Vin Tips

Nå kan du klikke deg inn på min nyåpnede hjemmeside, og lese mer om vinens verden, vinbøker, duftesett, og mye, mye mer!

Vintips
Vintips

Kjære vinvenn,

Jeg har tidligere skrevet om naboen til mine foreldrene i Bordeaux som har en fabelaktig vinkjeller, ca.  8000 flasker fra de beste châteaux og de beste årganger, utelukkende fra Médoc.

Denne mannen som er i slutten av 80-årene, besøker daglig «sine 8000 barn» i kjelleren, men han drikker aldri noen av dem. Han tørr ikke, og kjøper heller en alminnelig Bordeaux Supérieur i hverdagen. Har du ikke lest om han enda, kan du lese denne historien ved å trykke HER.

Men det er noe denne mannen, med stor forkjærlighet for Médoc ikke vet:

Hver sommer reiser han til Périgord (blant annet trøffelmekka i Sør-Vest Frankrike) og etterlater huset sitt til sine 3 voksne sønner. De kommer som regel på besøk etter hverandre, med sine respektive familier.

Før han reiser, setter han en lås på kjelleren sin og reiser «trygt fra sine 8000 barn».  Problemet er bare at han gjør en stor feil, hver gang. Han kjøper den aller rimeligste låsen på det lokale supermarkedet. Og akkurat det samme gjør den første sønnen som kommer til huset.

Etter å ha knust låsen til sin far, går han og kjøper akkurat samme låsen i samme butikk, og kjelleren står åpen hele sommeren. Døren låses bare igjen etter at den tredje sønnen har reist hjem.

Det sies at «det du ikke vet, har du ikke vondt av». Jeg tror at den gamle mannen hadde dødd på flekken, dersom han hadde visst dette om hvordan hans dyre, gode flasker hadde blitt drukket.

Sønnene reiser nemlig til stranden hver dag, med sine venner og familier og en del flasker, som drikkes i solen, av plastikk glass eller direkte fra flasken. M.a.o. ingen anstendig avslutning for flasker av denne rangen!

Gode flasker skal åpnes regelmessig, til riktige mennesker.  De lyser opp middager og fører til gode minner for alle som setter pris på det gode livet. Og på den gode vinen selvsagt.

NYHET: Splitter ny hjemmeside: nmdb.no

hjemmeside

Klikk deg inn på min nyåpnede hjemmeside, og les mer om vinens verden, vinbøker, duftesett, og mye, mye mer. Klikk her

Denne uken vil jeg gjerne anbefale deg å prøve Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2014, den er nå tilgjengelig i alle de største butikkene (K6) til vinmonopolet. Prøv den på terrassen i sommervarmen, eller til havets delikatesser. Louis Max byr på «chablis-karakter», langt rimeligere enn de billigste chablisene.

Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2014
AOC Pays d’Oc.
Produsert av vinmakere fra Burgund som en “Petit Chablis”
Blek, gyllen farge med grønne hint. Friske aromaer av sitrus, eple og mineraler. Frisk og fruktig, livlig og krisp.
Drue:                     100 % Chardonnay.
Anbefales til:     Sjømat, østers, sushi eller som aperitiff.
Innhold:              Sukker: 1 g./l. – Syre: 7,05 g./l. – Alk. vol: 13 %
Varenr.:               14661 (Basis/TEST)
Pris:                       124,90

Apéritif 5 august i 2014: Ukens vin
Disse vinene er langt rimeligere enn de billigste chablisene!
Louis Max byr på god “Chabliskarakter”.

Tara, april 2015:
Frisk og lys påskefavoritt!

Valentines

Comments are closed.