Restauranter, Vin Tips

Ukens vintips: En talentfull chef og en god vin!

Kjære Vinvenn,

I februar 2013 skal jeg feire mine 20 år i «et strekk» i vinbransjen! Disse 20 årene førte til slutt til at jeg ble i Norge. Da jeg skulle starte min egen importvirksomhet i 1997, fikk jeg gode og vennlige råd fra kolleger og konkurrenter i bransjen som lød noe sånt: « hvorfor skal du begynne med dette i Norge? Alle gode agenturer er allerede opptatt, det er dessverre ikke plass til flere osv…» 15 år senere er jeg fremdeles her, og mange av de gode agenturene fra den gangen er borte i dag. Selvsagt har ikke reisen alltid vært en «dans på druer» og utfordringene har vært mange underveis, men jeg tror at en god drøm er verdt en kamp. «Gjør ditt liv til en drøm, og gjør din drøm til virkelighet» er hentet fra Le Petit Prince og er innledningen til min bok, «drømmer du nok?» den passer godt til denne anledningen!

Mares

Selv om man har godt talent på kjøkkenet er det ikke lett å drive en restaurant. Hver dag er en ny kamp med ufattelig mange utfordringer. Siden 1997 har hundrevis av restauranter gått konkurs i Oslo, også de som vi trodde ikke kunne, pga konstant flotte anmeldelser i pressen. For ikke å snakke om den restauranten i Oslo som gikk konkurs i 2010… før de fikk åpne dørene … utrolig, men sant!

I dag vil jeg hedre en mann med meget stort talent, først og fremst på kjøkkenet, men også i hverdagen: Lucien Mares. Lucien er en diskre, men veldig viktig aktør i den norske restaurant-verden. Han er en lidenskapelig engasjert chef, med klare visjoner, så solid bakgrunn at han kunne vært en klar gullmedalje vinner i gastronomisk maraton, om det hadde vært en!

Brasserie MaresLucien Mares er en velrenommert chef i Oslo. Han eier og driver restauranten og delikatesse-forretningen MARES i Skovveien på Frogner, hvor han tilbyr et bredt utvalg av havets delikatesser. Lucien startet sin karriere i 1969 og har lang erfaring fra prestisjefulle restauranter i Belgia, Frankrike, Korsika, Italia, England og Norge. Han har også vært en svært viktig aktør siden 1985 for opplæring, utvikling og videreføring av fransk gastronomi i Norge. Han var kjøkkensjef på Le Canard i Oslo i 2004, den gang de fikk sin  stjerne i «Guide Michelin».

Det er med stolthet vi lanser Lucien Mares sin Bourgogne blanc 2011 i samarbeid med vel-renomerte Lamblin Frères i Chablis.

Lucien Mares har eksklusivt plukket ut denne delikate hvitvinen. Den har en klar lys gulfarge. En rik og fruktig nese, med nydelige aromaer av sitrus, og noe modne frukter, bl.a. fersken og eple. Vinen har også et tydelig preg av friske og elegante vårblomster. Saftig, frisk, rund og lang på smak. I tillegg utvikler den nydelige mineraler og blomsteraromaer for den som er så heldig å få drikke den! En ren, ueiket vin fra Burgund, laget av 100 % chardonnay-druer. Den egner seg spesielt godt til aperitiff, skalldyr, rike fiskeretterv og lyst kjøtt. Prøv den også til ost, spesielt Beaufort, Comté, Brie og Vacherin.

Vinen kan du prøvesmake i restauranten hans i Skovveien,
og kjøpe eller bestille på vinmonopolet til kun 136,90 
(# 97740 på BU)
Restauranten åpner kl. 11 hver dag,  6 dager i uken og Lucien er alltid til stede.
Som en trofast kaptein på sitt skip!

Santé Lucien!

Brasserie Mares
Skovveien 1, 0257 Oslo
Tlf. 22 54 89 80

Valentines

Comments are closed.