Vin, Vin Tips

Topp 10 Systembolaget 2016

Klikk på navnet på vinene for å få opp mere info og hva andre skriver om de.

Terningkast 6

Finca el Puig 2009

Cellers Fuentes

Enkelte viner overrasker veldig når flasken blir åpnet og jeg får første lukt av vinen. De fleste av dem skuffer, men over denne ble jeg veldig positiv og smaken skuffet heller ikke. Vinen er rik og kraftig med flott jevn smak hele veien. Den smaker av krydder, mørke bær, fat og mineraler. Den har et flott varmt preg og en litt frisk avslutning som passer helt perfekt til vinen. Anbefales på det sterkeste!

 

Terningkast 5

 

Châteauneuf-du-Pape 2011

Xavier Vins

Dette er en flott vin med jevn og god smak hele veien. Den smaker av flott frisk frukt med krydder og en utrolig lang og god avslutning. Anbefales!

 

Cabernet Sauvignon 2013

Black Stallion Winery

Dette er en vin jeg liker veldig godt, men så er også en god Cabernet Sauvignon bland mine favoritter. Vinen har god fylde hele veien med smak av kirsebær og plomme. Avslutningen er lang og god og preget av fat og alkohol. Dette er en vin jeg kan drikke hver dag for i en lang periode uten å gå lei. Anbefales! Vinen har også en utrolig fin pris i Sverige i forhold til her hjemme i Norge.

 

 

Montepulciano d`Abruzzo Colline Teramane 2010

Farnese

Vinen er mørk i farge og mørk i smak, men sødmen passer flott til det mørke og gir vinen god smak hele veien. Den smaker av søt mørk frukt med stor eikepreg og en flott syrlig avslutning. Vinen virker ikke for tung og totalt sett gir den en positiv opplevelse. Selv om den har et mørkt preg kan den nytes uten mat, spesielt hvis du liker viner med mye smak.

Barolo 2011

Fontanafredda

Den føles nesten som en Barolo light, men så har jeg også sett den i Danmark ned til rundt 100 kroner. Den er tørr, jevn og elegant i smaken så en veldig god vin å bare drikke. Drikk den til enkle kjøttretter eller som kos etter maten.

 

Château Pech-Latt 2015

Dette er en flott enkel, jevn og god vin med en frisk syrlig avslutning. Topp sommervin til en rimelig penge.

 

 

 

Terningkast 4

Château La Bourrée 2014

Vignobles Meynard

Tett mørk vin med flott fylde hele veien og et funn til 89.- svenske kroner. Stor prisverd og en veldig bra hverdagsvin.

 

 

Conero Riserva 2013

Umani Ronchi

Dette er en kjempegod vin. Den har jevn frisk, fyldig smak av røde bær hele veien. Avslutningen har et litt rustikk preg som gjør denne vinen perfekt til pepper biff eller grillmat.

 

 

Gran Sangre de Toro Reserva 2012

Miguel Torres

Denne vinen har en flott dempet tempranillo preg med smak av søte røde bær. Vinen er god og jevn hele veien med et flott eikepreg. Avslutningen er lang og behagelig. Denne vinen har en veldig bra pris i Sverige og her er det bare løp og kjøp.

 

Amarone della Valpolicella Classico 2012

Tommasi

Kraftig litt søtlig smak av tørket frukt, nøtter, vanilje og sjokolade. Vinen har et rustikk preg og passer best til eller etter kraftige retter med mye smak/fett.

 

Her er topp 10 listen fra 2015.

Valentines

Comments are closed.