Vin Tips

Ukens vintips: «Kvinner og vin» og musserende til 17. Mai !

vintips 17 mai

Kjære Vinvenn!

Jeg leste nylig et relativt gammelt avisutklipp fra Aftenposten, fra 2008. Der sto det at «Kvinner er best på vin!».

Artikkelen er like aktuell i dag, og begynte med følgende sitat fra finske Essi Avellan, Master of Wine: » Kvinner og menn har ulikt utviklede hjerner, og kvinnene er mest mottagelige for vinens egenskaper». Litt lenger ned i artikkelen sto det faktisk at «kvinner er mer mottagelige for vinens egenskaper, på samme måte som de er mest bevisste på estetikk og egne følelser». Vi har rett og slett bedre kontakt med sansene våre, sier Avellan». Heldigvis (for oss menn), konkluderer en ansatt i vinmonopolet med at både kvinner og menn kan trenes opp til å bli like gode vinsmakere og vinkjennere, selv om det er kjent at f.eks. gravide kvinner har en økt følelse for lukt og inntrykk. Men sistnevnte får vel ikke lov til å nyte alkohol (det står det i hvert fall på alle vinflasker).

Personlig tror jeg at vin, som alt annet innenfor kunst, er en subjektiv og personlig sak. Så hvis det ligger en ekte lidenskap på bunnen hos den enkelte (for natur, kunst og vin) og med hard «smaks-trening» (og regelmessig spytting) blir det ikke så stor forskjell mellom menn og kvinner. Men sant nok foretrekker jeg å høre kvinnelige vinprodusenter fortelle meg om sine edle druer. Men dette er en annen sak!

For å trene opp luktesansene anbefaler jeg deg å prøve våre duftesett « Le Nez du vin»
Se på pris og bestillingsskjema ved å klikke her

Til 17. mai og all gleden knyttet til denne flotte dagen, ønsker jeg å anbefale deg følgende gledesspredere:

Champagne Drappier Carte Blanche  245,-   # 3053201
Ren mineralsk duft med en del frukt som bl.a. gule epler og modne bær (jordbær, kirsebær og stikkelsbær). Delikat snev av nøtter og sitrus.  En tørr, kompleks, velbalansert og frisk champagne.
Druer : 75 % Pinot Noir, 20% Pinot Meunier, 5% Chardonnay.
Anbefales til:
Aperitiff, fingermat med salte canapéer, skalldyr, lyst kjøtt og fisk.

Champagne Drappier Quattuor   359,90   #5719001
Dette er en helt UNIK champagne basert på de 4 opprinnelige hvitvinsdruer som ble brukt i Champagne i middelalderen. Arbanedruen gir tørre, friske og aromatiske viner. I tillegg er Arbane-druen idell til å brukes i produksjon av sprudlende viner. Druen Le Petit Meslier-druen gir fruktige, «flintstone» aktige og mineralske viner. Le Blanc-vrai-druen er navnet i champagne til Pinot Blanc-druen fra Alsace og gir runde, lettdrikkelige og behagelige viner. Chardonnay-druen gir store elegante og aromatiske viner.
Druer: 25% Arbane, 25% Blanc vrai, 25% Petit Meslier og 25% Chardonnay.
Anbefales til: Aperitiff, havets frukter (skalldyr, hummer, kongekrabbe, østers), lyst kjøtt (f.eks. en god frittgående kylling), og fisk uten saus.

Champagne Dumangin 1er cru Rosé 279,90  #1526401
Druer: 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 10% Pinot Meunier.
Anbefales til: Aperitiff, fjærkre, lyst kjøtt og fisk i kremet saus. En fruktig og fin champagne som anbefales til bryllup eller spesielle anledninger som skal markeres!
Denne champagnen ble faktisk servert i bryllupet til Sir Paul Mc Cartney  i 2012, som eneste champagne!

Jeg vil også gjerne anbefale vår nydelige Prosecco fra Italia:
Casabianca Prosecco Brut  fra Venegazzu til Kr. 119,50  #1400301
Drue: Prosecco 100%.
Anbefales til: Denne unge vinen passer veldig godt til aperitiff dersom den har en temperatur på ca. 6 °C. Den er veldig god til sommerlige forretter, skalldyrsalat og pasta.

Alle vinene er i basis, og finnes i de store Vinmonopol butikkene over hele landet!
Hurra Norge og hurra for kvinner!

Jeg ønsker deg en flott dag og en hyggelig 17. Mai feiring.

Valentines

Comments are closed.