Oppskrifter

”Moules marinières” på Ekte Fransk Vis

Moules marinières

Til 4 personer :

  • 2 liter blåskjell
  • 100 gram smør
  • 2 store glass med god hvitvin (og et glass av den samme vinen til kokken!)
  • En liten løk
  • 2 sjalottløk og en hvitløk
  • Frisk persille, timian, laurbærblad
  • En stangselleri
  • Svart pepper som skal kvernes.

Vask blåskjell med kniv i friskt vann.
Ha smør, løk, og sjalottløk (finhakket) i en stor kasserolle.
Tilsett deretter hvitvin og blåskjell.
På toppen legger man stangsellerien.

Kok på sterk varme i ca. 5 minutter, til skjellene åpner seg.
Ta et nytt glass hvitvin mens du observér at skjellene åpner seg som de skal.
Snu regelmessig i kasserollen.

Ta kjelen av fra ovnen, og legg blåskjellene på tallerken.
Sil av kraften, sett kjelen på platen igjen.
Tilsett finhakket persille og svart pepper.

Hell kraften/sausen over blåskjellene, og nyt det.
Ta et velfortjent glass! Santé.

Last ned / skriv ut: Moules marinières (.pdf)

Flere spennende artikler

En kommentar

  1. Viktig å presisere at blåskjellene skal være levende…

    En av mine favoritter er å koke selvplukkede blåskjell i sjøvann i strandkanten, sammen med tang, albueskjell, sandkrabber og andre skjell…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge