Oppskrifter

Lasagne – på Italiensk måte

Italiensk lasagne

Vi har vært i Italia og spist lasagne og bestemte oss for å prøve å lage vår egen versjon aka Lasagne – på Italiensk måte. Og her er resultatet, oppskriften og bildene:

Lasagne

kjøttsaus
————-
3.5 kg kjøttdeig
3 hvitløksfedd
12 raspa gulrøtter
4 glass Dolmio pastasaus (500g) ekstra krydret

hvit saus
——
500 gram smør
Mel ca 3 dl
hvit pepper
3 pakker med buljong ( kylling/kalkun )
ca. 3/4 muskattnøtt
ca. 3 liter melk
litt sukker

Pasta
———-
10 egg
1 kg pastamel
litt olivenolje

Lasagne

Vi begynner med litt ingredienser. Vi har stor form, så det går med mye kjøttdeig. Stek kjøttdeigen sammen med hakket hvitløk. Ha så i Dolmio pastasaus og raspa gulrøtter.

Ingredienser til hvit saus. Jeg skal ikke gå inn på hvordan en lager hvit saus her, men den skal smake godt av pepper og muskat.

 

Lasagne

lasagne
Her ser dere ferdig stekt kjøttdeig med Dolmio og med gulrøttene.
Lasagne
Lasagne
Ordentlig hjemmelaget pasta må det være, så her må alle hjelpe til.

lasagne
Begynn med å legge ett så tynt lag som du klarer med kjøttdeig.
Lasagne
Så legger vi på ett lag med pastaplater og tar saus over. Her er det viktig å få godt med saus langs kantene. Midt på behøver det ikke være 100% dekket.
Pasta
Etter litt arbeid ser den slik ut.
Lasagne
Etter 1 time og 15 min ser den slik ut. Stekes i ovnen på 200 grader og litt mere guffe mot slutten. Dekkes til på toppen første halvtime. Med denne oppskriften så har vi mat til 15-20 personer. Vi var 8 denne gangen og spiste halvparten.
Lasagne
Så kommer lønn for strevet, jeg kan sette meg ned og nyte Italiensk Lasagne med ett glass med rødvin.

Lasagne slik vi liker den.

Valentines

3 Kommentarer

  1. Lasagne med hjemmelaget pasta og kjøpesaus? Hehe.. Men joda, den så jo helt perfekt ut den. Og lasagne er perfekt å lage til mange. Jeg bruker kjøpepasta og hjemmelaget saus i min: http://smakebiten.com/2012/01/03/hjemmelaget-lasagne/

    • Ja, jo …. kanskje en forbedringspotensiale der med sausen, men pastaen tar litt tid å lage og den blir så mye bedre enn disse harde platene som kjøpes ferdig. Jeg tror jeg vil prøve din saus neste gang også får jeg vurdere framtiden deretter.

  2. Ciao Morten, du kan lage en god tomatsaus (med solmodne tomater) i en stor kjele i slutten av sommeren, og fryse den i små plastposer, slik at du har den i hele året. Alternativet er å bruke MUTTI, ekte italiensk tomater i boks eller glassflasker, jeg foretrekker de i glass. Ciao fra en italiensklærer glad i norsk og italiensk mat.