Vin Tips

Ukens vintips: Champagne til Valentines dagen og min OL-åpningsseremoni med rødvin!

vintips

Kjære Vinvenn,

Valentines dagen  er like rundt hjørnet (det er  vinterferien også) og jeg vil gjerne anbefale deg litt vin til denne  «romantiske» dagen. Jeg ønsker samtidig å minne om den ambivalente  rollen vinen har, særlig i forbindelse med romantikk og de  «naturlige» følger/konsekvenser…

Vinen er og har  alltid vært ambivalent, ved å være en gudommelig gave (i små mengder),  og døren til kaos og problemer (i store mengder).  En legende fra Talmud  sier at da Noah plantet vinstokken, vannet en av Satans engler vinstokken med blod fra  lam, så med blod fra  løve, så med blod fra  gris. Rent symbolsk betyr det at den som drikker et glass, er snill som et lam, og etter to glass sterk som en løve, men etter det tredje faller han i grisebingen. Hva som skjer etter det fjerde glass er ikke skrevet …

Jeg prøver stadig å fortelle meg selv,  og de som står meg nærmest at «livet, det er hver dag». Det er ikke alltid lett å leve opp til sine egne ord,  og man drukner, sjelden i vin, men i hverdagens gjøremål og  rutiner. Særlig hvis man har små barn.

Med dette prøver jeg å si at selv om livet er «hver dag»,  er det alltid godt å ha noen faste datoer for å minne oss om hva og hvem som virkelig betyr noe i  livet vårt.

Michel Drappier har vært gift lenge, og under et av sine besøk i Oslo kommenterte han på en smaking i  Gamle Losjen:

«Når det gjelder champagne, anbefaler jeg alltid å drikke store flasker. For eksempel;  en dobbelmagnum med champagne passer best for en «tête-à-tête» med min kone, og særlig hvis hun ikke drikker…»

Selvironi og humor, både  i hverdagen og i vinverden er veldig viktig.

Denne uken anbefaler jeg  følgende flotte Champagne Dumangin rosé 1er cru
til bare 269,90 (varenr. 1526401). Den kommer i en  flott gave-innpakning.

Den finnes  i mange butikker i Norge, og  på vårt  lager – Klikk her for å få en  oversikt

eller:

Champagne Drappier Carte Blanche  (varenr. 3053201) til kr 249,-. Klikk her

Bestill den gjerne fra kundesenter@vinmonopolet.no med å oppgi varenr., antall flasker du ønsker og hvilket vinmonopoletutsalg du ønsker å hente flaskene fra. Du blir oppringt eller får en SmS når flaskene er kommet frem. Dette er en flott og gratis ekstratjeneste fra vinmonopolet, uansett hvor du befinner deg i Norge!

Ellers hadde jeg min egen og personlige OL-åpningsseremoni fredag 7. februar.
Heia Norge & vive la Franc!

Valentines

Comments are closed.