Reise

Ferie på Læsø – En Dansk øy del III

Læsø

Vi har vært 14 dager på Læsø en dansk øy 30 km. utenfor Frederikshavn. Vi vil fortelle litt generelt om feriemulighetene på øya og de aktivitetene som finnes der. Læsø består av ca. 2.200 fastboende, men i feriemånedene er det opptil 110.000 besøkende turister.

Den er ca. 20 km lang på det lengste og halvparten i bredde på det meste. Det er mange sykkelveier og veldig flott å sykle på (høyeste punkt 45 meter). Øya er best for de som ønsker en stille rolig, bade, sykle type ferie. For de som liker byer og mye aktiviteter i ferien er dette ikke stedet. Det er ikke mye biltrafikk og generelt veldig rolig omgivelser. For å komme til øya måtte vi ta båten fra Göteborg til Frederikshavn for så å ta båt ut igjen til øya.

Et besøk på Læsø Uldstue – en anderledes og stemningsfull butikk.

Læsø Uldstue

Selve butikken ligger i landlige omgivelser i en gammel gård med tang og gress på taket. Gården er seg selv verd ett besøk bare den.

Læsø Uldstue

Gården er som alle de gamle gårdene på Læsø bygget i en firkant med gårstunet og brønn midt i.

Læsø Uldstue

Læsø UldstueInne i butikken finnes omtrent alt som kan lages av ull og det meste er håndlaget.

Som dere kan se det er stort utvalg.

Læsø Uldstue

Åpningstider: fra 1. mai til 31. august.
Mandag til lørdag kl. 10-18
Søn- & helligdager kl. 11-15

Læsø Uldstue

Uldstuen har 600 lam og sauer gående på beite rett utenfor butikken og de leverer alt av ull de trenger til den daglige driften.

Læsø Uldstue

Vi måtte kjøpe med oss noe fra gården og selv for de som ikke er så opptatt av ull og klær så er det verd å ta turen innom bare for å se på gården og omgivelsene.

Ferie på Læsø – En Dansk øy del I
Ferie på Læsø – En Dansk øy del IV

Valentines

3 Kommentarer

  1. Ser virkelig flot ud. Selvom jeg er dansker, så har jeg aldrig besøgt Læsø, men det må jeg prøve. Skal dog lige til Norge først, til sommer. Ironisk 🙂

  2. Ja, jeg er også dansker – og HAR været der! Kan ikke anbefales nok at besøge denne dejlige ø – langt fra resten af Danmark. Og så kommer min mormor og hendes familie derfra – nogle generationer tilbage var de sørøvere derovre! På Læsø har næsten alle levet af havet i mange år……
    Truels recently posted..Giber Å – Fulden.My Profile

  3. Sitter just nu i Köpenhamn och tittar på tunga moln som åker förbi på himlen. Men jag klagar INTE, vi har haft några underbara dagar här! «Din» ö har jag aldrig varit på, men vill gärna!