Vin, Vin Tips

Topp 10 Vinmonopolet 2016

Klikk på navnet på vinene for å få opp mere info og hva andre skriver om de.

Terningkast 6


Château Angludet 2005

Dette er en ren nytelse. Vinen har optimal balanse i frukter, struktur og friskhet. Den er jevn god hele veien med en superflott frisk eikepreget avslutning. Jeg vil nevne solbær, fat og vanilje som fremtredene.

 

 


Pommard 1er Cru Les Fremiers 2008

 

I am in love. Denne vinen er fantastisk! Den er ekstrem rund og god hele veien med en avslutning som bare varer og varer, hvor en bare ønsker å ta glasset til munnen igjen. Vinen føles ikke tung selv om den har mye smak i seg. Vinen har fortsatt mye friskhet og er kjøttfull i smaken. Avslutningen er lett syrlig og nydelig på smak hele veien. Anbefales!

 


Barbaresco Bric Balin 2005

 

Dette er en topp vin med smak av søt kirsebær i god harmoni. Vinen har en flott sammensetning og eikepreget er godt integrert. Avslutningen er bare helt nydelig og god og lang. Dette er en stor nytelse som anbefales til de av dere som har anledning til å smake denne vinen.

 


Barolo Bricco delle Viole 1999

 

Dette er ingen kraftig Barolo, men en flott, elegant og fløyelsmyk vin. Vinen har en jevn fylde hele veien og avslutningen er flott, frisk og lang. Selv om vinen ikke er blant de kraftigste Baroloer har avslutningen den rette lengde for en Barolo og er supernydelig med god friskhet.

 


Barolo San Giovanni 2001

 

Vinen har en flott frisk fruktsmak selv etter en del lagring. Det skyldes nok lagringen på delvis nye eikefat. Den er fyldig uten å virke tung med en flott fyldig og fruktig smak hele veien og en lang og god avslutning. Gianfranco Alessandria er en liten familie eid vingård. I dag eier de 5,5 hektar med vinmarker og leier 1,5 hektar, fordelt på Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, i Località San Giovanni.

 

Terningkast 5


Brunello di Montalcino 2004

 

Denne vinen er delikat etter litt lagring og smaker av bringebær og krydder. Den har en flott rundt smak hele veien etter litt lagring og avslutter med en lang og behagelig smak av litt krydder. Avslutningen er frisk selv etter lagringen og vi liker den veldig godt. Vinen har medium kraft, men er veldig behagelig og rund i smaken. Flott årgang; anbefales!

 


Elixir Haut-Médoc 2009

Ypperlig til grillsesongen, mørk og dyp men moden og rund. Passer godt til både okse og krydret fugl, men er fremdeles rund nok til å kose seg med etter maten er fortært. Lær og bær!

 


Barolo Buon Padre 2011

Denne vinen har jevn fylde og god smak hele veien. Den føles litt enkel til å være en Barolo, men har fylde og smak som en Barolo. Avslutningen er god, men noe kort.

 


Due Brenton 2012

 

Her har vi en flott, mørk og god vin. Vinen smaker av modne rød bær og er en god årgang med jevn og fyldig smak hele veien. Avslutningen er utrolig god, lang og jevn som gjør at en bare får lyst på en slurk til med en gang en setter ned glasset. Vinen er dekantert og filtrert som anbefalt. Anbefales!

 

 


Charme 2014

 

Denne vinen er utrolig elegant med lett, frisk og fruktig smak av bringebær. Avslutningen er lang og herlig. Stilen til denne vinen minner om en pinot noir fra Burgund. Vinen er Niepoort sin blandingsvin av gamle vinstokker 70+. Anbefales!

 

Her er topp 4 listen fra 2015.

Valentines

Comments are closed.