Vin, Vin Tips

Ukens vintips: Skål for livet!

Skål for livet
Skål for livet

Kjære Vinvenn,

Sist fredag morgen sendte jeg ut et vintips med gode bilder for å ønske alle mine gamle og nye vinvenner en riktig god helg.

Den samme kvelden kom den forferdelige nyheten i media, om at 129 liv var gått tapt i Paris, og hundrevis av liv og familier var blitt ødelagt for alltid.

I de påfølgende dagene har det vært veldig godt å kunne lese og føle så mye omsorg, solidaritet og omtanke fra så mange flotte mennesker, både her i Norge og rundt omkring i verden.

I hele min karriere har jeg utfordret mennesker til å ikke bare drikke en type vin fra et bestemt sted, men heller åpne seg litt opp, og forsøke kvalitets viner fra hele verden.

Ernest Hemingway skrev at «vin, det er det mest siviliserte som finnes». Han levde (som de aller fleste av oss) kanskje ikke alltid opp til sine egne ord men hans ord kunne ikke passe bedre.

Jeg har vært på reiser over hele Norge og i Frankrike i nesten 5 uker, og i kveld skal jeg endelig åpne en god flaske vin fra min venn Vincent Garde (Château Haut-Goujon), tenne på peisen med min familie, ta imot gode venner, sette på god musikk og lage en god middag.
I kveld skal jeg bare nyte en «kveld på jorden» og skåle for livet!

Denne uken vil jeg gjerne anbefale deg også å prøve denne nydelige vinen fra Bordeaux, Château Haut-Goujon, den finnes i basisutvalget til vinmonopolet, og den kan gjerne dekanteres en halv time i forveien!

Skål for livet!

Château Haut-Goujon 2011
AOC Lalande de Pomerol

Mørk-rød farge. Aromaer fra mørke bær, lakris, urter og fat.
Godt preg av modne mørke bær, lakris og fat, fast ettersmak.

Drue:                    100% Merlot.
Anbefales til:    Oksekjøtt, lam, elg og tørre oster.
Innhold:              Sukker: 0,3 g./l. – Syre: 3,40 g./l. – Alk. vol. 13,5%
Varenr.:               1064 75 cl. (Basis – K6)
Pris:                       235,-

Valentines

Comments are closed.