Vin Tips

Ukens vintips: Arcachon, mitt personlige vinmekka (Château Guiraud, Château Doisy-Daëne, Domaine de Chevalier …)

vintips

Kjære Vinvenn,

Jeg skrev i min forrige mail, at det kan være vanskelig å vende tilbake til jobben (og hverdagen) for de som har hatt en vellykket sommerferie.

Jeg trenger ikke å reise til andre siden av kloden for å komme til et eksotisk  reisemål. Jeg drar hvert år til et sted der naturen er mangfoldig og fredet, hvor man blir mett av havets delikatesser,  og der sol og hav får alle til å slappe godt av. Til og med de som er mest stresset av oss! Er du heldig kan du til og med svømme sammen med delfiner.

Dette stedet heter Arcachon-bukten, og ligger ca. 3-4 mil med bil eller tog fra Bordeaux-by. Les mer HER

For en som meg, som elsker  sjømat, tilbyr Arcachon nesten alt fra verdenskjente østers og  blåskjell til veldig stor fisk. På bildertil venstre  har du 2 store fisk som ble tatt av min fetter i sommer, på en nesten helt  vanlig fiskestang,  i sin lille båt på 14 fot! Ørnefisken (maigre på fransk) var på 1 meter og  43 cm,  og veide 28 kg og  makrellstørjen (som er den største av tunfiskarten, thon rouge på fransk) var på hele 55 kilo.
I Arcachon har vi Europas høyeste sandfjell på ca. 115 meter, men det er selvsagt ingen vinranker her. Er dette et problem for en vinentusiast?

Det er der det begynner å bli ekstra interessant, for selv om det ikke er  vinproduksjon her, har de fleste gode og renommerte vinprodusentene  et feriehus der. Dette har gjerne  gått videre i generasjoner, med en anstendig og ofte gammel vinkjeller. Da er det deilig å ha  Pierre og Denis Dubourdieu (far og sønn) som nabo,  som henter en  gammel flaske Sauternes (uten etikett) som vi drikker til  aperitiff ved stranden. I sommer var jeg heldig nok en gang, og ble  bedre kjent med Monsieur Olivier Bernard, eieren av Domaine de Chevalier, Domaine de la Solitude og medeier i Château Guiraud, 1er cru en Sauternes. Château Guiraud sine viner er allerede tilgjengelig i Norge  –for mer info, vennligst trykk her

Vinhandel er først og fremst menneskelig kjemi, og ikke bare finansielle og strategiske interesser. Der og da så ble det bestemt  (til min store stolthet) at vi  fra nå av, skal være  importør, med enerett til Norge, på hans viner Esprit de Chevalier rouge og Esprit de Chevalier blanc. Vi hadde verken penn eller papir med oss, så  for å gjøre det helt enkelt fikk vi én veldig hyggelig pris på disse nydelige  vinene akkurat der og da. Avtalen ble ikke underskrevet i blod, men i god rødvin!

Fra fredag 7. november skal vi lansere følgende viner i flasker à 75 cl. og magnum (150 cl.). Alle disse vinene kommer direkte fra Olivier Bernard sin vinkjeller til Norge.

De er  selvsagt tilgjengelig i et begrenset antall flasker,  og ønsker du å reserve noen flasker, så vennligst send en rask mail til meg: Første mann til Mølla!

Esprit de Chevalier Rouge 2012
75 cl   600 flasker   289,90
150 cl.  240  flasker   570,-

Esprit de Chevalier blanc 2012
75 cl   600 flasker  289,90

Domaine de Chevalier Rouge 2000
75 cl   120 flasker   1290,-
150 cl.  60 flasker    2500,-

Domaine de Chevalier blanc 2010
75 cl   120 flasker  995,-
150 cl.  36 flasker  1790,-

Neste gang du spaserer i Arcachon, så husk og ikke bare se i vinbutikkvinduene,  men se også  opp på mennesker du treffer i gatene. Det er kanskje de som produserer vinene  som krydrer ditt liv resten av året!

Valentines

Comments are closed.