Vin Tips

Ukens vintips: Gode nyheter fra Bordeaux og New-Zealand, og ønske om en fortsatt god «Norwegian/indian summer»

vin

Kjære vinvenn,

Mange husker sikkert min historie om Philippe Quien som tok imot sin engelske importør under Vinexpo i Bordeaux, og som ble stoppet av politiet for promillekontroll – les mer her.
Philippe Quien var også mannen som blant annet lærte meg at «  i Bordeaux, har vi ingen dårlig årgang, bare årganger som er bedre enn andre! »

Vinhandleren Quien & Cie er en av de eldste i Bordeaux og jeg er stolt av å være i slekt med disse svært kunnskapsrike, sympatiske og flinke vinhandlerne i Bordeaux.

Vi lanserer i dag en meget behagelig (og rimelig) Bordeaux rouge 2009 i samme drakt (flaske og etikett) som ble solgt av Gustav Adolf QUIEN (1855-1923). I dag er det Philippe Quien (nevøen til Gustav Adolf) og hans datter Anouchka Quien og hennes mann Philippe Gillet som driver dette videre. De holder til i samme kontor på kaien til Bordeaux som da familien startet (Quai de Bacalan).

Det er en tradisjonsrik Bordeaux Claret som lanseres i Norge: upretensiøs, god og tidløs!
En del butikker har den allerede inne, bl.a. CC-vest i Oslo.

Quien Bordeaux 2009AOC Bordeaux rouge
Beskrivelse: Dette er en klassisk Bordeaux Claret  i farge og i duft. Tørr med «behagelig stramhet», elegant, saftig, fruktig (røde og mørke bær), paprika, et snev av terroir og historie (litt blyant, underskog, støv på trekasser fra en gammel og glemt vinkjeller) og krydder.

Vinen går i motsatt retning av andre trender, og har nesen ikke sukker i seg (mindre enn 2 naturlige gram per liter).  Skal drikkes nå, eller innen 2-4 år

Druer: Merlot 45%, Cabernet Sauvignon 45%, Cabernet Franc 10 %
Passer til:  Rødt grillet kjøtt (særlig grillet entrecôte), torsk, ost.  En all-round vin som egentlig kan drikkes gjennom hele måltidet.
Varenr.: 9913501 (BU) Pris: 125,00

Jeg er personlig veldig entusiastisk til å lansere en god Sauvignon blanc fra New-Zealand, og som i tillegg er blant de rimeligste på vinmonopolet!
Navnet er «Cool Bay» og beskrivelsen overlater jeg til en av de ansatte i vinmonopolet i nord, som beskrev vinen med følgende ord: «Almost Cloudy bay, men mye kulere!»
Sauvignon blanc kan ofte dufte for mye av nyklippet gress eller solbærbusk, og kan  være i ubalanse mellom mangel på syre og for mye alkohol.
Denne er virkelig i balanse, og  dufter av  Loire i nesen, men smaker virkelig New-Zealand i Munnen.

Cool Bay 2010
Beskrivelse: Klar gul-farge med lyse grønne toner. Floralsk nese, med litt preg av stikkelsbær, asparges, pasjonsfrukt og solbær. Frisk, mineralsk og med god syre. Lang ettersmak.
Drue: Sauvignon Blanc 100 %.
Passer til: Fisk, skalldyr, lyst kjøtt og oster.
Varenr.: 99129 (BU) Pris: 119,90

Må virkelig prøves!

Siden jeg klarte å blande Bordeaux og New-Zealand i dag kan jeg vel ønske dere en fortsatt god «Norwegian/indian summer»?

Valentines

Comments are closed.