
Vi snakker her om Helstekt Kylling og får å få den best, saftigst og med sprøtt skinn så gjør vi følgende:
1. Sett ovnen på maks temperatur.
2. Mariner kyllingene hvis du ønsker det. Vi brukte denne gangen Salt/Pepper og olivenolje.
3. Legg kyllingene på en rist i ovnen og under en langpanne med vann.
4. Stek i godt over 1 time. Ca 1 time burde være passe, litt avhengig av størrelsen. Du ser når den har fått fin og gylden farge. Snu de etter ca. 40/45 min.
5. Serveres denne gangen med salat og en god vin.

Vi bruker Stange kylling som er av god kvalitet og fyller den denne gangen med pastinakk/persillerot.
Enklere enn dette kan det neppe gjøres. Har du roterende grill i ovnen så IKKE bruk den, da renner bare all saften ut av kyllingene og de blir mye tørrere.

Her er filetene og vingene + rester. To kyllinger av denne størrelse holder til to middager for 3-4 personer. Vi bruker som regel filetene dag to til en kyllingsalat eller noe indisk.
I salaten blander vi feta, løk og småtomater delt i to + litt olivenolje av beste sort.
Her er vinen vi hadde til denne gangen: Gleichenstein Hofgarten Pinot Noir
Denne kylling varianten av Helstekt Kylling spiste vi for noen år siden.