Vin Tips

Ukens vintips: Vellagret Bordeaux til gode priser, og bli en mester i å beskrive det du drikker!

vintips
Kjære Vinvenn,

Januar er tiden for telling på varelageret, og samtidig som man rydder finner man av og til,  en del flasker og til og med kasser, som har blitt  «glemt i en mørk krok på lagret».

Det er ikke bare store funn som dukker opp dessverre, det kan for eksempel også være lite gunstig å finne en gammel årgang av en lett og frisk hvitvin (Côtes de Gascogne for eksempel), en 10-år gammel lys og lett  rosé på flaske, eller en 3-år gammel pappvin. Disse tre eksemplene kan kun, i beste fall, føre til en OK hjemmeprodusert edikk, men det meste blir nok til rødsprit, dessverre.

Det som er veldig interessant og spennende å oppdage er gode Bordeaux (hvit og rødt), som man trodde var sluttsolgt for lenge siden.

Følgende viner tilhører kategorien «gode funn» og har i tillegg ikke fulgt den årlige  (av og til fler årlige) prisinflasjonen som enkelte viner fra Bordeaux lider av. Nei, de ble rett og slett satt i fred og ro, fikk litt støv på seg, og ble glemt, noen av dem i årevis.

Resultatet er veldig gode kjøp, og «Prêt-à (Porter)  Boire-viner»  eller på norsk, viner i gode årganger som er klare til drikke nå (de kan gjerne lagres litt lenger, men helst ikke på vårt lager).

Eneste ulempen er at de finnes i veldig små volumer….

Her er listen over de 14 beste kjøpene, og som vanlig gjelder « først til mølla» prinsippet!

bilde1

bilde2

Valentines

Comments are closed.