Vin Tips

Ukens vintips: Norges beste drikkevann, en unik champagne, og to nydelige rødviner til grillsesongen!

vintips

Vi hadde håpet på en solrik vår etter en lang og kald vinter, men våren 2013 minner meg nesten mer om høsten. Det har regnet omtrent hele tiden. I England sier man at det regner «cats & dogs», i Frankrike regner det «des cordes» (det regner tau…) eller «comme vache qui pisse» (som en tissende ku).  På italiensk sier de «pioggia a catinelle».
Alt dette for å fortelle at forrige tirsdag hadde jeg en litt annerledes arbeidsdag. Jeg satt nemlig i juryen som skulle kåre Norges beste drikke vann, en todelt kåring: overflatevann og grunnvann.

Jeg elsker vann, men jeg må si det var litt spesielt å smake blindt 24 vannprøver i vinglass, og stå på scenen på Telenor Area på Fornebu med et stort publikum.

Da jeg ble spurt om hva jeg syntes om smakingen sa jeg følgende: « Vanligvis får jeg servert 24 glass vin og et glass vann for å skylle munnen mellom vinene. Denne gangen fikk jeg servert 24 glass vann … og ikke et glass vin en gang!»

Vil du vite om drikkevannet i din kommune kom på topp, kan du klikke HER:

For dere andre som synes at vi ikke skal overdrive vannkonsumet, og som mener at vi har nok vann rundt oss med sjøer og elver, eller som føler at det holder til de grader med de mengder som faller ned fra himmelen, kan jeg anbefale følgende viner:

Champagne Drappier Quattuor
>En Unik Champagne

Basert på de 4 opprinnelige hvitvinsdruer som ble brukt i Champagne i middelalderen. Arbane, Le Petit Meslier, Pinot Blanc og Chardonnay-druen.
Passer til: Aperitiff, havets frukter (skalldyr, hummer, kongekrabbe, østers), lyst kjøtt (som en god frittgående kylling), og fisk uten saus.
Pris: 359,90 – BASIS, Varenr.: 5719001

Château Grand-Housteau 2011
Nydelig årgang – En god og upretensiøse Bordeaux til en rimelig pris!

Druer: 50 % Merlot og 50 % Cabernet Sauvignon.
Passer til: allround vin som kan drikkes gjennom hele måltidet. Gjerne til lyst kjøtt, lam og grillet rødt kjøtt uten kraftig saus.
Pris: 115,90 – BASIS, Varenr.: 1492101

Seigneur de fontimple 2010
Må prøves til grill mat …

Dette er «spesial cuvéen» til Seigneur de Fontimples. Her kommer virkelig det unike territorium fra Vacqueyras frem, og reflekterer vinens historie, samtidig som den lever opp til ryktet til den dedikerte vinmakeren og de karakteristiske vinene.
Pris: 155,- BASIS, Varenr.: 9879801

i dag skinner (heldigvis) solen igjen,  og jeg ønsker deg en flott weekend.

Valentines

Comments are closed.