Reise

Ferie på Læsø – En Dansk øy del II

Læsø

Vi har vært 14 dager på Læsø en dansk øy 30 km. utenfor Frederikshavn. Vi vil fortelle litt generelt om feriemulighetene på øya og de aktivitetene som finnes der. Læsø består av ca. 2.200 fastboende, men i feriemånedene er det opptil 110.000 besøkende turister.

Den er ca. 20 km lang på det lengste og halvparten i bredde på det meste. Det er mange sykkelveier og veldig flott å sykle på (høyeste punkt 45 meter). Øya er best for de som ønsker en stille rolig, bade, sykle type ferie. For de som liker byer og mye aktiviteter i ferien er dette ikke stedet. Det er ikke mye biltrafikk og generelt veldig rolig omgivelser. For å komme til øya måtte vi ta båten fra Göteborg til Frederikshavn for så å ta båt ut igjen til øya.

I denne andre delen skal vi ta for oss Krogbækgaard Kurs- og Feriesenter

Krogbækgaard

Krobækgaard tilbyr følgende aktiviteter:

* Rideturer

* Rønneturer – hestevogn

* Weekendopphold

* Kurs og undervisning

* Bed and Breakfast

* Gårscafe

Vi skal derimot ta for oss det som skjer hver onsdag kveld på Krogbækgaard, nemlig Grillet villsvin og musikalsk underholdning i gårshaven. Det koster 295.- Dkr pr. person og det er inkludert all mat du kan klare å spise i løpet av en kveld. Drikke derimot må naturlighvis kjøpes utenom. Foruten om selve kjøttet så var det en herlig buffet med all slags mat. Jeg skal la bildene tale for seg, så ser dere hva som ble servert.

KrogbækgaardKrogbækgaard

Som dere ser av bildene, det er god og avslappet stemmning. Og ikke minst veldig god mat!

Dette var første runde med mat. Brødet var også veldig godt.

 

Krogbækgaard

Dette bilde ble tatt før alt startet og mens vi satt og ventet på den gode maten kunne vi nyte drikke fra kafeen.

KrogbækgaardKrogbækgaard

Her ser dere musikeren som stod for dagens underholdning. Han var dansk og spilte akkurat passe høyt til at vi kunne nyte musikken samt snakke sammen uten problemer. Sjefen selv stod for grillingen og kjøttet var bare helt herlig.

Krogbækgaard

Krogbækgaard

Her er fra forsiden av kafeen, hvor vi satt i solen etterpå og bare slappet av mens ungene hadde aktiviteter med diverse lekeapparater i nærheten. Vi må si oss meget fornøyd med dette besøket. Vi hadde også værgudene på vår side med over 20 grader sendt på kvelden. Hvis jeg skal trekke ned for noe så kan jeg jo nevne at det var en god del fluer i bakgården, men det skal vanskelig la seg gjøre å ha det helt fluefritt på en gård. Vi har nå vært på dette herlige stedet 2 ganger og andre gangen var det ikke på langt nær så mange fluer.  Vi anbefaler på det sterkeste å ta turen innom når dere er på Læsø.

Ferie på Læsø – En Dansk øy del I
Ferie på Læsø – En Dansk øy del III

Valentines

6 Kommentarer