Vin Tips

Ukens vintips: L’Arco – «Erketradisjonelle» Valpolicellaer

vin tips

Kjære vinvenn,

Jeg har skrevet flere ganger tidligere, at det å jobbe i vinbransjen  ikke er noen ”dans på druer” (som mange gjerne vil tro), men da jeg smakte vinene fra Luca Fedrigo første gang,  følte jeg det nesten var  som  å  ”ta en dans på rosiner”

Navnet på eiendommen er L ’Arco, og kommer fra ”Arco di Giove” – Arken i Giove. Denne arken, som er fra 1500-1600 tallet, er en av  7 som markerer veien til S. Vito di Negrar, et av de 7 historiske områdene i Valpolicella.

Vinene var utrolig interessante, delikate og smaksrike. Årgangene som nå er tilgjengelige ( 2007, 2005, 2004) bidrar med en vellykket utvikling av en vinflaske. Jeg tenkte for meg selv at denne produsenten måtte være en gammel og tradisjonell vinmaker, men da tok jeg altså feil. Luca Fedrigo er bare 34 år gammel og har jobbet de siste 19 årene hos stjerneprodusenten Quintarelli.

Siden alt (og spesielt vin) er basert og avhengig av gode relasjoner, fikk vi noen utrolig gode priser på disse vinene fra produsenten. Dette medfører at disse sjeldne vinene er mye billigere her i Norge enn i hvilken som helst annen butikk rundt om i verden!


L’Arco Rosso di Veronese 2005

Beskrivelse: Rubinrød farge, som tenderer til granatrød. Intens duft og god struktur.
Drue: 50% Corvina, 30% Rondinella, 15% Cabernet og Sangiovese, 5% Molinara.
Anbefales til: De fleste kjøttretter, meget enkel å drikke. Passer også til and og gås.
Varenr.: 90791 (BU) Pris: 159,90

L’Arco  Valpolicella Classico DOC 2005

Beskrivelse: Rubinrød farge. Intens duft og meget god struktur.
Druer: 50% Corvina, 35% Rondinella, 15% Molionara og Croatina.
Anbefales til: Denne passer meget bra til godt grillede kjøttretter. Men også til and, lam og vilt.
Varenr.: 90792 (BU) Pris: 199,90

L’Arco Rubeo 2004
Beskrivelse: Utviklet rubinrød farge med oransje kanter. Kompleks nese med dufter og smak av moden og tørket frukt, kirsebær, krydder, rosiner, tørkede svisker, lær, lakris, hint av mandel. Velduftende og elegante toner av røyk, modne sorte bær (bjørnebær),sedertre og mørk sjokolade. Vinen er fyldig og velbalansert, og har en lang og behageligettersmak!
Druer: 35% Cabernet Franc, 30% Corvina, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Rondinella, 5% Molinara.
Anbefales til: Rødt kjøtt, grillmat, vilt og ost.
Varenr.: 94894 (BU) Pris: 309,90

L’Arco Pario 2005

Beskrivelse: Rubinrød farge, som tenderer mot granatrød. Intens duft, med hint av modne frukter, godt strukturert og god likevekt. Lagret i flere år på eikefat, for så å stabilisere seg 4-6 mnd i trefat. Velbalansert, med god frukt og velintegrert eik.
Aromaene som kommer først er mild tobakk, kirsebær og jordbær. Lang, krydret og deilig ettersmak.
Druer: 50% Corvina, 35% Rondinella, 15% Molinara og Croatina.
Anbefales til: Grillet kjøtt, and og salami. Pasta, og fisk (f. eks torsk).
Varenr.: 90793 (BU) Pris: 289,90

L’Arco Amarone Classico della Valpolicella 2007
Beskrivelse: Rubinrød farge. Kompleks nese, med dufter av moden og tørket frukt, kirsebær, krydder, rosiner, tørkede svisker, lær, lakris, hint av mandel. Velduftene og elegante toner av røyk, modne sorte bær (bjørnebær), sedertre og mokkasjokolade. Vinen er fyldig, krydret og velbalansert med en stor og sjenerøs fruktkonsentrasjon. Lang og behagelig ettersmak med velintegrerte tanniner! Kan lagres i mange år.
Druer: 55% Corvina, 35% Rondinella, 10% Molinara og Croatina.
Anbefales til: Rødt kjøtt, grillmat, vilt og ost.
Varenr.: 94895 (BU) Pris: 399,90


Les mer om dette på www.larcovini.it

Vi anbefaler absolutt en tur i dette flotte området, og dersom dere skulle ønske noen tips til turen er det bare å ta kontakt med oss.

Eneste ulempe med vinene fra denne produsenten er at det produseres et lavt antall flasker i året, så ”første mann til mølla”- regelen gjelder her.

God smaking og fornøyelse!

Valentines

Comments are closed.