Oppskrifter

Paella – Spansk Hverdagsmat

Paella
Paella

Del kyllingen i 10 biter, Skjær chorizo pølsen i sjenerøse biter, brun i pannen. Skjær baconet i biter, brun i pannen. Skyll blåskjellene og legg i kaldt vann. Kast de som ikke lukker seg. Smelt litt smør i en gryte, tilsett hakket hvitløk, og løk. Sleng oppi litt hvitvin eller eplejuice. Legg blåskjellene oppi. Sett på lokk. Damp til skjellene har åpnet seg (rundt 8 minutter). Kast de som ikke har åpnet seg.

Fres ris, safran, hvitløk og løk i olivenolje til alt er blankt (og gult). Spe litt etter litt med varm buljong. Rør forsiktig. Putrer til risen er mør, og buljongen kokt nesten inn. Tilsett finhakket chili, paprika, og grønne erter. Press over sitronsaft.

Bland i kyllingbiter, bacon, chorizo pølse. Legg på blåskjell og reker. Pynt med oliven, sitron- og tomatbåter. Klipp over persille. Sett lokk på og varm godt opp ca. 10 minutter.

Paella
Paella

 

Vinforlsag: Marqués de Chivé Tempranillo Crianza

Ingredienser

2 ss olivenolje
1 grillet kylling
4 dl paella ris
200 g chorizo pølse
2 fedd hvitløk
200 g bacon
½ kg blåskjell
løk
smør
1-2 chili
hvitvin eller eplejuice
8 dl buljong
16 scampi sjøkreps eller store reker
1 krm safran
sitron / lime
1 rød paprika
tomater
200 gr grønne erter
hakket basilikum/persille
1 ss sitronsaft
sorte oliven
salt/pepper

Paella
Paella

Førstegang publisert 18.07.2012
oppdatert 14.02.2015

Valentines

2 Kommentarer