Vin Tips

Ukens vintips: Starten på en vinhandel-karriere og tildeling av «Fransk-Norsk Trophée 2012»

vin tips

Kjære Vinvenn,

Da jeg gikk på barneskolen i Bordeaux i 1970-årene, pleide vi å ha en stor avslutningsfest hvert år! Jeg husker spesielt godt den ene festen i 1977. Jeg var utstyrt med en ganske primitiv fiskestang i bambus, med en stor (og ufarlig) krok på enden. Jeg sto bak et metallgjerde, og målet var å fange en av de mange gjenstandene som var på bakken.

Lite har forandret seg siden den gangen, bortsett fra kanskje en liten detalj? Den etter-middagen fisket jeg den samme gjenstanden 6 ganger, og det var en vinflaske hver gang!

Siden vi skulle ta vår årlige sommerferie i Norge var jeg fast bestemt på å overraske min bestefar i Bergen med en litt uvanlig gave fra en 8-åring. Uten å fortelle noen om det på forhånd!
Vi hadde alltid en veldig fullpakket bil og like før vi skulle sette av gårde satt jeg mine 6 vinflasker i bagasjerommet, på en diskré måte!
Vi ble selvsagt stanset like ved den Belgiske grensen av de lokale tollmyndighetene i en rutinekontroll. Jeg husker 3 ting veldig godt fra dette øyeblikket:

  1. Redsel: jeg ble livredd, for å kanskje ende i fengsel for å ha forsøkt å smugle vin ut av Frankrike ( og særlig uten å ha informert mine foreldre på forhånd)
  2. Stemmen til min far som forteller de tollansatte følgende: «dere kan selvsagt ta ut alt fra bagasjerommet, men dere må ta alt inn igjen» noe som de tydeligvis ikke akkurat hadde tid eller lyst til!
  3. Blikket fra min far i speilet da han begynte å kjøre igjen, da han sa: «hadde vi blitt påkjørt bakfra, tror jeg at bilen vår hadde begynt å blø rødvin», noe som jeg var den eneste i bilen til å forstå (og min far selvsagt).

Bestefar fikk sine 6 flasker med Médoc, og ble veldig glad for dem – han var en mann med veldig god smak. Det var der min karriere i vinbransjen virkelig startet, og grunnen til at jeg forteller denne historien i dag er fordi det skjedde noe spesielt i går kveld!

Under den årlige Gallamiddagen til det Fransk-Norske handelskammeret på Grand Hotel i Oslo ble Vinhuset NoFra AS tildelt prisen «Fransk-Norsk Trophée 2012» og kåret til årets bedrift, for gjennom sitt dynamiske arbeide å ha bidratt til økt handel og samarbeid mellom Norge og Frankrike.

Jeg ble veldig stolt og glad for dette, og deler denne prisen med mine kolleger Hanne og Lasse i Vinhuset NoFra AS, min familie og alle dere andre, som gjennom deres innkjøp og gode ord har støttet meg som vinhandler i Norge. Les mer om prisen her
Alle store anledninger skal feieres med champagne, og denne uken ønsker jeg å anbefale en veldig god og rimelig rosé Champagne, som har vært i basisutvalget til vinmonopolet med en uendret og gunstig pris i 6 år:

15264  Champagne J.  Dumangin Rosé Brut, Premier Cru  til kr. 269,90!
På grunn av en endring i sortiment til vinmonopolet står den nå dessverre i fare for å bli tatt ut av hyllene. Vi blir svært glade hvis dere benytter denne anledningen til å kjøpe en flaske og prøve den! Forhåpentligvis får den da muligheten til å fortsette som hyllevare, noe den absolutt fortjener.
Les mer om J.Dumangin her

Jeg takker på forhånd, deg som kjøper en (eller flere flasker) før den første november.

Ha en fin høsthelg.

Valentines

En kommentar