Vin Tips

Ukens vintips: vin til høstferien

vin

Kjære vinvenn,

Som småbarns far får jeg ofte levert tegninger fra mine barn. I går kom min sønn Henrik på 6 ½ med en tegning med tema: «tegn noe som gjør din pappa glad»

Her kan du se hans mesterverk…

Jeg forsøkte å spørre om det var andre barn som hadde tegnet et glass vin, men han var helt klar på at det var det IKKE….
Dette fikk meg til å reflektere litt over mitt yrke som vinhandler, og min hverdag er ingen dans på druer, men alt i alt er jeg veldig heldig som driver med (noe av) det som gjør meg glad.

Ingenting er bedre enn å dele en ekstra god flaske vin med venner eller familie som setter pris på det.

Jeg tenker som E. Hemingway skrev i sin tid at «vin er det mest siviliserte i denne verden» (han skulle kanskje holdt seg til vin, og ikke rom og brennevin, for å leve opp til sine kloke ord?) og i hvert fall det mest sosiale, siden vi viser våre menneskelige sider når vi deler en flaske vin med andre.
Hvert år setter jeg pris på de mange mailer jeg får av vinglade mennesker som forteller bl.a. at de klarte å fullføre 2/3 av mitt motto «Drikk oftere, mindre, og bedre!» ikke 100 % altså, fordi 66 % holder som flertall eller fordi de ikke kunne huske den resterende 1/3 del… i hvert fall er det viktig å styre sitt konsum.

Og av og til er det kanskje nødvendig å si nei (takk)

Denne uken anbefaler jeg følgende viner til høstmaten og høstferien:

9879801 Vacqueyras 2010

Dekanter gjerne en halv time før servering slik at vinen får lov til å åpne seg og vise seg på sitt beste med krydder, lær, bær mm.  Finnes i absolutt alle butikker til en uslåelig pris 149,90

9503406 La Prua Appasimento BIB 3 liter

100%  Corvina-druer fra Veneto, tørket  i ca. 60 dager.  Lagret i 2 ½ måneder på franske fat. Masse smak, frukt og friskhet.
Finnes i ca. 30 butikker KLIKK HER  Kr. 406,90

9503306 Cocoon Zinfandel BIB 3 liter

100% Zinfandel drue. Lagret i 2 ½ måneder på amerikanske fat. Litt vanilje, lær, frukt og igjen masse friskhet!

Finnes i over 50 butikker KLIKK HER Kr. 399,90

Jeg ønsker deg og dine en riktig god høstferie!

Valentines

En kommentar