Reise

Samsø Labyrinten, Danmark – Verdens Største

Samsø – Kattegats perle, midt i Danmark

Samsø ligger i Danmark, og det er derfor enkelt og raskt å komme til øya. Fergene seiler fra Jylland og fra Sjelland og mange turister opplever fergeturen som en god og avslappende avbrekk i kjøringen.

Samsøs unik natur, tiltrekker idylliske landsbyer, Barnevennlighet, råvarer og kunstnermiljø tiltrekker mange turister hvert år. Samsø er også Danmarks eneste fornybare energiøy og dermed har ledelsen når det gjelder å være CO2-nøytral.

Samsø

Samsø Labyrinten er verdens største labyrint og den er virkelig stor!

 

Samsø labyrinten
Som dere ser det er mye skog og trærne er høye og fyldige så ingen mulighet for ‘juksing’.

Samsø
Ved inngangen betaler vi og kjøper med oss en oppgave med Astrid Lingren som skal føre oss riktig vei inn til tempelet. Oppgavene er spørsmål som vi svarer på med valg av svar som viser vei til høyre eller venstre. Det viser seg at selv om det er barneoppgaver så er en del av svarene veldig vanskelig for oss å svare på iom at de er på Dansk og navnene er anderledes enn vi er vant med.

Labyrint
Stiene er gode å brede og gir ikke noe følelse av innestenging.

Labyrint
Her ser dere et slik skilt som gir ett nummer og en oppgave.

Samsø
En del kunstverk er plassert ut i labyrinten for å plusse på opplevelsene.

Samsø labyrint
Endelig framme ved tempelet etter noen bom under veis. Dette var en flott aktivitet for oss. Vi fikk gått mye og koste oss underveis, men ikke å anbefale på veldig varme dager da det fort kan bli mange grader inne i labyrinten. Det går fort 1-2 timer i en labyrint av denne størrelsen for å finne fram så godt fottøy er anbefalt. Dette er en av aktivitene vi har prøvd ut i vår uke på Samsø og vi kommer tilbake med mere stoff snart. Har du vært på Samsø? fortell oss gjerne om dine opplevelser.

Langemarksgaard – Samsø

Valentines

En kommentar