Vin Tips

Ukens vintips: Gode og rimelige «fruktviner» til aperitiff og fest!

vintips

Kjære Vinvenn,

I februar 2012 besøkte jeg den store vinmessen  i Sør-Frankrike, Vinisud i Montpellier. Jeg gikk forbi en stand som hadde en flott flaske med rosa farge,  men innholdet var ikke bare rosévin.
Som vinhandler og vinelsker nektet  jeg først å smake på en vin som ble tilsatt frukt-ekstrakter, og som ikke var produsert av gjæret druesaft.

Jeg løftet glasset opp mot nesen min og da opplevde jeg en eksplosjon av rene, naturlige og elegante dufter av grapefrukt og ingefær! Smaken var like god, og hadde  en bra balanse mellom en deilig sødme og en flott friskhet. Det var smaker  av sitrusfrukter og en lang og behagelig avslutning med ingefær som etterlater en deilig følelse av velvære.
Dette  tenkte jeg kan være  den rette aperitiff eller velkomstdrink som passer alle aldre og kjønn. Med 10% alkohol blir gjestene satt i godt humør, uten at festen blir alt for kort, som vi sier på fransk.
Denne deilige fruktvinen  finnes allerede i 40 butikker over hele Norge og koster bare 104,90 –  I tillegg kan du beholde de nydelige tomme flaskene som  opprinnelige gamle limonade eller melke-flasker.

Samme produsent leverer også en versjon med smaker av pasjonsfrukt, som egner seg godt til  kaker,  fruktdesserter og is, men også som aperitiff.

Extra Fruit Passion frizzant/ 5186 (BU) / 104,90 og Extra Fruit Grapefruit & ginger/ 97735 (BU)/ 104,90

Vår økologiske prosecco  produsent i  Treviso i Veneto,  Azienda La Jara har også begynt med 2 deilige Sprizz’tere:
Den ene er basert på sitrusfrukter og den andre er på mørke bær. Er du som meg,  som savner «bringebærdrops» i butikkene, smak gjerne på den sistnevnte (Sprizz’ter Rosso) og reist tilbake i tiden til 70- og 80-årene.
Det gjorde i hvertfall jeg!

La Jara G-Sprizz`ter Bianco
Strågul farge. Dufter av sitron, lime og grapefrukt. En særdeles fruktig vin med delikat og frisk smak av sitrusfrukter.
Varenr.: 14652 / Pris: 85,-

La Jara G-Sprizz`ter Rosso
Flott fiolettblå farge. Fruktig med godt bringebærpreg. Frisk og lang ettersmak.
Varenr.: 14653  /Pris: 85,-

Begge disse kan absolutt  anbefales til aperitiff, eller som en forfriskning på terrassen om sommeren.
Fra Provence kommer denne herlige vinen, med litt naturlig smak av  grapefrukt.  Dette er en blanding av hvitvin og naturlig grapefrukt ekstrakter, fra en godt bevart hemmelig oppskrift i Provence. Den er veldig rund, med bra balanse mellom sødme og en frisk syre. Grapefruktsmaken kommer veldig godt frem, sammen med andre deilige kryddertoner.

Marquise de Provence Rosé Pamplemousse
Varenr.: 97732 (BU) / Pris: 89,90

Jeg ønsker deg med dette en fin helg!

Valentines

Comments are closed.