Vin Tips

Ukens vintips: Nyttårs-forsetter og to flotte nyheter i januar

vin tips

Kjære Vinvenn,

Det er en hyggelig tradisjon å avslutte et år med bobler i glasset, men tro meg, det er enda hyggeligere å starte et nytt år med en god champagne!

Denne uken anbefaler jeg deg en ”helt unik” champagne, som også er ny i basis- sortimentet: Champagne Drappier Quattuor Blanc de blancs.
Dette er en meget spesiell champagne, basert på de 4 opprinnelige hvitvinsdruene som ble brukt i champagne i middelalderen:
25 % Arbane, 25% Blanc Vrai, 25% Petit Meslier og 25% Chardonnay.

Champagne Drappier  har lenge samarbeidet  med den lokale interesse-organisasjonen for champagne, og dyrker nå disse tre « nesten glemte » druetypene på nytt. Arbane-druen kom med romerne til Champagne, spesielt til Côte de Bar-distriktet. En drue som gir tørre, friske og aromatiske viner. I tillegg er Arbane druen ideel til produksjon av sprudlende viner. Druen Le Petit Meslier ble på samme måte som Arbane-druen, nesten utryddet fra Champagne-distriktet etter Phylloxera-eipdemia. Det gjenstår bare et par hundre arter i Champagne. Petit Meslier druen gir fruktige og mineralske viner, og svært små avkastninger. Le Blanc Vrai-druen er navnet til Pinot Blanc-druen i Champagne, den gir runde, lett drikkelige og behagelige viner. Chardonnay-druen gir store elegante og aromatiske viner.

Drappier Quattuor er lys gullfarget med grønne reflekter. Livlig og frisk smak av sitrus-frukter. Fyldig, elegant, rund, men samtidig frisk i munnen og med hint av krydder og mineraler. Hele smaksbildet blir til en velbalansert og harmonisk kombinasjon av klassiske og litt mer eksotiske inntrykk og aromaer. En unik champagne som må prøves!

Anbefales til: Aperitiff, havets frukter (skalldyr som bl.a. hummer, kongekrabbe, østers), lyst kjøtt (f.eks. frittgående kylling), og fisk uten saus.

Champagne Drappier Quattuor, Blanc de quatre blanc
(Basis) Pris: 359,90,- # 5719001

I tillegg ønsker jeg å anbefale vår nye vin fra 11. januar, som er som en solstråle i vintersesongen:

Domaine Montrose Les lézards 2011 og 2012 (NYHET)
(nettopp kommet inn) til 358,80 #222806
i absolutt alle vinmonopolbutikker!

Domaine Montrose Chardonnay 2011
75 cl. Til kr. 109,90 (BU) #1513201

Druer: Chardonnay 90%, Viognier 5%, Rolle 5%.
Strågul farge med grønnskjær. Vinen dufter av friske blomster og sitrusfrukter og hvit fersken. Fin syre og harmonisk struktur med en velbalansert frisk og sommerlig avslutning. Og jeg ser personlig frem til å drikke den ute på terrassen om ikke alt for lenge …

Til salat, aperitiff, fisk, lyst kjøtt og ost. Anbefales!  veldig god til asiatisk mat.

               Ha en strålende solrik weekend! 

Valentines

Comments are closed.