Vin Tips

Ukens vintips: Sprudlende nyheter (Champagne og Musserende Julevin)

vin

Kjære vin- (og champagne) venn,

Vi er veldig glade for å kunne lansere en ny Champagne i basisutvalget til Vinmonopolet  fra Michel og André Drappier:

Drappier Quattuor Blanc de quatre Blancs.

Dette er en helt unik champagne basert på de 4 opprinnelige hvitvinsdruene som ble brukt i Champagne i middelalderen. Arbane-druen kom med romerne til Champagne, og særlig til Côte de Bar-distriktet, og er en drue som gir tørre, friske og aromatiske viner. I tillegg er Arbane-druen ideell for bruk i produksjon av sprudlende viner. Druen Le Petit Meslier ble på samme måte som Arbane-druen nesten utryddet fra Champagne-distriktet etter Phylloxera-epidemiaen, og det gjenstår bare et par hundre vinstokker av begge arter i Champagne. Petit Meslier-druen gir fruktige,» flintstenaktige» og mineralske viner. Petit Meslier-planter gir svært små avkastninger. Le Blanc-vrai-druen er navnet til Pinot Blanc-druen (fra Alsace) i Champagne, og gir runde, lett drikkelige og behagelige viner. Chardonnay-druen gir store elegante og aromatiske viner. Les mer om denne champagne her.

Lys gull-farget med grønne reflekter. Livlig og frisk smak av sitrusfrukter. Fyldig, elegant og rund, men samtidig frisk i munnen og med hint av krydder og mineraler. Hele smaksbildet blir til en velbalansert og harmonisk kombinasjon av klassiske og litt mer eksotiske inntrykk og aromaer. En unik champagne som må prøves!

Anbefales til:

Aperitiff, havets frukter
(skalldyr, hummer, kongekrabbe, østers) , lyst kjøtt
(bl.a. en god frittgående kylling), og fisk uten saus.
Druer: 25% Arbane, 25% Blanc Vrai, 25% Petit Meslier og 25% Chardonnay.
Varenr.: 57190 (Basisutvalget/ Kategori 5)
Var tidligere i bestillingsutvalget til kr.  429,90.  NY Pris  350,-
Jeg vil samtidig anbefale dere  å lese denne fantastiske, flotte og spennende artikkelen «revansje fra Sør» om Champagne Drappier av Aase Jacobsen  Klikk her

Les mer på produsentens hjemmeside Klikk her

Et godt alternativ til en langt rimeligere pris er denne flotte musserende vinen fra Alsace. Fra 2.  november kommer den med en elegant julehilsen på flasken: God Jul og godt Nyttår.

Crémant d’Alsace B rut 2011
Produsent: Caves Jean-Baptiste Adam

Lysgul farge med gyldne nyanser. Forførende, intense og smale bobler. Dufter av friske og modne bær og frukter (Pinot Blanc), kombinert med floraske toner (Pinot Noir). Fin syre og harmonisk struktur, med en stor fylde. De elegante og varige boblene er en velsignelse for ganen, og får frem det beste av smak i vinen. Velbalansert, frisk og med lang avslutning.

Anbefales til: Aperitiff, fisk, lyst kjøtt, ost og dessert. Må deles med andre på de store og små feiringene.
Druer: 90% Pinot Blanc, 10% Pinot Noir.
Varenr.: 94902 (BU) Pris: 129,90

Jeg ønsker deg en «sprudlende dag» videre!

Valentines

Comments are closed.