Vin Tips

Sommer i Arcachon, Vinexpo og 5 sommerlige favoritter til sjømaten!

Sommer i Arcachon
Sommer i Arcachon

Kjære Vinvenn,
Det går mot sommerferie for de fleste av oss, og mange har planlagt en reise til utlandet. Jeg trenger ikke å dra til den andre siden av kloden for å komme til et eksotisk reisemål. Hvert år drar jeg til et sted der naturen er mangfoldig og fredet, og hvor man blir mett av havets delikatesser, og hvor solen og havet får alle til å slappe godt av, til og med de mest stressede av oss! Er du heldig kan du til og med svømme med delfiner. Dette stedet heter Arcachon-bukten og ligger ca. ¾ time med bil eller tog fra Bordeaux-by. For en som elsker sjømat, tilbyr Arcachon nesten alt vil jeg si, fra verdenskjente østers, blåskjell, og til veldig store fisk!  I Arcachon finner du også Europas høyeste sandfjell på ca. 115 meter, men selvsagt ingen vinranker. Er dette et problem for en vinentusiast?

Det er der det begynner å bli ekstra interessant, fordi selv om det er ingen vinproduksjon her, har de fleste gode og renommerte vinprodusenter et feriehus, som har gått videre i generasjoner, med en anstendig og ofte gammel vinkjeller. Det er da deilig å ha f.eks. en nabo som Pierre og Denis Dubourdieu (far og sønn), som henter en veldig gammel flaske Sauternes (uten etikett) som vi drikker til aperitiff ved stranden. For et par år siden var jeg heldig, og ble bedre kjent med Monsieur Olivier Bernard, eieren av følgende kjente vinslott:  Domaine de Chevalier, Domaine de la Solitude og medeier i Château Guiraud, 1er cru en Sauternes.

Château Guiraud og Domaine Chevalier sine viner er allerede tilgjengelig i Norge.
For mer info, vennligst trykk her  eller her

Jeg er for tiden på Vinexpo messen  i Bordeaux. Her møter jeg mange av mine gode produsenter, blant annet Francois Gilet og Philippe Quien som du ser på dette bildet: med Quien Bordeaux rouge 1912, 1950 og 1945 i hendene!

Denne uken vil jeg gjerne anbefale deg følgende flotte sommerviner, som kan nytes på terrassen eller i vannkanten og gjerne til havets delikatesser:

Bordeaux:

Le G de Guiraud 2013/14
Varenr.: 9773901 I BASIS til kr. 169,90 eller kr. 359,90 for MAGNUM flaske.
Les mer

Loire:

La Moussiere Sancerre hvit
Varenr.: 4327501 i BASIS til kr. 219,-
Les mer

Muscadet:

Louis Métaireau Cuvee One 2012
Varenr.: 4329101 i BU til kr. 149,-
Les mer

Languedoc:

Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2014
Varenr.: 1466101 i BASIS til kr. 124,90
Les mer

Szigeti Sekt Bomb «Sommerkule»
«Et must»  på sommerfesten! Delikat og kompleks musserende med mye frisk frukt.
Varenr. 4141172 i (BU)   til kr 59,90
Til aperitiff og sommerlige retter.

Valentines

Comments are closed.