Reise

Påskeferien 2015 i Hirtshals

Påskeferien 2015 i Hirtshals
Påskeferien 2015 i Hirtshals

Hirtshals er en liten by med sine 6 600 innbyggere, men for ferierende nordmenn spiller Hirtshals en viktig rolle som anløpssted for danskebåten. Mange betrakter Hirtshals kun som et fergeleie og starten på motorveien sørover, men det er som de fleste små danske steder en god del severdigheter også.

Hirtshals
Hirtshals

Vi har hatt gleden av å besøke Hirtshals denne påsken (2015) og fått oppleve byen en hel uke. Av severdigheter kan jeg nevne Akvariet i Hirtshals; Nordsøen Oceanarium som vi ikke fikk til å besøke denne gangen.

Hirtshals Fyr
Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr er godt synlig omtrent overalt hvor du befinner deg. Vi fikk nærkontakt med fyret på jakt etter en Geocache, men tok ikke turen opp i fyret. Ved siden av fyret ligger bunkermuseet fra den 2. verdenskrig.

Fyret
Fyret

Vi bodde i et utleie hus på utsiden av Tornby som ligger ca. 5 km sør for byen og derifra kan en gå langs stranden helt inn til byen. Dette området ligger tvers over veien for Hirtshals Fun Park som er aktiviteter for mindre barn med dyr og leker.

Fun Park
Fun Park

Det er kort vei til Hjørring som er en litt større by sør for Hirtshals og vil du oppleve en storby er Aalborg 45 minutter unna. Av andre aktiviteter i området er Fårup Sommerland 45 minutters vei unna.

Strand
Strand

Det er nok av strender å besøke og er været med dere blir det en flott tur i solen.

Strand
Strand

Her er stranden på nedsiden av fyret rett utenfor byen.

Strand
Strand

Colorline båten som kjører til Kristiansand/Larvik.

Strand
Strand

Elven som går ut i havet på nedsiden av huset vi leide.

Strand
Strand

Mange flotte turområder rundt byen.

 Vi opplevde noen dager med mye vind, men da ble det utfart og butikkene Superbrugsen og Slagter Winther sørget for god stemning.

Valentines

2 Kommentarer