Vin Tips

Ukens vintips: champagne over skyene & vin langt under bakken

vintips

Kjære Vinvenn,

Hver av oss har sine små gleder i livet,  som til tider kan  føre til store og gode  stunder.

En av dem er  for min del å bestille en liten flaske Champagne på flyet (trenger ikke mer!).  Andre liker å sitte på toppen av et fjell,  etter å ha klatret opp, å åpne en velfortjent øl og nyte utsikten, et øyeblikk eller en smak  av ekte frihet.
Når jeg befinner meg langt over skyene, med en uforstyrret sol som varmer opp,  er effekten av de små boblene,  rett og slett fantastisk og nesten uslåelig!

Tiden stanser endelig, tankene mine blir klarere og jeg blir omfanget av en deilig velvære.

Disse altfor sjeldne flyopplevelsene,  ble enda sterkere for meg etter min siste utplassering, da jeg var offiser i den franske hæren.

Jeg bodde nemlig 143 meter under jorden i det såkalte «Ligne Maginot» fra 1930-årene. maginot

Der bodde jeg i 8 måneder (jeg sov, spiste og  dusjet der) og kom aldri ut. Det var vanskelig for en som meg, som er så preget av frihet. Enda verre var det, at vi ble nektet vin og alkohol.
Men en av mine overordnede,  som bodde der sammen med oss (de ble skiftet ut hver 14. dag) kom fra en liten havneby med sjarmerende kanaler i Languedoc;  Sète.
Denne mannen ble  nøkkelen  til litt frihet for oss andre,  som ikke så  himmellyset,  og som «spiste Alsace-distriktet  gjennom røttene». Han hadde alltid med seg en ekstra koffert som han stolt kalte  «ma valise diplomatique» og som MP  ikke fikk  lov til  å gå igjennom.

Som dere muligens skjønner så  var denne kofferten full av vinflasker. Sent på kvelden, da  vi visste at ingen skulle forstyrre oss,  og at  «krigen» ikke skulle bli erklært denne gangen eller, tok han frem sin «diplomatiske koffert» og dro frem viner fra  distriktet sitt. Dette  var like godt som å nyte et glass champagne langt over skyene. Det var små øyeblikk med frihet som jeg stjal tilbake.  Kanskje trykket fra 143 meter med  jord, stein og vegetasjon over mitt hodet gjorde denne vinen enda bedre!

I dag ønsker jeg å anbefale en ny vin fra vår kjære produsent i det samme området  som min Oberst kom fra, Domaine Montrose!

Balade des Lézards rouge 2011
IGP Côtes de Thongue, Domaine Montrose
Jordsmonnet består av leire, kalkstein, sand, grus og vulkanstein.
Beskrivelse: Dyp rød farge. Komplekse dufter av røde bær, kirsebær, blåbær og timian.
Rund, konsentrert og fløyelsaktig vin med godt integrerte tanniner.
Druer: 70 % Merlot og 30 % Pinot Noir.
Sukker: 0,7 g/l
Anbefales til: Ost, gryteretter, lam og oksekjøtt.
La Ballade des Lézards rouge # 8638 til kr. 150,-

Klikk her for bestilling.
Bestill den gjerne fra kundesenter@vinmonopolet.no med å oppgi varenr. (# 863801) , antall flasker du ønsker og hvilket vinmonopoletutsalg du ønsker å hente flaskene fra. Du blir oppringt eller får en SmS når flaskene er kommet frem.
Dette er en flott og gratis ekstratjeneste fra vinmonopolet, uansett hvor du befinner deg i Norge!

Det er vinterferie i Norge denne uken og neste, og mange velger å reise på hytta. Da kan det passe bra å ha med seg BIB-vin (bag in boks vin). Klikk her, så kommer du inn i et tidligere vintips, hvor vi anbefaler dette.

Valentines

Comments are closed.