Vin, Vin Tips

Topp 10 rødvin fra Systembolaget 2015

 

Systembolaget topp 10
Systembolaget topp 10

Denne listen er laget ut ifra det vi har smakt av viner fra Systembolaget i løpet av 2015.

 

1. Poeira 2005

Terningkast 6
Terningkast 6

Denne vinen er utrolig god etter litt lagring. Den har en komplett sammensetning fra start til slutt. Vinen er ikke overkraftig, men har god fylde hele veien og smaken er rik og fyldig. Avslutningen er fabelaktig, litt bitter og kjempelang. Den er så god at når en har satt fra seg glasset så får en bare lyst til å løfte deg meg en gang igjen. Anbefales!

Kroner 279.- i Sverige.

 

 

2. Crozes Hermitage La Guiraude 2012

Terningkast 6

Dette er en produsent vi liker veldig godt og dette er hans topp vin. Denne årgangen er åpen og frisk med smak av mørke bær, krydder og lakris. Vinen har medium til full fylde og er myk, frisk med en utrolig lang og god avslutning. Anbefales!

Pris 335.- Skr

 

 

3. Batuta Tinto 2011

Terningkast 6

Denne vinen er kompleks, rik, kraftig og utrolig god. Den smaker fortsatt av friske frukter, selv om den er kraftig, rund og god i smaken med en hint av eik. Dette er en utrolig god årgang, kanskje en av Niepoorts beste. Den kan drikkes nå eller lagres i mange år for å få fram en enda mere kompleks vin. Anbefales!

Kroner 504.- i Sverige

 

 

4. Brunello di Montalcino ( Banfi ) 2004

Terninkast 5
Terninkast 5

Denne vinen er delikat etter litt lagring og smaker av bringebær og krydder. Den har en flott rundt smak hele veien etter litt lagring og avslutter med en lang og behagelig smak av litt krydder. Avslutningen er frisk selv etter lagringen og vi liker den veldig godt. Vinen har medium kraft, men er veldig behagelig og rund i smaken. Flott årgang; anbefales!

Pris 339.- SKr

 

 

5. Manor House Cabernet Sauvignon 2011

Terninkast 5
Terninkast 5

Først må jeg bare si at Cabernet vinene til Nederburg er en av de vinene jeg liker veldig godt og denne er ingen unntak. Denne vinen har en kraftig smak av solbær og bjørnebær med hint av sjokolade. Avslutningen er lang og preget av krydder og eik. Vinen passer utmerket til grillmat eller pepper biff. Anbefales!
Denne koster 99 i Sverige.

 

 

6. Barón de Ley Reserva 2010

Terningkast 4
Terningkast 4

Dette er den beste årgangen vi har smakt av denne vinen. Den har veldig god fylde hele veien med smak av friske mørke bær med en frisk eikepreget og lang avslutning. Anbefales på det sterkeste!

Denne koster 109 i Sverige.

 

 

7. Zinfandel Organically Grown ( Bonterra Vineyards ) 2012

Terningkast 4
Terningkast 4

Igjen en god årgang med smak av plomme, vanilje og eik. Vinen er frisk og god og kan nytes med eller uten mat. De siste årgangene har vært jevnt bra og absolutt en favoritt. Anbefales.

Denne koster 139 i Sverige.

 

 

8. 667 Pinot Noir ( Noble Vines ) 2012

Terningkast 4
Terningkast 4

Dette er en god vin med flott sødme i frukten og saftig lett preg. Vi likte denne vinen veldig godt og kan anbefale den til mat i tillegg til at den kan nytes alene bare til kos og hygge.
Pris 145.- SKr.

 

 

9. Pinot Noir ( Saint Clair Estate Wines ) 2013

Terningkast 4
Terningkast 4

Vi er positivt overrasket over denne årgangen med frisk syrlig fruktsmak og den føles god hele veien med en ettersmak at fat og urter. Anbefales.

Denne koster 109,- i Sverige.

 

 

10. Valpolicella Classico Superiore Ripasso Le Poiane ( Bolla ) 2012

Terningkast 4
Terningkast 4

Vinen er frisk i smak med smaker av krydder, mørke bær og plumme. Den har en jevn flott smak med en litt frisk avslutning.

Pris 119.- SKr.

 

Her er topp 10 rødvin fra systembolaget 2014 listen.

Valentines

Comments are closed.