Produkter

Hvitløk

Hvitløk

Hvitløk, Allium sativum, opprinnelse i Asia og ble gradvis kjent vestover, først til Middelhavet, og så til slutt til Europa og til Amerika på begynnelsen av det 16. århundre.

Talmud nevner hvitløk og aksepterer det som koscher for matlaging. Hippokrates, Galen, Plinius den eldre og Pioscarides alle omtaler hvitløk i sine skrifter. Gresk og romersk soldater ble regelmessig servert retter som inneholdt hvitløk.

I Kina det første skrevne ord om hvitløk i gastronomi skjedde i 510 e.Kr., men nå er og produksjon av hvitløk i Kina utbredt.

Helt fra begynnelsen var hvitløk anerkjent for sin lukt, smak og medisinske egenskaper. Det er en grønnsak, men noen mennesker ser hvitløk som en urt, andre behandler pulverisert hvitløk som krydder og andre igjen er den kjøpt i form av kapsler som medisin. Hvitløk inneholder allicin, et antibiotikum og er en blod tynner.

Forskere gjenkjenner hvitløk som en mektig mat fremmende og gir god helse hovedsakelig for sine svovelforbindelser (metyl allyl sulfider aka AMS), men sofistikerte enkeltpersoner avskyr den. Av den grunn bruker enkelte franske kokker hvitløk i sin frityrolje eller smør for og smaks tilsette den og deretter å kaste den fornærmende hvitløk.

Det er flere stammer av hvitløk dvs. Baba Franchuk s, persisk stjerners, Kina Rose, Northern Quebec, tibetansk, og andre.

Ukrainsk hvitløk er `hot`, mens koreansk-voksen er mild, og mange kjennere hevder russisk hvitløk etter smak er best.

Hvitløk smaker sterkere når den dyrkes i kalde regioner som Russland, Ontario i Canada, og Ukraina. Rå hvitløk smaker sterkere enn kokt hvitløk. Du kan bake en hel hvitløk og få en mild, kremet masse hva som kan brukes i mange oppskrifter.

Hvitløk inneholder jern, sink, kobber, mangan, kalsium og vitaminer.

Kinesisk hvitløk er billig fordi det er tungt subsidiert. Kinesisk hvitløk har en mild smak.

Hvitløk er også tilgjengelig skrelt eller hakkede eller kremet og bevart i olje, eller pulverisert, men fersk hvitløk er fortsatt uovertruffen i smak. Effekten av hvitløks kapsler, populære i Tyskland, har forskerne ofte tvilt og noen forskere tror den eneste måten det kan være gunstig er når det brukes fersk og i måtehold.

Viktigste hvitløk produserende land:

Kina 12 millioner tonn
India 645 000 tonn
Sør-Korea
Egypt
Russland
U.S.A
Spania
Argentina
Myanmar
Storbritannia

Valentines

3 Kommentarer