitt terningkast 4 eller høyere samt at det kun er vin vi har smakt de siste tre årene.

 

Vin til Påskelammet

 

Vin til Påskelammet
Vin til Påskelammet

Av populære viner til lam kan nevnes Chateau Musar, Barbaresco, Brunello, Barolo, Chianti samt spanske Cune, Muga og Faustino.

 

Greske viner er som regel perfekt til lam og her har dere en god anbefaling på Vin til Påskelammet.

 

Ktima Kir-Yianni Yianakohori Hills
Ktima Kir-Yianni Yianakohori Hills

Ktima Kir-Yianni Yianakohori Hills 2013

Denne vinen er en perfekt match med gresk mat som lam, solmodne tomater, fetaost timian etc. Vinen har godt med krydder, mørke bær, plomme og fat. Dette er utrolig mye vin for pengene. Løp og kjøp!

Vinen koster kun 114.- SKr. på Bolaget.

 

Terningkast 4
Terningkast 4

 

For dere som ønsker pappvin til påsken så har vi ikke det i vår vinguide, men her er noen lenker til tester av årets pappvin:

dn.no http://www.dn.no/smak/2017/04/06/1420/Vin/den-beste-pappvinen-til-pasken

klikk.no http://www.klikk.no/mat/drikke/test-av-rodvin-pa-kartong-2017-1709636.ece

dagbladet.no http://www.dagbladet.no/tema/her-er-paskas-18-beste-pappviner/67434451

Aftenposten Magasinet http://www.aftenposten.no/amagasinet/Vinskolen-I-boks-til-paske-617945b.html

Apéritif.no http://www.aperitif.no/artikler/test-de-beste-paskeboksene-finner-du-her/345576

kulinarisk.no http://www.kulinarisk.no/drikke/vin/p%C3%A5skens-beste-viner-er-i-boks/

 

Vinmonopolets åpningstider i påsken:

Onsdag før påske 10-15 og nytt i år påskeaften lørdag 10-15.

 

Norsk lam i verdenklasse

Norsk lam er helt klart en av verdens beste råvarer. I Norge bor vi nesten midt i matfatet til denne delikatessen, og skjønner nesten ikke hvor privilegert vi er. Norsk lam er en delikatesse som norske og utenlandske kokker bruker med stolthet og respekt. (kilde: matprat.no)

Unn deg litt ekstra i påsken og disk opp med gode matopplevelser for familien og venner. Forslag til påskemat og oppskrifter finner du her: matprat.no og her: tine.no.

 

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god påske.

 

Winesworld

Registrer deg på Winesworld og få tilgang til tilgjengelighet, min vin side, topp 10 liste og ingen bannerannonser. Registreringen er gratis hvis du velger aktiv konto.

Innlegget Vin til Påskelammet og lenker til årets pappvin dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Sommerferien 2017 går til Hirtshals, Danmark https://blog.winesworld.no/sommerferien-2017-hirtshals-danmark/1018/ https://blog.winesworld.no/sommerferien-2017-hirtshals-danmark/1018/#respond Mon, 03 Apr 2017 11:07:19 +0000 https://blog.winesworld.no/?p=1018 Sommerferien 2017 går til Hirtshals i Danmark   Etter å ha tilbrakt 6 av de siste 8 sommerferiene på Læsø har vi i år bestemt oss for å feriere i Hirtshals. vi hadde en uke i påsken 2015 i Hirtshals og i år skal vi dit igjen. Faktisk så har vi leid akkurat det samme huset på nytt. Huset vi […]

Innlegget Sommerferien 2017 går til Hirtshals, Danmark dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Hirtshals
Hirtshals

Sommerferien 2017 går til Hirtshals i Danmark

 

Etter å ha tilbrakt 6 av de siste 8 sommerferiene på Læsø har vi i år bestemt oss for å feriere i Hirtshals. vi hadde en uke i påsken 2015 i Hirtshals og i år skal vi dit igjen. Faktisk så har vi leid akkurat det samme huset på nytt.

Huset vi leier ligger 4 km sør for byen og det er gang og sykkelvei helt fram. En kan også velge å gå langs stranden inn til byen. Det er topp sandstrand hele veien.

Strand
Strand

Hirtshals er en liten by med sine 6 600 innbyggere, men for ferierende nordmenn spiller Hirtshals en viktig rolle som anløpssted for danskebåten. Området er flott for friluftsliv og det blir å gå mange turer med hundene og vi finner nok en geocache eller to også.

color-line

Geocaching
Geocaching

Her er noen lenker til aktiviteter/butikker som ligger i området.

Timian
Timian

 

Butikker:

Fiskebutikk: http://www.gaardboesfisk.dk/herliggervi/

Garnbutikker for damene: https://www.retogvranghirtshals.dk/ http://www.stjerne-strik.dk/

Slagter Winther: http://www.slagterwinther.dk/

 

Aktiviteter:

Fårup Sommerland 45 minutter å kjøre: http://www.faarupsommerland.dk/

Nordsøen Oceanarium: http://nordsoenoceanarium.dk/

 

 

 

Vi gleder oss meget!

Innlegget Sommerferien 2017 går til Hirtshals, Danmark dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/sommerferien-2017-hirtshals-danmark/1018/feed/ 0
Røde nyheter på Vinmonopolet i mars https://blog.winesworld.no/rode-nyheter-pa-vinmonopolet-mars/1008/ https://blog.winesworld.no/rode-nyheter-pa-vinmonopolet-mars/1008/#respond Fri, 03 Mar 2017 08:30:58 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=1008 Røde nyheter på Vinmonopolet i mars 2017. Klikk på vinene for å finne ut mere om de og få opp våres smaksnotater. ….. 6969101 Ch. Meyre 2014 Frankrike Bordeaux Château Meyre 201 7300501 Ch. Mille-Roses 2014 Frankrike Bordeaux Sophie et David Fauré 246,3 7264601 La Dame Malescot 2012 Frankrike Bordeaux Ch. Malescot Saint Exypéry 331,2 7313701 Ch. Malescot St. Exupéry […]

Innlegget Røde nyheter på Vinmonopolet i mars dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Vinmonopolet

Røde nyheter på Vinmonopolet i mars 2017.

Klikk på vinene for å finne ut mere om de og få opp våres smaksnotater.

…..

6969101 Ch. Meyre 2014 Frankrike Bordeaux Château Meyre 201
7300501 Ch. Mille-Roses 2014 Frankrike Bordeaux Sophie et David Fauré 246,3
7264601 La Dame Malescot 2012 Frankrike Bordeaux Ch. Malescot Saint Exypéry 331,2
7313701 Ch. Malescot St. Exupéry 2012 Frankrike Bordeaux Ch. Malescot Saint Exypéry 491,2
6992601 Domaine Chantal Lescure Pommard Les Vignots 2014 Frankrike Burgund Dom. Chantal Lescure 391,1
7263501 Clos du Moulin aux Moines Pommard 2014 Frankrike Burgund Clos du Moulin aux Moines 391,1
7350801 Ph. Bouchard Côtes du Rhône 2016 Frankrike Rhône Sør Ph. Bouchard & Cie 137,9
5592501 San Patrignano Aulente Rubicone Rosso 2014 Italia Emilia-Romagna San Patrignano 151
5945401 Giovanni Barcelli Barbera 2015 Italia Lombardia Domaine Wines 119,9
3520001 Torraccia del Piantavigna Tre Confini Nebbiolo 2015 Italia Piemonte Torraccia del Piantavigna 129,9
7262701 Travaglini Coste della Sesia Nebbiolo 2015 Italia Piemonte Giancarlo Travaglini 176,2
7315401 Anzivino Bramaterra 2013 Italia Piemonte Anzivino 213,2
7315201 Sella Lessona 2012 Italia Piemonte Sella, Az. Agr. 259,2
7300301 Pietro Cassina Lessona Pidrin 2013 Italia Piemonte Pietro Cassina 286,5
7351601 Colombera & Garella Lessona Pizzaguerra 2013 Italia Piemonte Az. Agr. Carlo Colombera 290,2
7315301 Anzivino Gattinara Riserva 2011 Italia Piemonte Anzivino 311,3
7262501 Rovelotti Ghemme Riserva Costa del Salmino 2008 Italia Piemonte Rovellotti 375,7
5596201 Nervi Gattinara Vigna Molsino 2011 Italia Piemonte Az. Vit. Nervi 376,2
7263401 Antoniolo Gattinara San Francesco 2012 Italia Piemonte Az. Agr. Antoniolo 401,3
3867001 Vite Mia Rosso 2015 Italia Puglia Enoitalia 139
5537401 Piccini Chianti 2015 Italia Toscana Gestioni Piccini 119,9
3498301 Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2013 Italia Toscana Frescobaldi 169,9
7263301 Meloso Tempranillo Joven 2015 Spania Ribera del Duero Bodega J. Viñas 129,9
7156401 Avaniel Tempranillo Joven 2015 Spania Ribera del Duero Bodegas y Viñedos Monteabellón 158,3
7165301 Prios Maximus Reserva 2012 Spania Ribera del Duero Bodegas de los Rios Prieto 291,1
6878501 A.A. Badenhorst The Curator 2015 Sør-Afrika Coastal Region A.A. Badenhorst Family Wines 125
6924201 Constantia Glen THREE 2014 Sør-Afrika Constantia Constantia Glen 220,4
6923301 Rainbow’s End Cabernet Franc 2015 Sør-Afrika Stellenbosch Rainbow`s End 201,1

Innlegget Røde nyheter på Vinmonopolet i mars dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/rode-nyheter-pa-vinmonopolet-mars/1008/feed/ 0
Vi har testet 3 Cune viner fra Spania https://blog.winesworld.no/3-cune-viner-spania/1003/ https://blog.winesworld.no/3-cune-viner-spania/1003/#respond Thu, 02 Mar 2017 12:21:35 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=1003 Cune Crianza 2012 Dette er en enklere vin å like og drikke sammenlignet med reserva og gran reserva vinene som er mere avansert og typisk matviner. Den smaker av mørke frukter og har en noe tørr avslutning. Jeg savner litt mere friskhet i denne, selv reserva vinene har godt med friskhet og da forventet jeg enda mere friskhet i denne. […]

Innlegget Vi har testet 3 Cune viner fra Spania dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Cune


Cune Crianza 2012

Dette er en enklere vin å like og drikke sammenlignet med reserva og gran reserva vinene som er mere avansert og typisk matviner. Den smaker av mørke frukter og har en noe tørr avslutning. Jeg savner litt mere friskhet i denne, selv reserva vinene har godt med friskhet og da forventet jeg enda mere friskhet i denne. Allikevel denne vinen gir mye for pengene og fungerer godt som en hverdagsvin/kosevin.

Terningkast 4
Terningkast 4

 


Cune Reserva 2010

Klassisk flott enkel frisk frukt med bløt smak og flott syrlig, lang tørr avslutning med eikepreg. Vinen er lett å like, men er nok best til mat. Lam eller vilt fungerer utmerket.

 

Terningkast 4
Terningkast 4

 

 

 


Cune Gran Reserva 2008

Selv om det er en gran reserva har den fortsatt en frisk fersk fruktsmak med fin sødme. Den har en tanke lengere, fyldigere og mere eikepreget smak sammenlignet med reserva vinen, men totalt sett er de ganske like. Begge vinene er flotte og enkle og veldig lett å like. Som reserva vinen er denne også best til mat. Lam eller vilt også her.

Terningkast 4
Terningkast 4

Innlegget Vi har testet 3 Cune viner fra Spania dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/3-cune-viner-spania/1003/feed/ 0
Topp 10 Vinmonopolet 2016 https://blog.winesworld.no/topp-10-vinmonopolet-2016/986/ https://blog.winesworld.no/topp-10-vinmonopolet-2016/986/#respond Wed, 08 Feb 2017 10:17:32 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=986 Klikk på navnet på vinene for å få opp mere info og hva andre skriver om de. Terningkast 6 Château Angludet 2005 Dette er en ren nytelse. Vinen har optimal balanse i frukter, struktur og friskhet. Den er jevn god hele veien med en superflott frisk eikepreget avslutning. Jeg vil nevne solbær, fat og vanilje som fremtredene.     Pommard […]

Innlegget Topp 10 Vinmonopolet 2016 dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Klikk på navnet på vinene for å få opp mere info og hva andre skriver om de.

Terningkast 6


Château Angludet 2005

Dette er en ren nytelse. Vinen har optimal balanse i frukter, struktur og friskhet. Den er jevn god hele veien med en superflott frisk eikepreget avslutning. Jeg vil nevne solbær, fat og vanilje som fremtredene.

 

 


Pommard 1er Cru Les Fremiers 2008

 

I am in love. Denne vinen er fantastisk! Den er ekstrem rund og god hele veien med en avslutning som bare varer og varer, hvor en bare ønsker å ta glasset til munnen igjen. Vinen føles ikke tung selv om den har mye smak i seg. Vinen har fortsatt mye friskhet og er kjøttfull i smaken. Avslutningen er lett syrlig og nydelig på smak hele veien. Anbefales!

 


Barbaresco Bric Balin 2005

 

Dette er en topp vin med smak av søt kirsebær i god harmoni. Vinen har en flott sammensetning og eikepreget er godt integrert. Avslutningen er bare helt nydelig og god og lang. Dette er en stor nytelse som anbefales til de av dere som har anledning til å smake denne vinen.

 


Barolo Bricco delle Viole 1999

 

Dette er ingen kraftig Barolo, men en flott, elegant og fløyelsmyk vin. Vinen har en jevn fylde hele veien og avslutningen er flott, frisk og lang. Selv om vinen ikke er blant de kraftigste Baroloer har avslutningen den rette lengde for en Barolo og er supernydelig med god friskhet.

 


Barolo San Giovanni 2001

 

Vinen har en flott frisk fruktsmak selv etter en del lagring. Det skyldes nok lagringen på delvis nye eikefat. Den er fyldig uten å virke tung med en flott fyldig og fruktig smak hele veien og en lang og god avslutning. Gianfranco Alessandria er en liten familie eid vingård. I dag eier de 5,5 hektar med vinmarker og leier 1,5 hektar, fordelt på Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, i Località San Giovanni.

 

Terningkast 5


Brunello di Montalcino 2004

 

Denne vinen er delikat etter litt lagring og smaker av bringebær og krydder. Den har en flott rundt smak hele veien etter litt lagring og avslutter med en lang og behagelig smak av litt krydder. Avslutningen er frisk selv etter lagringen og vi liker den veldig godt. Vinen har medium kraft, men er veldig behagelig og rund i smaken. Flott årgang; anbefales!

 


Elixir Haut-Médoc 2009

Ypperlig til grillsesongen, mørk og dyp men moden og rund. Passer godt til både okse og krydret fugl, men er fremdeles rund nok til å kose seg med etter maten er fortært. Lær og bær!

 


Barolo Buon Padre 2011

Denne vinen har jevn fylde og god smak hele veien. Den føles litt enkel til å være en Barolo, men har fylde og smak som en Barolo. Avslutningen er god, men noe kort.

 


Due Brenton 2012

 

Her har vi en flott, mørk og god vin. Vinen smaker av modne rød bær og er en god årgang med jevn og fyldig smak hele veien. Avslutningen er utrolig god, lang og jevn som gjør at en bare får lyst på en slurk til med en gang en setter ned glasset. Vinen er dekantert og filtrert som anbefalt. Anbefales!

 

 


Charme 2014

 

Denne vinen er utrolig elegant med lett, frisk og fruktig smak av bringebær. Avslutningen er lang og herlig. Stilen til denne vinen minner om en pinot noir fra Burgund. Vinen er Niepoort sin blandingsvin av gamle vinstokker 70+. Anbefales!

 

Her er topp 4 listen fra 2015.

Innlegget Topp 10 Vinmonopolet 2016 dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/topp-10-vinmonopolet-2016/986/feed/ 0
Rødvinsnytt på Vinmonopolet i januar. https://blog.winesworld.no/rodvinsnytt-vinmonopolet-januar/983/ https://blog.winesworld.no/rodvinsnytt-vinmonopolet-januar/983/#respond Thu, 12 Jan 2017 11:17:22 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=983 Rødvinsnytt på Vinmonopolet i januar 2017. Klikk på vinene for å finne ut mere om de og få opp våres smaksnotater. ….. 1035101 Trapiche Malbec 2016 Argentina Mendoza Bod. Trapiche 109,90 8016301 Santa Julia Orgánica Bonarda 2016 Argentina Mendoza Bod. Santa Julia 119,90 6813501 Sandalford Margaret River Range Cabernet Merlot 2015 Australia Western Australia Sandalford Winery 169,50 6947501 Howard Park […]

Innlegget Rødvinsnytt på Vinmonopolet i januar. dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Vinmonopolet

Rødvinsnytt på Vinmonopolet i januar 2017.

Klikk på vinene for å finne ut mere om de og få opp våres smaksnotater.

…..

1035101 Trapiche Malbec 2016 Argentina Mendoza Bod. Trapiche 109,90
8016301 Santa Julia Orgánica Bonarda 2016 Argentina Mendoza Bod. Santa Julia 119,90
6813501 Sandalford Margaret River Range Cabernet Merlot 2015 Australia Western Australia Sandalford Winery 169,50
6947501 Howard Park Leston Cabernet Sauvignon 2014 Australia Western Australia Howard Park Wines 276,30
6466101 Flametree SRS Wilyabrup Cabernet Sauvignon 2014 Australia Western Australia Flametree Wines 348,90
6849001 Cono Sur Single Vineyard Block no 21 Viento Mar Pinot Noir 2015 Chile San Antonio Viña Cono Sur 156,30
4403101 Roux Saint-Aubin L’Ebaupin 2015 Frankrike Burgund Roux Pere & Fils 279,90
6900201 Saint Aubin 1 er Cru Les Combes 2014 Frankrike Burgund Dom. Vincent Prunier 331,20
6368801 Fabrice Gasnier Chinon Vieilles Vignes 2014 Frankrike Loire Dom. Fabrice Gasnier 205,90
6967801 Couly-Dutheil La Diligence Chinon 2015 Frankrike Loire Couly-Dutheil 186,20
6965601 Rousse Chinon Les Puys 2014 Frankrike Loire Wilfrid Rousse 191,10
5670101 Pecchenino San Luigi Dogliani 2015 Italia Piemonte Pecchenino 151,20
6966501 Vajra Monterustico Dogliani 2015 Italia Piemonte G.D. Vajra 189,90
6965201 Madonna delle Grazie Dogliani 2015 Italia Piemonte Soc. Agr. Cozzo Mario 146,70
6966201 Abbona Dogliani Sorì dij But Dogliani 2015 Italia Piemonte Anna Maria Abbona 179,70
7007101 Il Pulito Rosso Barbera 2015 Italia Piemonte Winemarket 119,90
7018701 F.lli. Giacosa Langhe Nebbiolo Leunin 2015 Italia Piemonte Giacosa Fratelli 154,90
920201 Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2014 Italia Toscana Casanova di Neri 279,20
6984201 Cafaggio Sangiovese 2014 Italia Toscana Basilica Cafaggio 129,90
6883701 Quattro Passi Appassimento 2015 Italia Veneto Villa Degli Olmi 139,60
6903301 Terra d’Alter ALF Alfrocheiro 2015 Portugal Alentejo Terras de Alter Companhia de Vinhos 135,00
910601 Campos de Luz Garnacha 2015 Spania Cariñena New Vinergia 96,20
6883001 Ops By Loxarel 2015 Spania Catalonia Loxarel 126,30
6888901 Jacuzzi Old Vine Zinfandel 2014 USA California Jacuzzi Family Vineyards 149,90
6958501 Oak Farm Old Vine Zinfandel 2014 USA California Oak Farm Vineyards 250,40
6888701 Nittnaus Blauer Zweigelt 2015 Østerrike Burgenland Weing. Nitthaus 159,90

Innlegget Rødvinsnytt på Vinmonopolet i januar. dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/rodvinsnytt-vinmonopolet-januar/983/feed/ 0
Topp 10 Systembolaget 2016 https://blog.winesworld.no/topp-10-systembolaget-2016/972/ https://blog.winesworld.no/topp-10-systembolaget-2016/972/#respond Thu, 05 Jan 2017 14:02:27 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=972 Klikk på navnet på vinene for å få opp mere info og hva andre skriver om de. Terningkast 6 Finca el Puig 2009 Cellers Fuentes Enkelte viner overrasker veldig når flasken blir åpnet og jeg får første lukt av vinen. De fleste av dem skuffer, men over denne ble jeg veldig positiv og smaken skuffet heller ikke. Vinen er rik […]

Innlegget Topp 10 Systembolaget 2016 dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
Klikk på navnet på vinene for å få opp mere info og hva andre skriver om de.

Terningkast 6

Finca el Puig 2009

Cellers Fuentes

Enkelte viner overrasker veldig når flasken blir åpnet og jeg får første lukt av vinen. De fleste av dem skuffer, men over denne ble jeg veldig positiv og smaken skuffet heller ikke. Vinen er rik og kraftig med flott jevn smak hele veien. Den smaker av krydder, mørke bær, fat og mineraler. Den har et flott varmt preg og en litt frisk avslutning som passer helt perfekt til vinen. Anbefales på det sterkeste!

 

Terningkast 5

 

Châteauneuf-du-Pape 2011

Xavier Vins

Dette er en flott vin med jevn og god smak hele veien. Den smaker av flott frisk frukt med krydder og en utrolig lang og god avslutning. Anbefales!

 

Cabernet Sauvignon 2013

Black Stallion Winery

Dette er en vin jeg liker veldig godt, men så er også en god Cabernet Sauvignon bland mine favoritter. Vinen har god fylde hele veien med smak av kirsebær og plomme. Avslutningen er lang og god og preget av fat og alkohol. Dette er en vin jeg kan drikke hver dag for i en lang periode uten å gå lei. Anbefales! Vinen har også en utrolig fin pris i Sverige i forhold til her hjemme i Norge.

 

 

Montepulciano d`Abruzzo Colline Teramane 2010

Farnese

Vinen er mørk i farge og mørk i smak, men sødmen passer flott til det mørke og gir vinen god smak hele veien. Den smaker av søt mørk frukt med stor eikepreg og en flott syrlig avslutning. Vinen virker ikke for tung og totalt sett gir den en positiv opplevelse. Selv om den har et mørkt preg kan den nytes uten mat, spesielt hvis du liker viner med mye smak.

Barolo 2011

Fontanafredda

Den føles nesten som en Barolo light, men så har jeg også sett den i Danmark ned til rundt 100 kroner. Den er tørr, jevn og elegant i smaken så en veldig god vin å bare drikke. Drikk den til enkle kjøttretter eller som kos etter maten.

 

Château Pech-Latt 2015

Dette er en flott enkel, jevn og god vin med en frisk syrlig avslutning. Topp sommervin til en rimelig penge.

 

 

 

Terningkast 4

Château La Bourrée 2014

Vignobles Meynard

Tett mørk vin med flott fylde hele veien og et funn til 89.- svenske kroner. Stor prisverd og en veldig bra hverdagsvin.

 

 

Conero Riserva 2013

Umani Ronchi

Dette er en kjempegod vin. Den har jevn frisk, fyldig smak av røde bær hele veien. Avslutningen har et litt rustikk preg som gjør denne vinen perfekt til pepper biff eller grillmat.

 

 

Gran Sangre de Toro Reserva 2012

Miguel Torres

Denne vinen har en flott dempet tempranillo preg med smak av søte røde bær. Vinen er god og jevn hele veien med et flott eikepreg. Avslutningen er lang og behagelig. Denne vinen har en veldig bra pris i Sverige og her er det bare løp og kjøp.

 

Amarone della Valpolicella Classico 2012

Tommasi

Kraftig litt søtlig smak av tørket frukt, nøtter, vanilje og sjokolade. Vinen har et rustikk preg og passer best til eller etter kraftige retter med mye smak/fett.

 

Her er topp 10 listen fra 2015.

Innlegget Topp 10 Systembolaget 2016 dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/topp-10-systembolaget-2016/972/feed/ 0
Julegavene du kan kjøpe på Vinmonopolet i dag. https://blog.winesworld.no/julegavene-kjope-vinmonopolet/965/ https://blog.winesworld.no/julegavene-kjope-vinmonopolet/965/#respond Thu, 15 Dec 2016 10:00:32 +0000 http://blog.winesworld.no/?p=965 Carrascal 2010 Bodega Weinert Denne vinen er et veldig godt kjøp på polet. Pris 160.- Terningkast 5.       Valpolicella Classico Superiore Ripassa 2012 Zenato Julevinen som passer til både pinnekjøtt, lutefisk og ribbe. Pris 200.- Terningkast 4 (2010).   Rosso Piceno Superiore 2014 Saladini Pilastri Rødvinen som er perfekt til juletorsken. Pris 140.- Terningkast 4+.       […]

Innlegget Julegavene du kan kjøpe på Vinmonopolet i dag. dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>

Carrascal 2010
Bodega Weinert

Denne vinen er et veldig godt kjøp på polet.
Pris 160.-

Terningkast 5.

 

 

 

Valpolicella Classico Superiore Ripassa 2012
Zenato

Julevinen som passer til både pinnekjøtt, lutefisk og ribbe.
Pris 200.-

Terningkast 4 (2010).

 

Rosso Piceno Superiore 2014
Saladini Pilastri

Rødvinen som er perfekt til juletorsken.
Pris 140.-

Terningkast 4+.

 

 

 

Julegaven til Amarone elskeren

 

Amarone della Valpolicella Classico 2012
Allegrini

Kvalitets vin fra Allegrine.
Finnes på 19 pol pr. i dag.
Kroner 395.-

Terningkast 5 (2010).

 

Portvin hører julen til

Niepoort Vintage Port 2003
Kroner 650.-

Flott julegave som kan nytes med en gang og som hører julen til.
Det er ikke alle Vinmonopol som har denne inne, men fant 25 pol så er du heldig så bor du i nærheten.

 

Single Malt Whiskey

Lagavulin 16 Years Old
Kroner 620.-

For den garvede Whiskey elskeren som vil ha mye røyksmak.

Innlegget Julegavene du kan kjøpe på Vinmonopolet i dag. dukket først opp på Winesworld Blogg.

]]>
https://blog.winesworld.no/julegavene-kjope-vinmonopolet/965/feed/ 0